ПРЕС-РЕЛІЗ ДО ПАРЛАМЕНТСЬКИХ СЛУХАНЬ на тему: «Національна інноваційна система України: стан та законодавче забезпечення розвитку»

20 березня 2018, 12:32

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 08 лютого 2018 року №2291 21 березня 2018 року відбудуться парламентські слухання на тему: «Національна інноваційна система України: стан та законодавче забезпечення розвитку». Ініціатором слухань виступає Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Парламентські слухання проводяться з метою широкого громадського обговорення стану та стратегічних напрямів інноваційного розвитку України, законодавчого забезпечення формування національної інноваційної системи України, визначення ключових завдань органів державної влади України, місцевого самоврядування та громадянського суспільства щодо забезпечення ефективної реалізації поставлених завдань.

Предметом обговорення стануть нагальні проблеми довгострокового програмування розвитку національної економіки, скоординованої діяльності органів державної влади та їх спрямованості на інноваційний розвиток країни; механізмів реалізації пріоритетів інноваційної діяльності та пріоритетів розвитку науки і техніки; формування інноваційної інфраструктури та застосування механізмів державного впливу (фінансових, кредитних, податкових тощо) для досягнення інноваційних пріоритетів; підвищення рівня наукових досліджень та підготовки професійних кадрів для конкурентної економіки; формування ринку інтелектуальної власності та інноваційної культури суспільства.

Для участі в парламентських слуханнях запрошені народні депутати України, керівники Уряду України, представники Адміністрації Президента України, Ради національної безпеки і оборони України, керівники і представники місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, національних академій наук, національних університетів, працівники наукових установ, навчальних закладів різного рівня, представники професійних спілок та асоціацій науковців і освітян, бізнесу, громадських організацій і преси.

Проведення парламентських слухань сприятиме визначенню основних завдань та засобів формування  сучасної національної інноваційної системи на шляху законодавчого закріплення питань становлення висококонкурентної, розвиненої економіки держави, формування відповідної культури та освіченості громадян, їх інтеграції до світової системи цінностей.

На парламентських слуханнях передбачені доповіді Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана КУБІВА, Міністра освіти і науки України Лілії ГРИНЕВИЧ, а також співдоповідь від Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти заступника Голови Комітету, голови підкомітету з питань інноваційної діяльності та інтелектуальної власності, народного депутата України Олексія СКРИПНИКА.

Початок роботи парламентських слухань о 15-00 у залі пленарних засідань Верховної Ради України за адресою: вул. Грушевського, 5, 1-й під’їзд, 2-й поверх.