Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський закликав Парламент підтримати Постанову про підвищення пенсій для військовослужбовців та Постанову про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2018 році

05 лютого 2018, 17:50

Перше питання, на якому під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у понеділок 5 лютого закцентував увагу Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський, стосується проекту Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" №7492 від 17 січня 2018 року.

Під час свого виступу, він закликав Парламент підтримати Постанову про підвищення пенсій для військовослужбовців.

Нагадаємо, що 27 грудня 2017 року Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення про перенесення строку набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017р. №704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб" з 1 січня 2018 року ?на 1 січня 2019 року.

Внаслідок відтермінування набрання чинності зазначеною постановою на один рік, фактично зупинено процес перерахунку пенсій військовим пенсіонерам, який мав би розпочатись з моменту нормативного врегулювання питання грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.

Мета і завдання проекту Постанови №7492, де Олександр Співаковський також є співавтором, – посилення соціального захисту осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб, шляхом вжиття заходів для усунення диспропорції у пенсійному забезпеченні військовослужбовців та правоохоронних органів в залежності від термінів призначення пенсій.

Даним документом вказується на необхідність проведення перерахунку пенсій вже з січня цього, а не наступного року.

 

Окрім того, Першим заступником Голови Комітету було наголошено на важливості прийняття Проекту Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2018 році».

«Ми повинні підтримати вищі навчальні заклади, для того, щоб вони могли відсвяткувати свої ювілеї, адже це є важливою складовою державної політики національної пам’яті, що сприяє консолідації суспільства», – підводячи підсумок, зауважив Олександр Співаковський.