Інформація про Дев’яту міжнародну виставку «Інноватика в сучасній освіті» та Шосту міжнародну виставку освіти за кордоном «World Edu»

Секретаріат Комітету з питань науки і освіти
26 жовтня 2017, 15:16

24 жовтня 2017 р. розпочала роботу  Дев’ята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та Шоста міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu» у Київському Палаці дітей та юнацтва.

Організацію здійснює Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Починаючи з 2009 року в рамках проведення заходів відбуваються такі події:

• виставка закладів вищої, професійно-технічної, загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти України,  наукових установ і науково-методичних центрів, обласних і міських органів управління освітою,

• виставка закордонних навчальних закладів, освітніх агенцій і міжнародних представництв;

• виставка виробників і постачальників сучасних засобів навчання, проектів, програм і рішень;

• науково-практичні конференції, круглі столи, семінари, презентації, майстер-класи;

• конкурси для учасників.

Не став виключенням і цьогорічний Міжнародний освітній форум.

Відкриття виставки розпочалося з вітальних слів на адресу учасників, запрошених та відвідувачів, з якими виступили народний депутат України заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Кириленко Іван Григорович, Президент національної академії педагогічних наук України Кремень Василь Григорович, заступник директора Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Сафонов Юрій Миколайович.

Іван Григорович Кириленко представив вітання Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та додав до нього щирі слова про власне переконання пріоритетності науки і освіти в розвитку будь якого суспільства.

Також на сцені відбулося нагородження переможців конкурсів із тематичних номінацій: «Лідер інновацій в освіті» та «Видатні наукові та науково-практичні досягнення в освіті».

У заході взяли участь працівники міністерств, провідні заклади освіти, науково-методичні установи, регіональні органи управління освітою, навчально-методичні центри, видавництва, підприємства, представники закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій, фірми, які виготовляють обладнання для навчального процесу, періодичні професійні видання, а також випускники, учні, батьки столичних закладів освіти та широка громадськість.

 Кожен відвідувач, педагогічний працівник, керівник закладу освіти чи науковець, міг ознайомитися з цікавими інноваційними пропозиціями закладів освіти, з їх досвідом впровадження у навчальний і виховний процес. Обмін досвідом між освітянами у впровадженні  інноватики в освіті гармонійно продовжувався на низці заходів, що проводилися в конференц-залах: презентаціях, науково-практичних семінарах і конференціях, круглих столах, майстер-класах, дискусійних панелях  тощо. Учасниками обговорювалися ключові питання інноваційного розвитку національної освітньої системи, основні напрями удосконалення системи освіти України та її входження як рівноправного партнера у європейське освітнє та наукове співтовариство, впровадження нових форм і технологій науково-освітньої діяльності, налагодження тісної співпраці з закордонними освітніми партнерами, участі в міжнародних наукових програмах і проектах, демонструвалися інноваційні розробки навчальних закладів, наукових установ і підприємств.

Цьогорічний осінній форум освітян, що продовжувався три дні з 24 по 26 жовтня 2017 року, і став уже традиційним, в черговий раз підтвердив свій статус ефективного майданчику для презентації інноваційних освітніх матеріалів і досвіду, обговорення освітніх проектів, конструктивного спілкування між виробниками сучасних технологій та їх безпосередніми користувачами, професійного інформаційного поля для ділових контактів із розвитку науково-практичних досліджень, обговорення аспектів упровадження сучасних технологій, методик безпосередньо в навчальний процес.