Рішення до протоколу Комітету № 58

15 березня 2017, 12:46

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

До протоколу № 58

від 15 березня 2017 року

 

 

Про затвердження внесення до порівняльної таблиці

проекту Закону України “Про освіту” (реєстр. № 3491-д від 04.04.2016)

додаткових пропозицій народних депутатів України

 

Заслухавши інформацію Заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Кириленка І.Г. щодо пропозицій народних депутатів України до проекту закону України “Про освіту”, який готується в Комітеті з питань науки і освіти до розгляду у другому читанні, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

1. Інформацію Заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Кириленка І.Г. взяти до відома.

2. Відповідно до пункту четвертого частини першої статті 15 Закону України “Про комітети Верховної Ради України” внести пропозиції народних депутатів України В.А.Корчика, В.М. Литвина, О.В. Співаковського до порівняльної таблиці проекту Закону України “Про освіту” (реєстр. № 3491-д від 04.04.2016) та розглянути їх у встановленому порядку під час підготовки зазначеного законопроекту до другого читання.

3. Контроль за виконанням Рішення покласти на Голову підкомітету з питань освіти Т. Креміня.

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                 О.В. Співаковський

 

 

Про проект Закону України “Про внесення змін до Закону України

“Про вищу освіту” щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України”

(реєстр. № 6116 від 22.02.2017), поданий н.д.Співаковським О.В.,

Кириленком І.Г., Кремінем Т.Д., Литвином В.М., Скрипником О.О. та ін.

 

Розглянувши проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України” (реєстр. № 6116 від 22.02.2017), поданий народними депутатами України Співаковським О.В., Кириленком І.Г., Кремінем Т.Д., Литвином В.М., Скрипником О.О., Рябчиним О.М., Галасюком В.В., Вовком В.І., Шиньковичем А.В., Мацолою Р.М., Березенком С.І., Лесюком Я.В., Фроловим М.О., Сусловою І.М., Немировським А.В., Кузьменком А.І., Комітет в и р і ш и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України” (реєстр. № 6116 від 22.02.2017), поданий народними депутатами України Співаковським О.В., Кириленком І.Г., Кремінем Т.Д., Литвином В.М., Скрипником О.О., Рябчиним О.М., Галасюком В.В., Вовком В.І., Шиньковичем А.В., Мацолою Р.М., Березенком С.І., Лесюком Я.В., Фроловим М.О., Сусловою І.М., Немировським А.В., Кузьменком А.І., прийняти за основу.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету з питань науки і освіти О.Співаковському.

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                 О.В. Співаковський

 

 

Про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо регіонального замовлення на підготовку 

фахівців та робітничих кадрів” (реєстр. № 5547 від 16.12.2016), поданий Кабінетом Міністрів України

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти  в и р і ш и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо регіонального замовлення на підготовку  фахівців та робітничих кадрів” (реєстр. № 5547 від 16.12.2016), поданий Кабінетом Міністрів України,  прийняти за основу з урахуванням пропозицій Комітету.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти О.В. Співаковського.

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                 О.В. Співаковський

 

 

Про проект Постанови Верховної Ради України про Рекомендації

парламентських слухань на тему: “Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні”

Заслухавши інформацію щодо доопрацьованого за результатами обговорення на пленарному засіданні Верховної Ради України 22 лютого 2017 року проекту Постанови Верховної Ради України про рекомендації парламентських слухань на тему: “Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні”, що відбулися 16 листопаду 2016 року, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

1. Підтримати доопрацьований проект Постанови Верховної Ради України про рекомендації парламентських слухань на тему: “Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні” і внести його на розгляд Верховною Радою України.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови Верховної Ради України про рекомендації парламентських слухань на тему: “Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні” за основу та у цілому.

3. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з зазначеного питання визначити першого заступника Голови Комітету О.В.Співаковського.


Перший заступни
Голови Комітету                                                 О.В. Співаковський

 

 

Про проект Постанови Верховної Ради України

“Про відзначення 150-річчя від дня народження української письменниці та громадського діяча Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки)

(реєстр. № 5675 від 19.01.2017), поданий н.д.Констанкевич І.М., Купрієм В.М., Шевченком О.Л., Шевченком В.Л., Дідичем В.В., Батенком Т.І., Дубініним О.І.

 

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України “Про відзначення 150-річчя від дня народження української письменниці та громадського діяча Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки)” (реєстр.№ 5675 від 19.01.2017), поданий народними депутатами України Констанкевич І.М., Купрієм В.М, Шевченком О.Л., Шевченком В.Л., Дідичем В.В., Батенком Т.І., Дубініним О.І., Комітет в и р і ш и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України “Про відзначення 150-річчя від дня народження української письменниці та громадського діяча Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки)” (реєстр.№ 5675 від 19.01.2017), поданий народними депутатами України Констанкевич І.М., Купрієм В.М, Шевченком О.Л., Шевченком В.Л., Дідичем В.В., Батенком Т.І., Дубініним О.І., прийняти за основу та в цілому, з врахуванням зауважень і пропозицій народних депутатів України – членів Комітету та Першого заступника Міністра освіти і науки України Ковтунця В.В.

2. Це Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                 О.В. Співаковський