Протокол № 51 від 19.10.2016 р.

02 листопада 2016, 11:04

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

№ 51

19 жовтня 2016

 

м. Київ,

вул. Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти  Співаковський О.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету – Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Кремінь Т.Д., Литвин В.М. Поплавський М.М.; працівники секретаріату Комітету – заступник завідувача секретаріату Комітету Семенюк С.В., головні консультанти: Гарбуза С.А., Красняков Є.В., Левчук О.М., Луцька А.В., Нестеренко Л.С., Малигіна І.В.

ЗАПРОШЕНІ: Рябчин Олексій Михайлович – народний депутат України, Марченко Олександр Олександрович – народний депутат України, Констанкевич Ірина Мирославівна - народний депутат України, Хобзей Павло Кузьмович – заступник Міністра освіти і науки України, Шаров Олег Ігорович – директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України, Волосовець Олександр Петрович – виконуючий обов’язки начальника відділу освіти та науки Міністерства охорони здоров’я України, Точонов Ігор Вікторович – перший проректор з навчальної та фінансової роботи Донбаської національної академії будівництва і архітектури, Мозгова Людмила Анатоліївна – аналітик Центру аналізу та розробки законодавства Асоціації міст України, Шулікін Дмитро Андрійович – журналіст газети “Освіта України”.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження” (реєстр. № 4718 від 24.05.2016р., н.д.О.Рябчин, І.Кириленко, О.Співаковський, Т.Кремінь, В.Курило, А.Шкрум, Н.Веселова, А.Герасимов, Д.Лубінець, І.Геращенко, Г.Немиря, В.Галасюк, О.Юринець, С.Заліщук, М.Найєм, Н.Кацер-Бучковська, Ю.Тимошенко) (друге читання).

2. Про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення прав громадян на безкоштовну освіту” (реєстр. № 2247а від 02.07.2015р., н.д.В.Бондар, А.Яценко).

3. Про проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про дошкільну освіту” (щодо можливості задоволення потреб переселенців та комплектування груп дошкільного навчального закладу) (реєстр. № 1182 від 02.12.2014р., н.д.С.Фаєрмарк).

4. Про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб” (реєстр. № 3459 від 11.11.2015р., н.д.Н.Королевська, Ю.Солод).

5. Про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб” (реєстр. № 3459-1 від 16.11.2015р., н.д.Н.Веселова).

6. Про проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст”) (реєстр. № 5240 від 06.10.2016р., н.д.О.Марченко, О.Співаковський, В.Литвин, Т.Кремінь, Ю.Тимошенко, О.Ляшко).

7. Про проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 06.10.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 3312-д (реєстр. № 3312-д-П від 06.10.2016р., н.д.Ю.Левченко).

8. Про проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 06 жовтня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо працевлаштування випусників (реєстраційний № 3312-д) (реєстр. № 3312-д-П1 від 07.10.2016р., н.д.І.Шурма, М.Папієв).

9. Про затвердження проекту рішення виїзного засідання Комітету на тему: “Про стан законодавчого врегулювання організації навчально-виховного процесу з учнівською та студентською молоддю і заходи щодо його удосконалення” (на прикладі Львівської області).

10. Про затвердження проекту рішення виїзного засідання Комітету на тему: “Про роботу органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Луганської області щодо дотримання законодавства України про освіту для забезпечення функціонування та якості дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти”.

11. Про затвердження проекту рішення виїзного засідання Комітету у м.Слупськ (Республіка Польща).

12. Про затвердження складу робочої групи з доопрацювання проекту Закону України “Про освіту” до другого читання.

13. Про формування порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України на період 1 - 4 листопада 2016 року щодо розгляду Верховною Радою України пріоритетних законопроектів з освітніх питань.

14. Різне:

про підтримку  Законів України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” (№ 983-VIII) та “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти”  (№ 982-VIII);

про спільний проект Міністерства освіти і науки України та Європейського інвестиційного банку “Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток”.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Рябчина О.М. та Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження” (р. № 4718).

 

В обговоренні взяли участь: Хобзей П.К., Шаров О.І., Литвин В.М., Точонов А.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1частини  першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої  території та з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження” (реєстр. № 4718 від 24.05.2016 р.), внесений народними депутатами України Рябчином О.М., Кириленком І.Г., Співаковським О.В., Кремінем Т.Д., Курилом В.С., Шкрум А.І., Веселовою Н.В., Герасимовим А.В., Лубінцем Д.В., Геращенко І.В., Немирею Г.М., Галасюком В.В., Юринець О.В., Заліщук С.П., Найємом М.М., Кацер-Бучковською Н.В., Тимошенко Ю.В., Єфімовим М.В., Литвином В.М., Скрипником О.О., Пацканом В.В. (друге читання), прийняти в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковському О.В.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення прав громадян на безкоштовну освіту” (р. № 2247а).

 

В обговоренні  взяли  участь: Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д., Литвин В.М.

Під час обговорення питання народні депутати України Співаковський О.В., Литвин В.М. запропонували у разі відсутності автора законопроекту доручити доповідати законопроект на засіданні Комітету його помічнику або уповноваженій особі.

УХВАЛИЛИ:

У зв’язку з відсутністю автора законопроекту перенести розгляд вищезазначеного питання на наступне засідання Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про дошкільну освіту” (щодо можливості задоволення потреб переселенців та комплектування груп дошкільного навчального закладу) (р. № 1182).

 

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

У зв’язку з відсутністю автора законопроекту перенести розгляд вищезазначеного питання на наступне засідання Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб” (р. № 3459).

 

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

У зв’язку з відсутністю автора законопроекту перенести розгляд вищезазначеного питання на наступне засідання Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб” (р. № 3459-1).

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

У зв’язку з відсутністю автора законопроекту перенести розгляд вищезазначеного питання на наступне засідання Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Марченка О.О. та Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст”) (р. № 5240). 

 

В обговоренні взяли участь: Хобзей П.К., Литвин В.М., Кремінь Т.Д., Констанкевич І.М., Кириленко І.Г., Поплавський М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст”) (реєстр. № 5240 від 06.10.2016р.), внесений народними депутатами України Марченком О.О.,  Співаковським О.В., Литвином В.М., Кремінем Т.Д., Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В., прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Першому заступнику Голови  Комітету з питань науки і освіти  О.В.Співаковському.

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 06.10.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 3312-д (р. № 3312-д-П).

 

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д., Литвин В.М., Поплавський М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України “Про скасування рішення Верховної Ради України від 06.10.2016 року про прийняття в цілому як закону законопроекту 3312-д” (реєстр. № 3312-д-П від 06.10.2016 р.), внесений народним депутатом України Левченком Ю.В., відхилити.

2. Направити це Рішення Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації  роботи Верховної Ради України.

3. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету з питань науки і освіти О.В. Співаковському.

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 06 жовтня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо працевлаштування випусників (реєстраційний № 3312-д) (р. № 3312-д-П1).

 

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д., Литвин В.М., Поплавський М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України  “Про скасування рішення Верховної Ради України від 06 жовтня 2016 року про прийняття в  цілому як  закон  проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо працевлаштування випускників” (реєстр. № 3312-д)” (реєстр. № 3312-д-П1 від 07.10.2016 р.), внесений народними депутатами України Шурмою І.М, Папієвим М.М., відхилити.

2. Направити це Рішення Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

3. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету з питань науки і освіти О.В.Співаковському.

Рішення прийнято одноголосно.

 

9. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про затвердження проекту рішення виїзного засідання Комітету на тему: “Про стан законодавчого врегулювання організації навчально-виховного процесу з учнівською та студентською молоддю і заходи щодо його удосконалення” (на прикладі Львівської області).

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г.

УХВАЛИЛИ:

Рішення додається.

Рішення прийнято одноголосно.

10. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про затвердження проекту рішення виїзного засідання Комітету на тему: “Про роботу органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Луганської області щодо дотримання законодавства України про освіту для забезпечення функціонування та якості дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти”.

 

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення додається.

Рішення прийнято одноголосно.

 

11. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про затвердження проекту рішення виїзного засідання Комітету у м.Слупськ (Республіка Польща).

 

В обговоренні   взяли   участь:  Кириленко І.Г.,  Скрипник О.О.,  Кремінь Т.Д., Литвин В.М., Поплавський М.М.

 

Під час обговорення питання стосовно відрядження членів Комітету до Поморської академії (Польська Республіка м. Слупськ) Перший заступник Голови Комітету Співаковський О.В. вніс пропозицію в пункті 3 розділу Ш плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на період п’ятої сесії восьмого скликання слово “візит” замінити словами “виїзне засідання”.

За вищезазначену пропозицію народні депутати України – члени Комітету з питань науки і освіти проголосували одноголосно.

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення додається.

Рішення прийнято одноголосно.

 

12. СЛУХАЛИ:  інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про затвердження складу робочої групи з доопрацювання проекту Закону України “Про освіту” до другого читання.

 

В обговоренні взяли участь: Литвин В.М., Чижевський Б.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити склад робочої групи з підготовки проекту Закону України “Про освіту” (3491-д) до другого читання  (додається).

2. Вважати, що склад робочої групи може бути доповненим за поданням народних депутатів України – членів Комітету.

3. Контроль за виконанням покласти на народного депутата України, голову підкомітету з питань освіти Креміня Т.Д.

Рішення прийнято одноголосно.

 

13. СЛУХАЛИ:  інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про формування порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України на період 1 - 4 листопада 2016 року щодо розгляду Верховною Радою України пріоритетних законопроектів з освітніх питань.

 

В обговоренні взяли участь: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України О.Співаковського взяти до відома.

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити для першочергового розгляду до порядку  денного пленарного засідання  Верховної Ради України на період 1- 4 листопада 2016 року пакет законопроектів з освітніх питань з врахуванням розглянутих питань на пленарному тижні 18 - 21 жовтня:

для розгляду у першому читанні:

- проект Закону про внесення змін до розділу ХV Прикінцевих та перехідних положень  Закону  України  “Про вищу освіту”  (щодо  вступу до аспірантури та  діяльності спеціалізованих вчених рад) (реєстр. № 4783 від 06.06.2016р., н.д.О.Співаковський, І.Кириленко, Т.Кремінь, В.Литвин, М.Поплавський);

- проект Закону про внесення змін до розділу ХV “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про вищу освіту” щодо строків захисту дисертацій  та права на отримання диплому доктора філософії (реєстр. 2316а від 08.07.2015р., н.д.О.Скрипник, А.Журжій);

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо авторського права та суміжних прав (реєстр. № 3692 від 22.12.2015р., н.д.В.Пташник, П.Костенко, І,Подоляк, О.Скрипник, Т.Острікова, Н.Кацер-Бучковська, Р.Семенуха, І.Сисоєнко, І.Крулько, І.Климпуш-Цинцадзе, А.Шкрум);

- про проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо підвищення державної підтримки  Національної академії наук України та національних галузевих академій наук”  (реєстр. № 4477 від 20.04.2016р., н.д.О.Співаковський, А.Павелко, А.Гордєєв, С.Хлань, В.Галасюк, А.Немировський);

- проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо призупинення передачі майна державних професійно-технічних навчальних закладів в комунальну власність (реєстр.   4365 від 01.04.2016р., н.д.О.Співаковський, І.Кириленко, М.Поплавський, В.Галасюк, О.Скрипник);

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення безкоштовного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів  (реєстр.  № 3829  від  27.01.2016р.,  н.д.О.Співаковський,  І.Кириленко,  Т.Кремінь, В.Литвин, М.Поплавський, О.Скрипник, І.Мельничук, Р.Мацола, А.Гордєєв, С.Хлань, А.Шинькович);

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення безкоштовного харчування окремих категорій учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів (реєстр. № 3829-1 від 11.02.2016р., н.д.Н.Королевська, Ю.Солод);

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення вимоги попереднього погодження повідомлень і матеріалів, які поширюються друкованими ЗМІ)  (реєстр. 2047 від 07.04.2015р., н.д.С.Лещенко, В.Ар’єв, Ю.Луценко, Д.Добродомов, В.Сюмар, В.Войціцька, О.Медуниця, М.Найєм, Ж.Соболєв, С.Заліщук) (доопрацьований);

- проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст”) (реєстр. № 5240 від 06.10.2016р., н.д.О.Марченко, О.Співаковський, В.Литвин, Т.Кремінь, Ю.Тимошенко, О.Ляшко);

- проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 06.10.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 3312-д (реєстр. № 3312-д-П від 06.10.2016р., н.д.Ю.Левченко);

- проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 06 жовтня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо працевлаштування випусників (реєстраційний 3312-д) (реєстр. 3312-д-П1 від 07.10.2016р., н.д.І.Шурма, М.Папієв).

для розгляду у другому читанні:

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження (реєстр. № 4718 від 24.05.2016р., н.д.О.Рябчин, І.Кириленко, О.Співаковський, Т.Кремінь, В.Курило, А.Шкрум, Н.Веселова, А.Герасимов, Д.Лубінець, І.Геращенко, Г.Немиря, В.Галасюк, О.Юринець, С.Заліщук, М.Найєм, Н.Кацер-Бучковська, Ю.Тимошенко) (друге читання).

для повторного розгляду з пропозиціями Президента України:

- про пропозиції Президента України до Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти від 04.02.2016 № 982-VIII;

- про пропозиції Президента України до Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти”  від  04.02.2016 № 983-VIII.

Рішення прийнято одноголосно.

 

14. Різне:

● щодо позиції народних депутатів України – членів Комітету з питань науки і освіти стосовно Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII та Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти”  від  04.02.2016 № 983-VIII;

● про спільний проект Міністерства освіти і науки України та Європейського інвестиційного банку “Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток”.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про підтримку Законів України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” (№ 983-VIII) та “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти”  (№ 982-VIII).

 

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Кремінь Т.Д., Литвин В.М., Поплавський М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтвердити рішення Комітету Верховної Ради України від 29 березня 2016 року (протокол № 37) “Про пропозиції Президента України до Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України  щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII” та “Про пропозиції Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на  2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 983-VIII” щодо рекомендацій Верховній Раді України за результатами повторного розгляду Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України  щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII, відхиленого Президентом України,  прийняти його в цілому (долання вето Президента України), а також, враховуючи суспільну значущість запровадження норм та положень вищезазначених законів України, запропонувати Верховній Раді України у разі не подолання вето Президента України поставити його на голосування щодо  підтвердження та направити повторно проголосований Закон на підпис Президенту України.

2. З метою врахування поточної ситуації, запропонувати частину четверту пункту першого Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” (№ 983-VIII) викласти в такій редакції:

“Кабінету Міністрів України доручити визначити джерела фінансування та забезпечити фінансування відповідних видатків професійно-технічних навчальних закладів”.

3. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для підготовки до розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на  2016 рік” щодо  фінансування  професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 983-VIII та Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII.

4. Звернутися до Погоджувальної ради щодо необхідності включення у найближчий термін до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради розгляд пропозицій Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на  2016 рік” щодо  фінансування  професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 983-VIII та Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України  щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII.

5. Контроль за виконанням даного рішення покладається на Першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Співаковського О.В.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про спільний проект Міністерства освіти і науки України та Європейського інвестиційного банку “Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток”.

 

В обговоренні взяли участь: Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Кремінь Т.Д., Литвин В.М., Поплавський М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Звернутись до Кабінету Міністрів України з проханням прискорити розгляд проекту Міністерства освіти і науки України та Європейського інвестиційного банку  “Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток”.

2. Контроль за виконанням рішення Комітету покласти на Першого заступника Голови Комітету О.В. Співаковського.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                                                                                      О. СПІВАКОВСЬКИЙ

 

Заступник

Голови Комітету                                                                                                                      І. КИРИЛЕНКО