ОЛЕКСАНДР СПІВАКОВСЬКИЙ: Цього тижня Парламент має розглянути законопроекти щодо пільгового вступу до вищих навчальних закладів дітей з тимчасово окупованих територій та дітей-сиріт

26 квітня 2017, 14:39

Олександр Співаковський: цього тижня Парламент має розглянути законопроекти щодо пільгового вступу до вищих навчальних закладів дітей з тимчасово окупованих територій та дітей-сиріт.

10 квітня 2017 року під час засідання Погоджувальної ради Перший заступник Голови Комітету Олександр Співаковський наголосив на першочерговості розгляду законопроекту за реєстр. № 6116, яким передбачається запровадження квоти у тисячу місць для випускників з Криму. «Завдяки законопроекту 6116 ми на законодавчому рівні, створюємо можливість продовжити боротьбу за повернення окупованих територій не лише на бойових позиціях та дипломатичному фронті, але й, що не менш важливо – і на освітянському рівні» – зазначив О. Співаковський.

Окрім того, Перший заступник Голови Комітету звернувся з проханням до Голови Верховної Ради внести до порядку денного законопроект «Про внесення змін до статті 62 Закону України «Про вищу освіту» щодо справедливої системи стипендіального забезпечення (реєстр. № 5612). Законопроект передбачає створення на законодавчому рівні справедливої системи стипендіального забезпечення студентів вищих навчальних закладів.

Наостанок Олександр Співаковський звернув увагу на важливість включення до порядку денного засідань Парламенту законопроекту за реєстр. № 5023 щодо пільгового вступу до вищих навчальних закладів дітей, позбавлених батьківського піклування, яким пропонується урівняти права дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування.