Проведено зустріч зі студентами випускних курсів вищих навчальних закладів міста Чернігова

10 квітня 2017, 13:11

Проведено зустріч зі студентами випускних курсів вищих навчальних закладів міста Чернігова,

які навчатимуться за програмою семінару «Державна служба в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи»

в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів

7 квітня 2017 року на виконання доручення Голови Верховної Ради України, на прохання керівництва Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, представниками комітетів з питань науки і освіти та з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму проведено інформаційну зустріч із випускниками вищих навчальних закладів міста Чернігова, які мають бажання присвятити свою діяльність державній службі.

Перед учасниками заходу з інформацією про діяльність Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму виступили народний депутат України, секретар Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Романова А.А., голова підкомітету з питань фізичної культури та спорту Силантьєв Д.О.

Головний консультант секретаріату Комітету з питань науки і освіти Красняков Є.В. розповів про стан законодавчого забезпечення реалізації державної освітньої політики, підготовки до другого читання проекту базового Закону України «Про освіту» (реєстр. № 3491-д).

Особливу увагу було приділено питанням підвищення якості української освіти та забезпечення рівних можливостей доступу до якісної освіти кожної дитини, незалежно від соціального статусу, місця проживання та фізичних можливостей; децентралізації управління освітою; оновлення стандартів; поступового переходу до 12-річного терміну здобуття середньої освіти з реалізацією профільного навчання; підвищенню соціального статусу педагога та забезпечення гарантій держави педагогічним та науково-педагогічним працівникам; доцільності запровадження нових інституцій для забезпечення освітніх потреб громадян.

Студенти - майбутні державні службовці отримали вичерпні відповіді на свої чисельні запитання.