Вручено премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів і найталановитішим молодими ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок

26 травня 2017, 10:16

Педагогічним працівникам загальноосвітніх,

професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів і найталановитішим молодими ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок

вручено премії Верховної Ради України

 

24 травня 2017 року в урочистій обстановці Голова Верховної Ради України Парубій А.В. та Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Співаковський О.В. вручили щорічні премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів і найталановитішим молодими ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.

Серед лауреатів щорічної Премії педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів цього року 16 представників системи загальної середньої освіти; 3 – професійно-технічної; 6 – дошкільної; 5 – позашкільної освіти, які представляють усі регіонів України.

Вкрай важливим є те, що серед лауреатів не лише керівники навчальних закладів, але й вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, майстри виробничого навчання системи професійної освіти, керівники гуртків позашкільних навчальних закладів, вихователі дитячих садків, представники навчальних закладів не лише великих міст, але й педагоги з районних центрів, сільських населених пунктів.

 

Загалом лауреатами Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок стали 38 осіб, з яких 34 – кандидати наук, зокрема, серед нагороджених 16 – жінки.

Серед переможців:

10 робіт представників Національної академії наук України. Це роботи з математики, захисту інформації, оптоелектроніки, наук про землю, матеріалознавства, енергетики, біохімії, біотехнологій, кластерних моделей економіки та розвитку села.

8 робіт науковців з вищих навчальних закладів Міністерства освіти і науки України. Роботи в галузях керамічних матеріалів, енергозберігаючих технологій, фізики та фізичної хімії, нанотехнологій, знезараження зернових, енергозбереження, сільського господарства.

1 робота фахівців Національної академії аграрних наук України з проблем біопалива.

1 робота вчених Міністерства внутрішніх справ України щодо правопорушень у сфері страхування.

 

Нагороджені отримали дипломи та нагрудні знаки лауреатів премії, а також грошову її частину.

В рамках заходу проведено зустріч лауреатів з Першим заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Співаковським Олександром Володимировичем, а також здійснена екскурсія у будинку Верховної Ради України.