ОЛЕКСАНДР СПІВАКОВСЬКИЙ: Неприйняття законопроекту №5240 призведе до знищення такої ланки освіти, як технікуми і коледжі

21 лютого 2017, 11:10

Олександр Співаковський: Неприйняття законопроекту № 5240 призведе до знищення такої ланки освіти, як технікуми і коледжі

20 лютого 2017 року під час засідання Погоджувальної ради Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський звернувся з проханням до спікера Парламенту Андрія Парубія перенести розгляд законопроектів №№ 5240 (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»), 5023 (щодо пільгового вступу до вищих навчальних закладів дітей, позбавлених батьківського піклування) з кінця дня четверга, до ранкового пленарного засідання вівторка 21 лютого для того аби депутати можливість їх розглянути по суті.

Окрім того, Олександр Співаковський наголосив на важливості прийняття на цьому пленарному тижні законопроекту № 5240 про внесення змін до закону «Про вищу освіту» щодо освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст».

«Ми маємо зрозуміти, що до 1 вересня у нас усі технікуми і коледжі або стануть ПТУ, або університетами. Це означає, що ми власними руками знищимо цю ланку освіти. Тому законопроект № 5240 має бути ухвалений негайно», – наголосив Перший заступник Голови Комітету.