ОЛЕКСАНДР СПІВАКОВСЬКИЙ: Протягом поточного пленарного тижня Парламент має законодавчо врегулювати діяльність вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації

07 лютого 2017, 12:24

Олександр Співаковський: Протягом поточного пленарного тижня Парламент має законодавчо врегулювати діяльність вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

 

Під час засідання Погоджувальної ради Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський привернув увагу керівництва Парламенту на важливості повернення до розгляду проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» (реєстр. № 5240). Як відомо, станом на сьогодні, питання діяльності вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації остаточно не врегульовано. «Якщо ми не ухвалимо цей законопроект – утвориться ситуація, за якої 10-15 % всіх технікумів і коледжів отримають відповідні ліцензії і набудуть статусу вищих навчальних закладів. Решта ж 85-90% будуть віднесені до профтехосвіти, і, відповідно, утримуватимуться за рахунок місцевих бюджетів» – зазначив Олександр Співаковський.

За словами, першого заступника Голови Комітету, законодавче не врегулювання питання функціонування технікумів та коледжів, може призвести до значних проблем у подальшому існуванні цього сектора освіти.