Голова Комітету взяла участь у дискусії щодо освіти для сталого розвитку в Україні та її перспектив під час зустрічі з Послом Швеції в Україні

22 березня 2016, 13:05

Голова Комітету взяла участь у  дискусії щодо освіти для сталого розвитку в Україні та її перспектив під час зустрічі з Послом Швеції в Україні

22 березня 2016 року під час дискусії щодо освіти для сталого розвитку в Україні та її перспектив під час зустрічі з Послом Швеції в Україні п. Андреасом фон Бекератом Лілія Гриневич привернула увагу до перспектив проекту, який, на її переконання, вже має позитивний вплив на життя українських родин та дітей.

 

На зустрічі обговорювали результати проекту «Освіта для сталого розвитку в дії» за фінансування Уряду Швеції. «Проект є чудовим прикладом того, як можна далі реформувати українську освіту», - зазначила Голова Комітету з питань науки і освіти. Вона також згадала про важливість освіти для життя у новій українській школі, а результати навчання мають бути орієнтованими на комплекс європейських компетентностей.

 

Голова Комітету з питань науки і освіти висловила думку про необхідність включення поняття освіти для сталого розвитку в формулювання освітньої мети та компетентностей у новій редакції Закону України «Про освіту». А цей проект, переконана Лілія Гриневич, уже дає готові механізми втілення в життя нових смислів, виписаних в Законі. Голова Комітету висловила думку про важливість залучення виконавців проекту до опису і розробки освітніх стандартів, а також запросила їх та українських педагогів до групи розробки нових стандартів.

       

Відео виступу доступне за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?list=PL1o0sMmpgvfkA8XJp9vLLf5dNKVusn4Rh&v=KxgzVczUqJw