Візит української делегації до Великої Британії

26 червня 2016, 12:15

ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ:

НАМ НАДЗВИЧАЙНО ВАЖЛИВО ВИВЧАТИ ДОСВІД

БРИТАНСЬКИХ КОЛЕГ

 

Голова Комітету з питань науки і освіти взяла участь у «Програмі розвитку лідерства у вищій школі України». Метою візиту української делегації до Великої Британії, який відбувся 22 - 26 червня 2015 року у рамках програми, було ознайомлення українських освітян із роботою, успіхами та викликами провідних інституцій, що представляють сектор вищої освіти Британії з акцентом на особливості механізмів фінансування, управління та забезпечення якості вищої освіти.

 

Зустріч з ініціаторами прибуття української освітньої делегації до Лондона, директором Фундації лідерства у вищій освіті (Leadership Foundation UK) Алісон Джонс та директором «Програми розвитку лідерства у вищій школі» Девідом Хокером, стала початком п’ятиденного візиту. «Нам  надзвичайно важливо вивчати досвід британських колег щодо успішних практик, викликів та помилок на шляху реформування системи вищої освіти Великої Британії – країни, яка орієнтується на економіку знань (knowledge economy)», – наголосила у своєму cлові до присутніх на зустрічі Лілія Гриневич. Також Голова Комітету поінформувала присутніх про те, яку роль відіграє розвиток та перетворення механізмів фінансування, управління та забезпечення якості вищої освіти в українській освітній реформі. 

 

Українська делегація відвідала Раду з фінансування вищої освіти Англії (HEFCE), яка фінансує та регулює діяльність університетів і коледжів, Агенцію із забезпечення якості вищої освіти  (QAA) – незалежний орган, який займається моніторингом та консультуванням зі стандартів і якості вищої освіти у Великій Британії, Департамент освіти –  департамент уряду Великої Британії, роботу якого підтримують 9 агенцій, та Інститут освіти (IOE) UCL . Під час зустрічі з директором IOE, Крісом Хазбендзом, Лілія Гриневич висловила особливу вдячність за високий рівень підготовки студентів, оскільки, за словами Голови Комітету, випускники Інституту, які повернулися в Україну після навчання в UCL, вже долучилися до справи реформи освіти та роботи освітніх громадських організацій.

 

Окрім того, члени делегації мали чудову нагоду відвідати Департамент бізнесу, інновацій та навичок (BIS), поспілкуватися з керівниками закладів вищої освіти та випускниками програми топ-менеджменту LF.

 

Організатором візиту була Британська Рада – міжнародна організація Сполученого Королівства із культурних відносин та освіти.