Рішення Комітету від 03.06.2015 р. (Протокол №12)

25 червня 2015, 14:32

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

До протоколу № 12

від 03 червня 2015 року

 

Про проект Закону України “Про внесення змін до Митного кодексу України

щодо підтримки вищих навчальних закладів та наукових установ державної форми власності, евакуйованих із тимчасово окупованої території Донецької або Луганської областей”

(реєстр. № 2813 від 12.05.2015 р.),

поданий народними депутатами України Гриневич Л.М., Ляшком О.В., Галасюком В.В., Кривенком В.М., Курилом В.С.,

Заставним Р.Й., Фроловим М.О., Кондратюк О.К.

_________________________________________________________________

Розглянувши проект  Закону України “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки вищих навчальних закладів та наукових установ державної форми власності, евакуйованих із тимчасово окупованої території Донецької або Луганської областей” (реєстр. № 2813 від 12.05.2015 р.), поданий народними депутатами України Гриневич Л.М., Ляшком О.В., Галасюком В.В., Кривенком В.М., Курилом В.С., Заставним Р.Й., Фроловим М.О., Кондратюк О.К.,  Комітет в и р і ш и в:

1.     Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект  Закону України “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки вищих навчальних закладів та наукових установ державної форми власності, евакуйованих із тимчасово окупованої території Донецької або Луганської областей” (реєстр. № 2813 від 12.05.2015 р.), поданий народними депутатами України Гриневич Л.М.,  Ляшком О.В., Галасюком В.В., Кривенком В.М., Курилом В.С., Заставним Р.Й., Фроловим М.О., Кондратюк О.К., прийняти за основу і в цілому.

2.      Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Л.Гриневич.

 

 

Голова Комітету                                                      Л.М. Гриневич


Про проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам)

(реєстр. № 2554 від 06.04.2015 р.),

поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г.

_______________________________________________________________________

 

 

Розглянувши проект Закону України  про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам) (реєстр. № 2554 від 06.04.2015 р.), поданий народними депутатами Івченком В.С. та Кириленком І.Г., Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти  в и р і ш и в:

 

1.      Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам) (реєстр. № 2554 від 06.04.2015 р.), поданий народними депутатами Івченком В.С. та Кириленком І.Г.,  прийняти за основу.

2.     Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

 

Голова Комітету                                                       Л.М. Гриневич

 


Про проект Закону України “Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України” (щодо звільнення від сплати мита дарунків державі)

(реєстр. № 2659 від 17.04.2015 р.),

поданий Кабінетом Міністрів України

_________________________________________________________________________

 

 

Розглянувши проект Закону України  “Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України” (реєстр. № 2659  від 17.04.2015 р.),  поданий Кабінетом Міністрів України,  Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти  в и- р і ш и в:

 

1.     Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України “Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України” (реєстр. № 2659  від 17.04.2015 р.), поданий Кабінетом Міністрів України,  прийняти за основу і в цілому.

 

2.     Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. 

 

 

 

Голова Комітету                                                       Л.М. Гриневич


Про проект Закону України про внесення змін до Закону України

“Про вищу освіту” (щодо підготовки бакалаврів)

(реєстр. № 1619 від 24.12.2014 р.),

поданий народним депутатом України Купрієнком О.В.

______________________________________________________________

 

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо підготовки бакалаврів) (реєстр. № 1619 від 24.12.2014 р.), поданий народним депутатом України Купрієнком О.В., Комітет в и р і ш и в:

 

1.      Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо підготовки бакалаврів ) (реєстр. № 1619 від 24.12.2014 р.), поданий народним депутатом України Купрієнком О.В., відхилити.

2.     Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Л.Гриневич.

 

 

 

Голова Комітету                                                        Л.М. Гриневич


Про проект Постанови про доручення Кабінету Міністрів України

щодо збільшення розміру мінімальної академічної стипендії

(реєстр. № 2723 від 24.04.2015 р.),

поданий народними депутатами України

Тимошенко Ю.В., Івченком В.Є., Шлемком Д.В.,

Кужель О.В., Бухарєвим В.В.

____________________________________________________________________

 

 

Розглянувши проект Постанови  про доручення Кабінету Міністрів України щодо збільшення розміру мінімальної академічної стипендії (реєстр. № 2723 від 24.04.2015 р.), поданий народними депутатами Тимошенко Ю.В., Івченком В.Є., Шлемком Д.В., Кужель О.В., Бухарєвим В.В., Комітет в и р і ш и в:

 

1.      Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови про  доручення Кабінету Міністрів України щодо збільшення розміру мінімальної академічної стипендії (реєстр. № 2723 від 24.04.2015 р.), поданий народними депутатами Тимошенко Ю.В., Івченком В.Є., Шлемком Д.В., Кужель О.В., Бухарєвим В.В., прийняти за основу і в цілому.

2.      Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Л.Гриневич.

 

 

 

Голова Комітету                                                       Л.М. Гриневич

 

 

 

 

 

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України

“Про державну службу” (щодо окремих питань заохочення державних службовців до підвищення кваліфікації шляхом навчання в Національній академії державного управління при Президентові України)

(реєстр. № 2218 від 24.02.2015 р.),

поданий народними депутатами України Макар’яном Д.Б.,

Гончаренком О.О., Ліньком Д.В., Пастухом Т.Т.

_________________________________________________________________________

 

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про державну службу” (щодо окремих питань заохочення державних службовців до підвищення кваліфікації шляхом навчання в Національній академії державного управління при Президентові України) (реєстр. № 2218 від 24.02.2015 р.), поданий народними   депутатами   України   Макар’яном Д.Б.,   Гончаренком О.О.,  Ліньком Д.В., Пастухом Т.Т., Комітет в и р і ш и в:

 

1.     Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну службу” (щодо окремих питань заохочення державних службовців до підвищення кваліфікації шляхом навчання в Національній академії державного управління при Президентові України) (реєстр. № 2218 від 24.02.2015 р.), поданий народними депутатами України Макар’яном Д.Б., Гончаренком О.О., Ліньком Д.В., Пастухом Т.Т., відхилити. 

2.     Направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

 

Голова Комітету                                                    Л.М. Гриневич