Голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич зустрілась з керівником напрямку освіти, співпраці у галузі науки та соціальної політики Групи підтримки України Європейської Комісії Хосе Романом Леоном Лорою

28 березня 2015, 13:13

Голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич зустрілась з   керівником напрямку освіти, співпраці у галузі науки та  соціальної політики Групи підтримки України Європейської Комісії Хосе Романом Леоном Лорою.

28 березня 2015 року відбулася зустріч Голови Комітету з питань науки та освіти Лілії Гриневич з керівником напрямку освіти, співпраці у галузі науки та соціальної політики Групи підтримки України Європейської Комісії Хосе Романом Леоном Лорою.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо необхідних законодавчих ініціатив Верховної Ради України з метою імплементації угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

У зустрічі також брали участь: Ярослав Яцків, член Президії Національної академії наук України, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України; Володимир Луговий, Перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України; Віра Рибак, керівник сектору освіти, науки, інформаційного суспільства делегації Європейського Союзу в Україні.  

Підписання Угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020" відбулося 20 березня 2015 року.

Підписання Угоди відкриває для українських вчених доступ до серйозних фінансових ресурсів, їхні заявки зможуть на рівних конкурувати з грантовими заявками інших європейських країн.