Засідання круглого столу на тему: "Освітня політика Європейського Союзу: конструктиви для модернізації процесу професійного навчання державних службовців в Україні"

25 жовтня 2012, 13:10

У Національній академії державного управління при Президентові України проведено засідання круглого столу на тему:

 «Освітня політика Європейського Союзу: конструктиви для модернізації процесу професійного навчання державних службовців в Україні»

 

 

24 жовтня 20012 року з ініціативи кафедри управління освітою Національної академії державного управління при Президентові України проведено засідання круглого столу «Освітня політика ЄС: конструктиви для модернізації професійного навчання державних службовців в Україні».

Місією та метою заходу було визначено: організація наукового діалогу щодо перспектив розвитку системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, визначення пріоритетних шляхів удосконалення навчального процесу в системі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з урахуванням досвіду європейської освітньої політики.

У заході взяли участь керівники і фахівці центральних органів виконавчої влади, провідні вчені Національної академії педагогічних наук України, професорсько-викладацький склад Національної академії державного управління при Президентові України.

На запрошення організаторів круглого столу в його роботі взяв участь головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Красняков Є.В., який проінформував учасників заходу про роботу Комітету в напрямку розвитку законодавчої бази вітчизняної системи освіти. Зокрема він звернув увагу на те, що за роки незалежності Україна зробила істотні кроки на шляху формування, розвитку, вдосконалення та реалізації державної політики в галузі освіти. «На нашу думку, на законодавчому рівні залишаються неврегульованою лише одна ланка вітчизняної системи -  післядипломна освіта. Сподіваємося, що Верховна Рада Україна наступного скликання та її профільний Комітет з питань науки і освіти зосередять свою увагу на підготовці Закону України «Про освіту дорослих (післядипломну освіту», - наголосив доповідач.

За результатами засідання було ухвалено рекомендації, які направлені відповідним органам законодавчої та виконавчої влади, науковим установам, освітянським громадським організаціям.