Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти підтримав Проект Постанови про Комісію майбутнього при Верховній раді України (реєстр. №2164А від 29.05. 2013 року.)

06 червня 2013, 13:02

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти підтримав Проект Постанови про Комісію майбутнього при  Верховній раді України (реєстр. №2164А від 29.05. 2013 року.)

 

Рішення про створення Комісії майбутнього було прийнято за рекомендаціями Комітетських слухань з питань розвитку науки, які відбулись 13 березня.

 

За словами голови Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич «У більшості парламентів країн Європейського Союзу створені спеціальні комісії майбутнього, які координують політику держави з врахуванням нових досягнень науки. В Україні подібні комісії працювали у Верховній Раді 2 і 4 скликань і складались з народних депутатів».

 

Згідно проекту Постанови, Комісія з питань майбутнього, стане дорадчо-консультативним  органом при Верховній Раді, що функціонуватиме на громадських засадах. До складу комісії увійдуть представники національних академій наук, вищих навчальних закладів, наукових організацій, відомі вчені, народні депутати.