Ухвалення парламентом законопроекту про вищу освіту №1187-2 стане прикладом справжньої політики

13 червня 2013, 13:52

Ухвалення парламентом законопроекту про вищу освіту №1187-2

 стане прикладом справжньої політики

 

Підтримка парламентом законопроекту №1187-2, розробленого робочою групою під керівництвом академіка Згуровського, свідчитиме про здатність українського парламенту діяти в інтересах людей. Про це 13 червня в ефірі радіо Ера заявила народний депутат, голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

“Це буде перемога здорового глузду над політичними амбіціями. Бо політика є умінням домовлятися і діяти в інтересах великої кількості людей”, – підкреслила Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що опозиційні фракції готові відмовитись від просування свого законопроекту №1187-1 на користь законопроекту №1187-2. І очікують такого ж кроку від провладної фракції.

“Система освіти стоїть перед сучасними викликами і потребує радикальної модернізації та зміни законодавчого поля”, - підкреслила народний депутат.

За словами голови Комітету, законопроект №1187-2 у порівнянні з провладним, створює нові можливості для розвитку і піднесення якості освіти. Ліля Гриневич наголосила, що навіть в переданому в парламент щорічному посланні президента, в частині освіти, містяться пропозиції, які описані в законопроекті №1187-2 і не враховані в законопроекті поданому від депутатів провладної партії. Це, зокрема, внутрішнє та зовнішнє забезпечення якості освіти та реальна автономія університетів.