Голова Комітету взяла участь у робочій зустрічі із студентами, які перевелись з вищих навчальних закладів АР Крим

14 квітня 2014, 10:52

Голова Комітету взяла участь у робочій зустрічі із студентами,

які перевелись з вищих навчальних закладів АР Крим

 

11 квітня 2014 року Голова Комітету Лілія Гриневич взяла участь у робочій зустрічі із студентами, що перевелися до столичних вузів з території окупованого Криму. Зустріч відбулась у стінах Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.

Участь у зустрічі взяли також заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський, ректор Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, представники волонтерських та громадських організацій.

Під час заходу учасники обговорили проблеми, з якими зіштовхнулись кримчани, та шляхи їх вирішення, визначили напрямки діяльності, проекти та дії для сприяння підтримки кримських студентів.

Кримчани засвідчили свою громадянську позицію, показавши свою відданість Україні. Вони опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок окупації Криму. Близько 300 студентів уже перевелися з Криму до інших вищих навчальних закладів України. 105 студентів вирішили навчатись у Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка. Керівництво вишу розселили кримчан в гуртожитки. Зі 105 студентів, що навчатимуться у КНУ імені Тараса Шевченка, 78 навчатимуться на бюджетних місцях, а 27 - на контракті. Для кримчан буде розроблено індивідуальні графіки навчання, щоб ліквідувати академічну різницю. Серед нових студентів університету також є 10 корінних кримських татар.

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич висловила свою повагу та підтримку студентам, і зазначила: "Вони зробили вибір на користь своєї Батьківщини. Я переконана, що вони не тільки не пошкодують, а з гордістю розказуватимуть про це своїм дітям. Українська держава зобов'язана зробити всеоб допомогти кримським студентам, які хочуть продовжити навчання на території України".