Протокол №7 від 15.05.2013 року

19 вересня 2013, 11:10

        

 

 

 

                      

                     КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                   7

 

                                                                                15          травня          13

 

                                                                          м.Київ

                                                                  вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 17.00

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ:   члени   Комітету  -  Сич О.М.,  Сорока М.П.,  Зубчевський  О.П.,   Дзоз В.О.,   Дорохов А.М.,   Павленко Р.М.,   Парубій А.В., Фаріон І.Д.; працівники секретаріату Комітету - завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступники  завідувача секретаріату Комітету Домаранський  О.О.,   Шевченко М.М.,  головні  консультанти:  Гарбуза С.А.,  Головінов В.П.,  Козієвська О.І.,  Красняков Є.В.,  Семенюк С.В.

 

ЗАПРОШЕНІ: Суліма Євген Миколайович - Перший заступник Міністра освіти і науки України, Наливайко Сергій Сергійович - начальник управління контролю за використанням об’єктів інтелектуальної власності Державної служби інтелектуальної власності України, Кравченко Ольга Олександрівна – начальник юридичного відділу Міністерства освіти і науки України, Бондаренко Андрій Володимирович - начальник відділу фінансів освіти Міністерства фінансів України, Підлужна Ніна Вадимівна - заступник директора Департаменту стратегічного  планування Міністерства соціальної політики України, Литвин Алла Миколаївна - заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України, Матюх Тетяна Володимирівна - заступник директора Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України, Куліков Олександр Петрович - завідувач сектору трансферу технологій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про друге читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері інтелектуальної власності (реєстр. № 0904 від 12.12.2012р., Кабінет Міністрів України).

2. Про друге читання проектів законів України “Про внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” (щодо пенсійного забезпечення та покращення соціального статусу наукових працівників)  (реєстр.  № 0898 та  реєстр. № 0900).

3. Про проект Закону про державні гарантії розвитку фундаментальної та прикладної науки в Україні (реєстр. № 1049 від 12.12.2012р., н.д.П.Симоненко, Р.Скарбовійчук, І.Спіріна).

4. Про проект Закону про відновлення мережі дошкільних навчальних закладів (реєстр. № 1047 від 12.12.2012р., н.д.П.Симоненко, О.Зубчевський).

5. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту” щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості” (реєстр. № 2281 від 12.02.2013р., н.д.А.Деркач, Д.Шенцев, О.Голуб, Г.Смітюх, О.Волков, А.Пшонка, Є.Мураєв).

6. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо збільшення розміру пенсійного забезпечення педагогічних працівників та встановлення додаткових державних гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам) (реєстр. № 1124 від 19.12.2012р., н.д.А.Павловський, О.Дубовой, В.Дубіль).

7. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення розміру соціальних стандартів і гарантій та відновлення соціального захисту громадян) (реєстр. № 1251 від 11.01.2013р., н.д.А.Павловський, О.Турчинов, В.Дубіль).

8. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уніфікації існуючих і встановлення додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров’я (реєстр. № 2392 від 26.02.2013р., н.д.І.Молоток).

9. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення підготовки робітничих професій (реєстр. № 1058 від 12.12.2012р., н.д.П.Симоненко, С.Кілінкаров, О.Зубчевський, О.Буховець, С.Гончаров).

10. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо вдосконалення підготовки працівників робітничих професій (реєстр. № 1092 від 13.12.2012р., н.д.П.Симоненко).

11. Про проект Постанови Верховної Ради України Про звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава в частині розвитку вищої освіти (реєстр. № 2957 від 08.05.2013р., н.д.Гриневич).

12. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання (реєстр. № 2878 від 18.04.2013р., н.д.Л.Гриневич, В.Сушкевич).

13. Про затвердження складу робочої групи з підготовки проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення фінансування освіти та оплати праці і дотримання соціальних гарантій педагогічних і науково-педагогічних працівників.

14. Про затвердження складу робочої групи з підготовки нової редакції Закону України “Про освіту”.

15. Про затвердження складу робочої групи з підготовки нової редакції Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”.

16. Про створення підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності.

17. Про затвердження складу Громадської ради Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

18. Різне.

про клопотання щодо нагородження медаллю “За працю і звитягу” головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Головінова В.П.

про клопотання щодо присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України  з питань науки і освіти Краснякову Є.В.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань  науки та інноваційної діяльності Павленка Р.М. про друге читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері інтелектуальної власності (р. № 0904).

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М., Сич О.М., Сорока М.П., Зубчевський  О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Наливайко С.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути у другому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері інтелектуальної власності (реєстр. № 0904 від 12.12.2012 р.), поданий Кабінетом Міністрів України та прийняти його в цілому як Закон.

2. Визначити доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного законопроекту Голову Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань  науки та інноваційної діяльності Павленка Р.М. про друге читання проектів законів України “Про внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” (щодо пенсійного забезпечення та покращення соціального статусу наукових працівників)  (р. № 0898 та  р. № 0900).

 

В  обговоренні  взяли  участь: Гриневич Л.М., Сич О.М., Сорока М.П., Зубчевський  О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Бондаренко А.В., Матюх Т.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. На підставі Постанови Верховної Ради України №1784-VI від 22 грудня 2009 року  підготувати на основі  проектів законів України  “Про внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” реєстр № 0898 та  реєстр. № 0900 єдиний законопроект на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

2. Підтримати єдиний проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у цілому як закон.

3. Доповідачем  від  Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити  Голову Комітету  з питань науки і освіти Л.М.Гриневич

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань  науки та інноваційної діяльності Павленка Р.М. про проект Закону про державні гарантії розвитку фундаментальної та прикладної науки в Україні (р. № 1049).

 

В  обговоренні  взяли  участь: Гриневич Л.М., Сич О.М., Сорока М.П., Зубчевський  О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.

 

Під час обговорення питання голова підкомітету з питань вищої освіти Фаріон І.Д. запропонувала вищезазначений законопроект відхилити.

Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. поставила на голосування дві пропозиції, а саме:

1) Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про державні гарантії розвитку фундаментальної та прикладної науки в Україні повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання. 

Голосували:

 за” - 6 (Гриневич Л.М., Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М., Павленко Р.М.);

 проти” - 3 (Сич О.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.).

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

2) Рекомендувати Верховній Раді України вищезазначений проект Закону відхилити.

Голосували:

 за” - 3 (Сич О.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.) ;

проти” - 6 (Гриневич Л.М., Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М., Павленко Р.М.).

Рішення не прийнято.

 

За результатами обговорення законопроекту члени Комітету з питань науки і освіти: 

УХВАЛИЛИ:

        1.  Рекомендувати Верховній Раді України   проект Закону України  про державні гарантії розвитку фундаментальної та прикладної науки в Україні (реєстр № 1049 від 12.12.2012р.), поданий народними  депутатами України  П.Симоненком, Р.Скарбовійчуком, І.Спіріною, повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання. 

2.  Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Л.М.Гриневич виступити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховній Раді України з  цього питання .

Голосували:

 за” - 6 (Гриневич Л.М., Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М., Павленко Р.М.);

 проти” - 3 (Сич О.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.).

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

4.  СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Зубчевського О.П. про проект Закону про відновлення мережі дошкільних навчальних закладів (р. № 1047).

 

В обговоренні взяли участь: Гриневич Л.М., Сич О.М., Сорока М.П., Дзоз В.О.,  Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Бондаренко А.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про відновлення мережі дошкільних навчальних закладів (реєстр. № 1047 від 12.12.2012р.), внесений народними депутатами України П.Симоненком, О.Зубчевським прийняти за основу.

2. Доручити секретарю Комітету Зубчевському О.П. представити висновки Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Дзоз В.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту” щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості” (р. № 2281).

 

В обговоренні взяли участь:  Гриневич Л.М., Сич О.М., Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Бондаренко А.В.

 

Під час обговорення питання Голова Комітету Гриневич Л.М. внесла пропозицію рекомендувати Верховній Раді України на пленарному засіданні розглянути зазначений проект закону одночасно з проектом Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості (реєстр. № 2280).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості (реєстр. № 2281 від 12.02.2013 року ), внесений народними депутатами України А.Деркачем, Д.Шенцевим, О.Голубом, Г.Смітюхом, О.Волковим, А.Пшонкою, Є.Мураєвим прийняти за основу.

2. Просити Верховну Раду України на пленарному засіданні розглянути зазначений проект закону одночасно з проектом Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості (реєстр. № 2280 від 12.02.2013 року), внесений народними депутатами України А.Деркачем, Д.Шенцевим, О.Голубом, Г.Смітюхом, О.Волковим, А.Пшонкою,  Є.Мураєвим, який суттєво доповнює зміст законопроекту про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту.

3. Доручити Голові підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Дзоз В.О. представити висновки Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ:  інформацію  голови підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Дзоз В.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо збільшення розміру пенсійного забезпечення педагогічних працівників та встановлення додаткових державних гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам) (р. № 1124).

 

В обговоренні взяли участь:  Гриневич Л.М., Сич О.М., Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Суліма Є.М., Бондаренко А.В., Матюх Т.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України  проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо збільшення розміру пенсійного забезпечення педагогічних працівників та встановлення додаткових державних гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам) (реєстр. № 1124 від 19.12. 2012р.),  внесений  народними  депутатами  України   А.Павловським, О.Дубовим, В.Дубілем, розглянути у першому читанні і прийняти за основу.

2. Доручити доповісти проект Закону на пленарному засіданні Верховної Ради  України народному депутату України, Голові Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

7. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету з питань                       науки і освіти Сороки М.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення розміру соціальних стандартів і гарантій та відновлення соціального захисту громадян) (р. № 1251).

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сич О.М.,  Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.,  Суліма Є.М., Бондаренко А.В., Підлужна Н.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення  змін до деяких законів України (щодо підвищення  розміру соціальних стандартів і гарантій  та відновлення соціального захисту громадян)  (реєстр. № 1251 від 11.01.2013р.), внесений народними депутатами України А.Павловським, О.Турчиновим, В.Дубілем, повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання. 

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

8. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уніфікації існуючих і встановлення додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров’я (р. № 2392).

 

В  обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Бондаренко А.В., Литвин А.М.

 

Під час обговорення питання заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Сорока М.П. запропонував вищезазначений законопроект повернути субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. поставила на голосування дві пропозиції, а саме:

1) Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання. 

Голосували:

 за” - 5 (Гриневич Л.М., Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В.);

 проти” - 3 (Сич О.М., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.).

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

2) Рекомендувати Верховній Раді України вищезазначений проект Закону прийняти за основу.

Голосували:

за” – 3 (Сич О.М., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.);

проти” – 5   (Гриневич Л.М.,   Сорока М.П.,  Зубчевський О.П.,  Дорохов А.М., Парубій А.В.).

Рішення не прийнято.

 

За результатами обговорення законопроекту члени Комітету з питань науки і освіти: 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення  змін до деяких законодавчих актів України щодо уніфікації існуючих і встановлення  додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров’я (реєстр. № 2392 від 26.02.2013р.), внесений народним депутатом України  І.Молотком, повернути субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики і праці.

Голосували:

за” - 5 (Гриневич Л.М., Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В.);

 проти” - 3 (Сич О.М., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.).

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

9. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Зубчевського О.П. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення підготовки робітничих професій (р. № 1058).

 

В обговоренні взяли участь: Гриневич Л.М., Сич О.М.,   Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Бондаренко А.В., Литвин А.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення підготовки робітничих професій (реєстр. № 1058 від 12.12.2012р.), поданий народними депутатами України П.Симоненком, С.Кілінкаровим, О.Зубчевським, О.Буховцем, С.Гончаровим, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

10. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Зубчевського О.П. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо вдосконалення підготовки працівників робітничих професій (р. № 1092).

 

В обговоренні взяли участь: Гриневич Л.М., Сич О.М.,   Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Суліма Є.М., Бондаренко А.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо вдосконалення підготовки працівників робітничих професій (реєстр. № 1092 від 13.12.2012р.), поданий народним депутатом України П.Симоненком, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

11. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Постанови Верховної Ради України Про звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава” в частині розвитку вищої освіти (р. № 2957).

 

В обговоренні взяли участь: Сич О.М.,   Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Суліма Є.М.

 

Під час обговорення питання заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Сорока М.П. вніс пропозицію прийняти вищезазначений проект Постанови за основу.

Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. поставила на голосування дві пропозиції, а саме:

1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови за основу.

Голосували:

За” - 3 (Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дорохов А.М.);

 проти” - 5 (Гриневич Л.М., Сич О.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.).

Рішення не прийнято.

 

2) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови за основу та в цілому.

Голосували:

за” - 5  (Гриневич Л.М.,  Сич О.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.);

проти” – 3 (Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дорохов А.М.).

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

За результатами обговорення проекту Постанови члени Комітету з питань науки і освіти: 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України Про Регламент Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України Про звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава в частині розвитку вищої освіти (реєстр. № 2957 від 08.05.2013р.), внесений народним депутатом України Л.Гриневич, прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Л.Гриневич.

Голосували:

за” - 5  (Гриневич Л.М.,  Сич О.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.);

проти” – 3 (Сорока М.П., Зубчевський О.П., Дорохов А.М.).

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

12. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання (р. № 2878).

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.,  Суліма Є.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання (реєстр. № 2878 від 18.04.2013р.), внесений народними депутатами України Л.Гриневич, В.Сушкевичем прийняти за основу.

2. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. представити висновки Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

13. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження складу робочої групи з підготовки проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення фінансування освіти та оплати праці і дотримання соціальних гарантій педагогічних і науково-педагогічних працівників.

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Робочу групу для підготовки проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення фінансування освіти та оплати праці і дотримання соціальних гарантій педагогічних і науково-педагогічних працівників затвердити (додається).

2. Надати голові робочої групи право в разі необхідності вносити зміни до її складу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

14. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження складу робочої групи з підготовки нової редакції Закону України “Про освіту”.

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити склад робочої групи з підготовки проекту нової редакції Закону України Про освіту (додається).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

15. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження складу робочої групи з підготовки нової редакції Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”.

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити  склад  робочої групи з підготовки   проекту  нової  редакції Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” згідно з додатком.

2.  Доручити  робочій   групі  при  опрацюванні   проекту   нової  редакції   Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” врахувати пропозиції Рекомендацій  слухань  в Комітеті з питання: “Про стан та законодавче забезпечення фінансування наукової і науково-технічної діяльності”.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

16. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про створення підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності.

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. У зв’язку зі звільненням  від обов’язків члена Комітету з питань науки і освіти Ємця Л.О. об’єднати підкомітет з питань науки та інноваційної дія­льності з підкомітетом з питань інтелектуальної власності, створивши на їх основі підкомітет з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності.

2. Звільнити з посади голови підкомітету з питань інтелектуальної власності Ємця Леоніда Олександровича у зв’язку з обранням його членом Комітету з питань верховенства права та правосуддя.

3. Обрати головою підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності народного депутата України Павленка Ростислава Миколайовича.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

17. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження складу Громадської ради Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити склад Громадської ради Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти (додається).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

18. Різне:

про клопотання щодо нагородження медаллю “За працю і звитягу” головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Головінова В.П.;

 про клопотання щодо присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України  з питань науки і освіти Краснякову Є.В.

 

  СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про нагородження медаллю “За працю і звитягу” головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Головінова В.П.

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати клопотання про нагородження медаллю “За працю і звитягу” головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Головінова Василя Петровича.

2. Просити керівництво Верховної Ради України порушити клопотання перед Президентом України щодо нагородження медаллю “За працю і звитягу” головного  консультанта  секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Головінова Василя Петровича.

Рішення прийнято одноголосно.

 

  СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України  з питань науки і освіти Краснякову Є.В.

 

В   обговоренні  взяли  участь:   Сич О.М.,   Сорока М.П.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати клопотання про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Краснякову Євгену Васильовичу.

2. Просити керівництво Верховної Ради України порушити клопотання перед Президентом України щодо присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти  Краснякову Євгену Васильовичу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Л.ГРИНЕВИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                                 О.ЗУБЧЕВСЬКИЙ