З Чеською Республікою

27 червня 2013, 16:36

Члени Комітету з питань науки і освіти побували з офіційним візитом в Чеській Республіці

З 24 по 27 червня 2013 року відбувся перший офіційний закордонний візит делегації Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на чолі з Головою Комітету Лілії Гриневич до Чеської Республіки.

Візит відбувся на запрошення Комітету з питань науки, освіти, культури, молоді і спорту Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки.

Депутати Комітету Верховної Ради України побували в Сенаті Парламенту, де зустрілись із Головою Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Їржі Оливою. Під час зустрічі обговорювались питання адаптації законодавства у сфері освіти та науки при входженні до Європейського Союзу.

Українська делегація побувала в Міністерстві освіти, молоді і спорту Чеської Республіки та зустрілась із заступником міністра Їндріхом Фричем та директором Департаменту

досліджень і розвитку міністерства Далібором Штисом. Серед низки питань обговорювалось питання прискорення підписання чесько-української угоди про співпрацю.

На зустрічі із головою Ради з міжнародних зв’язків Академії наук Чеської Республіки Ганою Сихровою обговорювались проблеми організації та пріоритетні напрямки спільних наукових досліджень.

Народні депутати України побували у палаті депутатів Парламенту Чеської Республіки і зустрілись із членами Комітету з питань науки, освіти, культури, молоді і спорту Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки: Головою комітету - Анною Путновою та членами Комітету: Вальтером Бартошом, Іваном Левом, Павелом Плоцом, Марцелою Гаврдовою.

Офіційна частина візиту завершилася зустріччю у Міністерстві закорноднних справ із спеціальним посланником Міністерства Закордонних Справ Чеської республіки з питань Східного партнерства Петром Марешом та директором Департаменту країн Північної і Східної Європи Елішкою Жиговою. Обговорювались перспективи співпраці педагогічних та технічних університетів двох країн.

Зустріч із представниками Міністерства освіти,

 молоді і спорту Чеської Республіки

Зустріч у Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки