16 січня 2008

15 червня 2011, 18:00

        

 

 

 

                      

                     КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                   № 3

 

                                                                                16 січня 2008

 

                                                                          м.Київ

                                                                  вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Полохало В.І.

 

ПРИСУТНІ: члени  Комітету – Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.; завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступники завідувача секретаріату Комітету Жиляєв І.Б., Домаранський О.О., головні  консультанти: Андрощук Г.О., Гарбуза С.А.,  Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В., Шевченко М.М.

 

ВІДСУТНІ: Давимука С.А.,  Самойлик К.С.

 

ЗАПРОШЕНІ: Чорновіл Тарас В’ячеславович, Вакарчук Іван Олександрович – Міністр освіти і науки України, Шинкарук Василь Дмитрович - заступник Міністра освіти і науки  України, Вашека Галина Володимирівна - заступник начальника  управління – начальник відділу фінансів освіти Міністерства фінансів України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про пропозиції Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (Кабінет Міністрів України, реєстр. № 0854 від 23.11.2007р.)

2. Про проект Закону про внесення змін до статті 65 Закону України “Про вищу освіту” (стосовно створення самостійних госпрозрахункових підрозділів) (н.д.України Т.Чорновіл, реєстр. № 0951 від 23.11.2007р.)

3. Про створення конкурсної Комісії з призначення премій та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим.

4. Про розподіл підкомітетів у складі Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти шостого скликання.

5. Про обрання голів та членів підкомітетів у складі Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти шостого скликання.

6. Про проект плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період другої сесії шостого скликання.

7. Різне:

· про організацію роботи Комітету з питань науки і освіти;

· про  підготовку створення Консультативної ради Комітету з питань науки і освіти та затвердження координатора Консультативної ради.

· про розподіл повноважень між першим заступником Голови Комітету, заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Курила В.С. про пропозиції Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (р. № 0854).

 

В обговоренні взяли участь: Полохало В.І., Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.,  Вакарчук І.О., Шинкарук В.Д., Вашека Г.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Погодитись з пропозиціями Президента України до Закону України Про внесення змін до Закону України Про вищу освіту”.

2. Доручити виступити на засіданні Верховної Ради України з даного питання народному депутату України В.Курилу.

3. Рекомендувати Кабінету Міністрів України до 1 червня 2008 року розробити та подати на розгляд Верховної Ради України проект нової редакції Закону України “Про вищу освіту”.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Курила В.С. про проект Закону про внесення змін до статті 65 Закону України “Про вищу освіту” (стосовно створення самостійних госпрозрахункових підрозділів) ( р. № 0951).

 

В обговоренні  взяли  участь: Полохало В.І., Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.,  Вакарчук І.О., Шинкарук В.Д., Вашека Г.В., Чорновіл Т.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 65 Закону України “Про вищу освіту” (стосовно створення самостійних госпрозрахункових підрозділів), внесений народним депутатом України Т.Чорноволом, прийняти в другому читанні та в цілому.

2. Доручити виступити на засіданні Верховної Ради України з даного питання народному депутату України В.Курилу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: пропозицію народного депутата України Зубця М.В. про створення конкурсної Комісії з призначення премій та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим.

 

В обговоренні взяли участь: Полохало В.І., Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Створити Конкурсну комісію з призначення та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим (склад додається).

2. Доручити Конкурсній комісії провести конкурс робіт на присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим, що були подані до Комітету у 2007році, та за результатами конкурсу до 20 лютого 2007 року надати Комітету свої пропозиції щодо кандидатур молодих учених на присудження іменних стипендій у 2008 році.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: пропозицію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про розподіл підкомітетів у складі Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти шостого скликання.

 

В обговоренні взяли участь:  Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

Створити у складі Комітету наступні підкомітети:

- підкомітет з питань базової освіти;

- підкомітет з питань фахової освіти;

- підкомітет з питань науки;

- підкомітет з питань інтелектуальної власності та інноваційної діяльності;

- підкомітет з питань гуманітарної освіти, науки та інформатизації.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: пропозицію Голови Комітету  з питань науки і освіти Полохала В.І. про обрання голів та членів підкомітетів у складі Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти шостого скликання.

В  обговоренні  взяли  участь:  Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Обрати на посади голів підкомітетів такі кандидатури:

- з питань базової освіти - народного депутата України Оробець Лесю Юріївну (“за” – одноголосно);

- з питань фахової освіти - народного депутата України Курила Віталія Семеновича (“за” – одноголосно);

- з питань науки - народного депутата України Зубця Михайла Васильовича (“за” – одноголосно);

- з питань інтелектуальної власності та інноваційної діяльності - народного депутата України  Жванію Давида Важаєвича (“за” – одноголосно);

- з питань гуманітарної освіти, науки та інформатизації - народного депутата України Донія Олександра Сергійовича .

2. Затвердити у складі підкомітетів, згідно ст.37 Закону України “Про Комітети Верховної Ради України”, народних депутатів України:

- підкомітет з питань базової освіти - Самойлик Катерину Семенівну, Табачника Дмитра Володимировича;

- підкомітет з питань фахової освіти - Литвина Володимира Михайловича, Табачника Дмитра Володимировича;

- підкомітет з питань науки  - Давимуку Степана Антоновича, Литвина Володимира Михайловича;

- підкомітет з питань інтелектуальної власності та інноваційної діяльності - Зубця Михайла Васильовича, Донія Олександра Сергійовича; 

- підкомітет з питань гуманітарної освіти, науки та інформатизації - Оробець Лесю Юріївну, Жванію Давида Важаєвича.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період другої сесії шостого скликання.

 

В  обговоренні  взяли  участь: Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період другої сесії шостого скликання взяти до відома.

2. Затвердити план роботи Комітету з питань науки і освіти на період другої сесії шостого скликання.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на Голову Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І.

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. Різне:

· про організацію роботи Комітету з питань науки і освіти;

· про  підготовку створення Консультативної ради Комітету з питань науки і освіти та затвердження координатора Консультативної ради.

· про розподіл повноважень між першим заступником Голови Комітету, заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

 

 

· СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про організацію роботи Комітету з питань науки і освіти.

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про організацію роботи Комітету з питань науки і освіти взяти до відома.

2. Ухвалити рекомендації щодо процедури підготовки та проведення засідань Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на наступному засіданні Комітету.

 

 

· СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про підготовку створення Консультативної ради Комітету з питань науки і освіти та затвердження координатора Консультативної ради.

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про підготовку створення Консультативної ради Комітету з питань науки і освіти та затвердження координатора Консультативної ради взяти до відома.

2. Затвердити склад Консультативної ради Комітету з питань науки і освіти та координатора Консультативної ради на наступному засіданні Комітету.

 

 

·  СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про розподіл повноважень між першим заступником Голови Комітету, заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

В  обговоренні  взяли  участь:  Табачник Д.В., Жванія Д.В., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С., Литвин В.М., Оробець Л.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про розподіл повноважень між першим заступником Голови Комітету, заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти взяти до відома.

2. Затвердити розподіл повноважень між першим заступником Голови Комітету, заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти (додається).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітет                                                           В.ПОЛОХАЛО

 

 

Секретар Комітету                                                   К.САМОЙЛИК