Обговорення україно - угорських зв'язків в галузі вищої освіти

07 лютого 2012, 10:32

Обговорення україно – угорських  зв’язків в галузі вищої освіти

 

В Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти 27 січня 2012 року відбулася зустріч Народного депутата України, Секретаря цього ж Комітету та Заступника голови Наглядової Ради Київського національного лінгвістичного університету Самойлик К. С. з представниками Будапештського Університету ім. Лоранда Етвьоша (Угорська Республіка), Київського національного лінгвістичного університету та представником посольства Угорської Республіки в Україні з метою обговорення співпраці у галузі вищої світи.

Народний депутат України вітаючи угорську делегацію наголосила на важливості тематики вищої освіти. «Студенти несуть у собі ще й миротворчу функцію». Та висловила побажання, щодо подальшої співпраці, яка повинна забезпечити конкретні результати. «Ми готові до вирішення багатьох питань», -  зазначила Катерина Семенівна.

У рамках зустрічі сторони поділилися досвідом вивчення мов, обміном студентів та підкреслили важливість вивчення української та угорської мов в дружніх університетах, а також наголосили на тому, що Україна та Угорська Республіка як сусідні країни повинні співпрацювати тісно.

Ректор Університету ім. Лоранда Етвьоша, д-р. Барна Мезей, подякував українській стороні за проведення такої зустрічі та запросив українську делегацію на чолі з Самойлик К.С. відвідати університет ім. Лоранда Етвьоша.