19 березня 2008

15 червня 2011, 18:23

        

 

 

 

                      

                     КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                  № 11

 

                                                                                19 березня 2008

 

                                                                          

                                                                          м.Київ

                                                                  вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Полохало В.І.

 

ПРИСУТНІ:  члени Комітету    Табачник Д.В.,   Давимука С.А., Оробець Л.Ю., Жванія Д.В., Доній О.С.; завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступник завідувача секретаріату Комітету Домаранський О.О., головні   консультанти: Гарбуза С.А., Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В., Шевченко М.М., спеціаліст І категорії Бродзянська А.Л.

 

ВІДСУТНІ: Самойлик К.С., Курило В.С., Зубець М.В., Литвин В.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Гриневецький Сергій Рафаїлович – народний депутат України, Стріха Максим Віталійович - заступник Міністра освіти і науки України, Болюбаш Ярослав Якович - директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект  Постанови  про  відзначення  100-річчя  від  дня народження Гаркавого П.Х. (р. № 2196, н.д.В.Литвин, С.Гриневецький).

2. Про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України “Про вищу освіту” (р. № 1387, н.д.В.Полохало).

3. Різне:

· про організацію консультації експертів з інших країн щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів.

 1. СЛУХАЛИ: інформацію  народного депутата України  Гриневецького С.Р. про проект Постанови про відзначення  100-річчя  від  дня народження Гаркавого П.Х. (р. № 2196).

 

В обговоренні  взяли участь:   Полохало В.І., Табачник Д.В.,   Давимука С.А.,   Оробець Л.Ю.,   Жванія Д.В., Доній О.С.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про відзначення  100-річчя  від  дня народження Гаркавого П.Х. (реєстр. № 2196 від 07.03.2008р.), внесений народними депутатами України В.Литвиним, С.Гриневецьким прийняти в цілому.

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України “Про вищу освіту” (р. № 1387).

 

В  обговоренні  взяли  участь: Табачник Д.В.,  Давимука С.А.,  Оробець Л.Ю.,  Жванія Д.В., Доній О.С., Стріха М.В., Болюбаш Я.Я.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України “Про вищу освіту” (реєстр. № 1387 від 21.01.2008р.), внесений народним депутатом України В.Полохало, прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти В.Полохалу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. Різне:

 

· СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань інтелектуальної власності та інноваційної діяльності Жванії Д.В. про організацію консультації експертів з інших країн щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів.

В  обговоренні  взяли  участь:  Полохало В.І., Табачник Д.В.,  Давимука С.А.,  Оробець Л.Ю.,  Доній О.С.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію голови підкомітету з питань інтелектуальної власності та інноваційної діяльності Жванії Д.В. про організацію консультації експертів з інших країн щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів взяти до відома.

2. Заслухати в середині квітня 2008 року на засіданні Комітету інформацію Міністерства освіти і науки України щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                        В.ПОЛОХАЛО

 

 

Секретар Комітету                                                 К.САМОЙЛИК