59

11 грудня 2008, 13:07

У Комітеті з питань науки і освіти розглянули проекти законів України “Про внесення змін до Закону України “Про наукову і  науково-технічну діяльність” (реєстр. № 2166, № 2243,  № 3001, № 3185) та “Про внесення змін до статті 24 Закону України “Про наукову і  науково-технічну діяльність” (реєстр. № 2691, № 2761).

 

За підсумками обговорення, члени Комітету вирішили розглядати зазначені законопроекти в комплексі взявши за основу  проект закону “Про внесення змін до Закону України “Про наукову і  науково-технічну діяльність” (реєстр.№ 3185), внесений народним депутатом Катериною Самойлик.

 

Таким чином, Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні і на його основі з врахуванням положень інших вищезгаданих законопроектів підготувати єдиний для розгляду у другому читанні.

 

Законопроектом №3185 пропонується виплату пенсій науковим працівникам для держаних установ, організацій вищих навчальних закладів здійснювати за рахунок коштів Державного бюджету, а для недержавних наукових установ та організацій за рахунок Пенсійного фонду України.

 

При обрахуванні розміру середньої заробітної плати для обчислення пенсій пропонується враховувати всі види заробітку отримані від наукової діяльності, а також здійснювати перерахунок наукових пенсій за нормами, як це передбачено для державних службовців згідно Закону України «Про державну службу».