06 жовтня 2010

23 червня 2011, 11:48

 

 

 

                      

                               

                       КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                     № 41

 

                                                                                 06 жовтня 2010

                                                                            

                                                                               м.Київ

                                                                       вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Луцький М.Г.

 

ПРИСУТНІ:   члени  Комітету     Давимука С.А.,   Самойлик К.С.,  Курило В.С.,  Доній О.С., Личук В.І.;  завідувач  секретаріату   Комітету   Чижевський Б.Г.,  заступник завідувача секретаріату  Жиляєв І.Б., головні  консультанти:  Андрощук Г.О., Гарбуза С.А., Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В., Шевченко М.М., Шумар Н.Л., спеціаліст І категорії Шаламай М.І.

 

ВІДСУТНІ:  Полохало В.І., Зубець М.В, Оробець Л.Ю., Жванія Д.В.

 

ЗАПРОШЕНІ: Суліма Євген Миколайович - заступник Міністра освіти і науки  України, Чеботарьов Валентин Павлович - заступник Голови Комітету з питань науки, інновацій та інформатизації, Янов Олексій Володимирович - заступник Голови Державного департаменту інтелектуальної власності Міносвіти України, Гуменюк Олег Анатолійович - заступник начальника відділу авторського права і суміжних прав Державного департаменту інтелектуальної власності Міносвіти України, Максимчук Євген Спиридонович - заступник Голови правління Пенсійного фонду України, Шамбір Микола Іванович - директор Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства праці та соціальної політики України, Подгаєцький Анатолій Анатолійович - заступник директора Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва Міністерства аграрної політики України, Оніщенко Павло Олександрович - директор Департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономіки України, Вашека Галина Володимирівна - заступник начальника  управління – начальник відділу фінансів освіти Міністерства фінансів України, Шаульська Галина Миколаївна - заступник директора Департаменту - начальник відділу оплати праці в бюджетній сфері Міністерства фінансів України, Гривачевський Сергій Іванович - головний економіст-фінансист сектору спеціальних податкових режимів Міністерства фінансів України, Щеглова Ольга Миколаївна - заступник директора Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України, Ареф’єв Володимир Володимирович - Перший заступник Голови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, Шевченко Олександр Іванович - начальник відділу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності наукових парків (реєстр. № 6553 від 17.06.2010р., Кабінет Міністрів України). 

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав (реєстр. № 6523 від 15.06.2010р., н.д.М.Луцький, К.Самойлик, О.Зарубінський).

3. Про проект Закону про внесення змін до статті 57 Закону України “Про освіту” (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічних працівників) (реєстр. № 2476 від 14.05.2008р., н.д.К.Самойлик).

4. Про проект Закону про порядок обчислення часу на території України (реєстр. № 4338 від 10.04.2009р., н.д.В.Колесніченко).

5. Про проект Податкового кодексу України (реєстр. № 7101-1 від 21.09.2010р., Кабінет Міністрів України).

6. Про проект Закону про внесення зміни до статті 71 Закону України Про пенсійне забезпечення (щодо обчислення пенсій особам, що навчаються) (реєстр. № 6307 від 14.04.2010р., н.д.Є.Суслов).

7. Різне:

щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України членів Інтернет Асоціації України.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію заступник Голови Комітету з питань науки, інновацій та інформатизації Чеботарьова В.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності наукових парків (р. № 6553).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А., Самойлик К.С., Курило В.С., Доній О.С., Личук В.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності наукових парків (реєстр. № 6553 від 17.06.2010р.) за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити заступника Голови Комітету з питань науки і освіти С.Давимуку.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав (р. № 6523).

 

В обговоренні взяли участь: Давимука С.А., Самойлик К.С., Курило В.С., Доній О.С., Личук В.І., Янов О.В., Гуменюк О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав (реєстр. № 6523 від 15.06.2010р.), поданий народними депутатами України М.Луцьким, К.Самойлик, О.Зарубінським на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.

2. Визначити співдоповідачем по зазначеному законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету народного депутата України, заступника Голови Комітету Давимуку С.А.

Голосували:

“За” – 5 чол. (Луцький М.Г., Давимука С.А., Самойлик К.С., Курило В.С., Личук В.І.);

“утримались” – 1 ч. (Доній О.С.).

Рішення прийнято.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про Проект Закону про внесення змін до статті 57 Закону України “Про освіту” (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічних працівників) (р. № 2476).

 

В обговоренні взяли участь:  Луцький М.Г., Давимука С.А., Курило В.С., Доній О.С., Личук В.І., Щеглова О.М., Шамбір М.І., Вашека Г.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За результатами розгляду у першому читанні доопрацьований проект Закону про внесення змін до статті 57 Закону України “Про освіту” (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічних працівників) (реєстр. № 2476 від 14.05.2008 року), внесений народним депутатом України К.Самойлик прийняти за основу.

2. Визначити доповідачем і співдоповідачем від Комітету на сесії Верховної Ради України автора законопроекту, секретаря Комітету Самойлик К.С. (доповідач) та члена Комітету Личука В.І. (співдоповідач).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Ареф’єва В.В. про проект Закону про порядок обчислення часу на території України (р. № 4338).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Луцький М.Г.,  Давимука С.А.,  Самойлик К.С., Курило В.С., Личук В.І., Шевченко О.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України повернути проект Закону про порядок обчислення часу на території України (реєстр. № 4338 від 10.04.2009р.) суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити Голову підкомітету з питань науки М.Зубця.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г. про проект Податкового кодексу України (р. № 7101-1).

 

В обговоренні взяли участь: Давимука С.А.,  Самойлик К.С., Курило В.С., Личук В.І., Оніщенко П.О., Гривачевський С.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти у першому читанні проект Податкового кодексу України (реєстр. № 7101-1)  і рекомендувати Кабінету Міністрів України доопрацювати зазначений проект Кодексу в частині оподаткування сфер освіти і науки, наукової-технічної та інноваційної діяльності (пропозиції додаються).

2. Доручити народним депутатам України – членам Комітету довести рішення Комітету до відома відповідних парламентських фракцій.

3. Доопрацювати пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти до проекту Податкового кодексу України в частині оподаткування сфер освіти і науки, науково-технічної та інноваційної діяльності з урахуванням висловлених на засіданні Комітету доповнень та зауважень.

4. Надіслати пропозиції Комітету до проекту Податкового кодексу України до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та до Кабінету Міністрів України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Закону про внесення зміни до статті 71 Закону України “Про пенсійне забезпечення” (щодо обчислення пенсій особам, що навчаються) (р. № 6307).

 

В обговоренні взяли участь:  Луцький М.Г., Давимука С.А., Курило В.С.,  Личук В.І., Максимчук Є.С., Шамбір М.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статті 71 Закону України Про пенсійне забезпечення (щодо обчислення пенсій особам, що навчаються) (реєстр. № 6307 від 14.04.2010р.), внесений народним депутатом України Є.Сусловим, відхилити.

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

7. Різне:

щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України членів Інтернет Асоціації України.

 

СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про нагородження відзнаками Верховної Ради України членів Інтернет Асоціації України.

 

В обговоренні взяли участь:   Луцький М.Г., Давимука С.А., Курило В.С., Личук В.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України членів Інтернет Асоціації України.

2. Представити подання до Верховної Ради України про нагородження членів Інтернет Асоціації України відзнаками Верховної Ради України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                        М.ЛУЦЬКИЙ

 

 

Секретар Комітету                                                К.САМОЙЛИК