Згідно з Рішенням Комітету з питань освіти, науки та інновацій від 12 травня 2021 року (протокол № 66) 24 червня 2021 року об 11 годині будуть проведені комітетські слухання на тему: «Перший рік грантового фінансування Національним фондом досліджень України: проблеми і перспективи».

Мета слухань у Комітеті: широке громадське обговорення ключових проблем грантового фінансування науки в Україні, діяльності Національного фонду досліджень України та напрацювання відповідних рекомендацій і законодавчих пропозицій, визначення ключових завдань для центральних органів виконавчої влади України, Національного фонду досліджень України тощо.

До участі у заході запрошені зацікавлені сторони, зокрема, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, наукових установ, закладів вищої освіти, професійних громадських організацій, експертів, засобів масової інформації тощо.

З доповідями виступлять:

ЯЦЕНКО Леонід Петрович - голова Національного фонду досліджень України;

КИЗИМ Микола Олександрович - перший заступник Міністра освіти і науки України;

ПИРОЖКОВ Сергій Іванович - віце-президент Національної академії наук України;

КУЛІКОВ Петро Мусійович - президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України;

КОЛЕЖУК Олексій Костянтинович - голова Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2, кім. № 11, прохід учасників відбудеться за списком з паспортами, майже половина учасників візьмуть участь онлайн (допуск надісланий, вхід за списком за прізвищем та іменем).

До Комітету у рамках підготовки до комітетських слухань надійшли численні листи з аналітичними матеріалами за темою слухань та пропозиціями від Міністерства освіти і науки України, Національного фонду досліджень України, Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, Національної академії наук України, національних галузевих академій наук України, Міністерства фінансів України, Міністерства оборони України, Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України, Ради молодих вчених при Національній академії наук України та їх структурних підрозділів, Спілки археологів України, директорів наукових установ Національної академії наук України та національних галузевих академій наук України, ректорів закладів вищої освіти, інших громадських об’єднань та науковців, за які Комітет висловлює подяку. Багато матеріалів містять конкретні пропозиції щодо вдосконалення процедур подання та відбору конкурсних робіт. Всі матеріали надіслані членам Робочої групи з підготовки слухань, Міністерству освіти і науки України, Національному фонду досліджень України, Науковому комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій та будуть враховані в подальшій роботі.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00