Перед головними урочистостями Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак провів зустріч у залі засідань Комітету з лауреатами Премії, на якій було ознайомлено гостей з роботою Комітету, обговорені нагальні питання функціонування галузі науки в Україні, законодавчі ініціативи народних депутатів України з розвитку науки та інновацій, підтримки науковців, зокрема молодих учених.

Потім відбулася церемонія вручення дипломів стипендіатів Верховної Ради України молодих учених – докторів наук за 2020 рік. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у своєму вступному слові привітав зі святом учених і подякував їм за їхню роботу.

Голова Парламенту наголосив, що в історії цієї стипендії ми вперше вручаємо дипломи, хоча стипендія існує з 2008 року. Сьогодні вона суттєво зросла фінансово і змінилася на краще, про що свідчить найбільший конкурс: на одне місце – 3 особи. За його словами, Верховна Рада України та профільний Комітет будуть і надалі робити все можливе, щоб ці цифри зростали.

Також було відзначено, що для України дуже важливо сьогодні мати потужний потенціал, потенціал науковців, тому, що це та конкурентоспроможність, якої нам не вистачає. Голова Верховної Ради України подякував молодим науковцям за те, що вони, не дивлячись на ті непрості умови, в яких знаходиться Україна, обрали для себе саме українське майбутнє. «І завдяки вашій праці, і завдяки праці всіх тих, хто любить та шанує свою державу ми зможемо її розбудувати, ми зможемо зробити так, щоб нашим дітям в ній було комфортно жити, щоб нею пишалися», - сказав Дмитро Разумков.

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Cергій Бабак зазначив: «Держава, і Верховна Рада зокрема, робить все для того, щоб праця науковців стала престижною, для того, щоб ви себе комфортно почували на своїй роботі, для того, щоб ви могли творити і створювати нові результати».

Cергій Бабак акцентував увагу на впровадженнях результатів наукових робіт, на необхідності зв’язку науки та практики. Адже всі роботи, які пройшли конкурс, є дуже актуальними. Зокрема, були відзначені дослідження ринку електроенергії під час об’єднання з енергосистемами Європейського Союзу, захисту інформаційних даних в критичній інформаційній інфраструктурі, податкового стимулювання в умовах децентралізації, нових матеріалів, у тому числі наноматеріалів медичного призначення тощо. «Якщо у вас є певні проблеми з впровадженнями, будь ласка, звертайтеся або до профільних комітетів, або до Голови Верховної Ради України, або до нашого Комітету, щоб допомогти вам з впровадженням важливих результатів щоби вони не залишалися на папері, а були реалізовані в життя», - закликав він. Також Голова Комітету подякував науковцям за роботу та привітав зі святом - Днем науки.

Після урочистого вручення дипломів стипендіатів Верховної Ради України молодих учених – докторів наук за 2020 рік Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков побажав науковцям, щоб в їхньому житті було ще багато перемог, у тому числі у впровадженні результатів їхньої роботи, а також здоров’я, наснаги та успіхів на цьому шляху і запросив до спільного фотографування.

Для лауреатів Премії працівники Апарату Верховної Ради України організували тематичну екскурсію будинком вищого законодавчого органу держави.

















 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21