12 травня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій у режимі відеоконференції. Головував Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабак С.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Лукашев О.А., Піпа Н.Р., Колебошин С.В., Лис О.І., Коваль О.В., Колюх В.В., Гришина Ю.М., Грищук Р.П., Кириленко І.Г., Павленко Р.П., Воронов В.А.

Також у засіданні брали участь представники Міністерства освіти і науки України, Національного фонду досліджень України, Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, представники освітянської та наукової спільноти, громадських організацій та експерти.

 

Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій були розглянуті питання:

 

1. Про діяльність Національного фонду досліджень України.

Заслухавши у порядку здійснення контрольних функцій інформацію Голови Національного фонду досліджень України Яценка Леоніда Петровича, виконавчого директора Національного фонду досліджень України Полоцької Ольги Олександрівни, Голови Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій Колежука Олексія Костянтиновича

про діяльність Національного фонду досліджень України, голови підкомітету з питань науки та інновацій Колюха Валерія Васильовича, народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняли рішення Інформацію про діяльність Національного фонду досліджень України взяти до відома і провести 24 червня 2021 року комітетські слухання на тему: «Перший рік грантового фінансування Національним фондом досліджень України: проблеми і перспективи».

 

2. Про проведення комітетських слухань на тему: “Перший рік грантового фінансування Національним фондом досліджень України: проблеми і перспективи”.

Заслухавши і обговоривши інформацію Голови Комітету Сергія Бабака про діяльність Національного фонду досліджень України, народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняли рішення внести до Плану роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України IX скликання (лютий 2021 року - липень 2021 року) проведення 24 червня 2021 року слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій на тему: «Перший рік грантового фінансування Національним фондом досліджень України: проблеми і перспективи»; затвердити План заходів та склад Робочої групи з підготовки та проведення зазначених слухань у Комітеті.

 

3. Про створення Робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти (реєстр. № 4629-1).

Заслухавши і обговоривши інформацію заступника Голови Комітету Сергія Колебошина про виконання Постанови Верховної Ради України про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти № 1387-ІХ від 13.04.2021 року та з метою якісної підготовки зазначеного законопроекту до другого читання, народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняли рішення створити на базі Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та затвердити склад Робочої групи з доопрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти (реєстр. № 4629-1).

 

4. Про внесення змін до складу робочої групи для підготовки проекту Закону України “Про професійну освіту” в редакції Комітету з питань освіти, науки та інновацій (відповідно до частини другої статті 110 Закону України “Про Регламент Верховної Ради України”).

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Ольги Коваль, народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняли рішення внести зміни до Рішення Комітету від 10 лютого 2021 року (протокол № 56) додавши до складу робочої групи з підготовки проекту Закону України “Про професійну освіту” координатора освітнього напряму Торгово-промислової палати України Забашту Валерію Андріївну.

 

5. Про внесення змін до плану роботи Комітету з питань освіти, науки та інновацій на період п’ятої сесії дев’ятого скликання.

Зважаючи на постійні зміни в переліку законопроектів, які знаходяться на розгляді Комітету, адже постійно реєструються нові проекти суб’єктами законодавчої ініціативи, а частину законопроектів, зазначених в плані роботи Комітету вже направлено на розгляд Верховної Ради України, Комітетом було ухвалено Рішення внести зміни до плану роботи Комітету додавши до нього законопроекти, зареєстровані Верховною Радою України впродовж останнього часу.




Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17