17 липня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Головував Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабак С.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Лукашев О.А., Піпа Н.Р., Колебошин С.В., Лис О.Г., Кириленко І.Г., Коваль О.В., Колюх В.В., Гришина Ю.М., Грищук Р.П., Павленко Р.М., Воронов В.А.

Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій було розглянуто питання:

1. Про продовження роботи Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій у міжсесійний період після закінчення чергової сесії до початку наступної четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Заслухавши інформацію Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабака С.В., народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняли рішення:

1. Відповідно до положень частини четвертої статті 10 Регламенту Верховної Ради України Комітет з питань освіти, науки та інновацій прийняв рішення продовжити свою роботу у міжсесійний період після закінчення чергової сесії до початку наступної четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання з 20 липня по 31 серпня 2020 року.

2. Про прийняте рішення Комітету інформувати Голову Верховної Ради України Д. Разумкова.

 

2. Різне:

2.1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту» (реєстр. № 3550 від 27.05.2020, н.д.О.Саладуха, Кожем’якіним А.А., та іншими).

Метою законопроекту є створення можливостей для ефективного функціонування низки соціально важливих закладів фізичної культури і спорту, що забезпечують розвиток фізичної культури і спорту, формування здорового способу життя громадян України. Для цього пропонується надати право цим закладам на отримання в оренду державного та комунального майна без проведення аукціону за умови збереження та використання орендованих приміщень для розвитку фізичної культури і спорту. Також законопроектом пропонується привести термінологію Закону України “Про фізичну культуру і спорт” у відповідність до Закону України “Про освіту”.

Необхідність прийняття законопроекту обумовлена набуттям чинності нової редакції Закону України “Про оренду державного і комунального майна”. Як наслідок, бази олімпійської та паралімпійської підготовки, спортивні клуби, дитячо-юнацькі спортивні школи, спеціалізовані заклади освіти спортивного профілю, школи вищої спортивної майстерності, центри олімпійської підготовки тощо  не мають права на отримання в оренду державного і комунального майна без проведення аукціону, а це суттєво ускладнює їх роботу, створює додаткові витрати та бюрократичну тяганину.

При цьому необхідно врахувати, що зазначені заклади фізичної культури і спорту виконують соціально важливу функцію щодо забезпечення розвитку фізичної культури та спорту в Україні, розвитку олімпійського спорту, підвищення конкретності в спорті та забезпечення здорового способу життя населення.

Тому, якщо сотні тисяч дітей будуть позбавлені можливостей займатися спортом через суттєве зростання вартості оренди, навіть фінансові здобутки державного та місцевих бюджетів від проведення аукціонів будуть знівельовані витратами, пов’язаними з погіршенням здоров’я дітей та збільшенням дитячої злочинності.

Заслухавши та обговоривши інформацію Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, враховуючи рішення підкомітету з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях від 13 липня 2020 року та експертні висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Фонду державного майна України, Міністерства освіти і науки України, народні депутати України – члени Комітету з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту» (реєстр. № 3550 від 27.05.2020, н.д.О.Саладуха, А.Кожем’якін, та інші) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу; рекомендувати народним депутатам України – членам Комітету підготувати та в установленому порядку внести пропозиції і поправки до другого читання до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту» (реєстр. № 3550 від 27.05.2020) та направити Рішення до Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17
23 січня 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
19 січня 2024 09:00