Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій щиро вітаю з Днем знань і початком нового 2020/2021 навчального року!

Для кожного з нас це особливе свято з відчуттям хвилювання від очікування нових емоцій, зустрічей, початку незвіданого дорослого життя. На тих, хто переступає поріг школи вперше, чекає подорож у країну знань, яку відкриє перед ними перший вчитель або вчителька.

Дорогі першокласники! Бажаю, аби ця подорож була для вас захоплюючою та корисною, створила надійний фундамент для подальшого зростання. А перед одинадцятикласниками постане нелегкий вибір професії. Нехай це рішення буде свідомим, відповідальним і зробленим за покликом душі.

Цьогоріч це свято також особливе. Втім, його цінність пов'язана не тільки з нашими надіями на краще майбутнє та радістю пізнання. Воно відбувається в умовах, коли весь світ протидіє викликам, яких досі людство не знало. Для України, як і для інших країн, ці виклики стали тестом на здатність протидіяти загальноцивілізаційним загрозам, організовуватися для вирішення нагальних проблем і робити правильні висновки.

Шановні освітяни! Минулий навчальний рік був для вас важким і вимагав за дуже короткий проміжок часу швидко і ефективно не лише навчати, а й навчатися, напрацьовувати нові професійні інформаційно-комунікаційні та цифрові компетентності. Ми побачили прекрасних учителів та викладачів, здатних забезпечувати дистанційне навчання, робити якісні відео-уроки, онлайн-лекції, онлайн-семінари. Одним із позитивних результатів є стабільне здобуття цінного досвіду, який ми будемо далі аналізувати, розвивати та поширювати разом.

Дорогі педагоги! Щиро дякую за Вашу невтомну працю, невичерпний творчий потенціал і жертовність.

Найщиріші вітання батькам, бабусям та дідусям учнів та студентів! Багато хто з вас став активним учасником освітнього процесу та приміряв на себе роль вчителя. Щиро дякую за вашу активність, терплячість і надійне партнерство.

Дорогі друзі! Сьогоднішнє свято є відліком нового часу. Світ став взаємопроникним. Це дає необмежені можливості і разом із тим посилює ризики. Від того, які уроки ми зробимо та як використаємо нові можливості, залежить благополуччя та безпека представників сфери освіти, якість освіти та успіх нашої країни в майбутньому.

Бажаю усім нам здоров’я, натхнення, успіхів, радості та творчої самореалізації!

 

З повагою

Голова

Комітету Верховної Ради України

з питань освіти, науки та інновацій                                                  Сергій БАБАК

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21