Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і його секретаріат плідно співпрацюють з закладами освіти, зокрема з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді. Так, в рекреації приміщення Комітету (вул. Садова, 3-а, 13 поверх) розміщуються тематичні виставки, на яких представляються художньо-етичні доробки вихованців Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Зазначені виставки, викликають інтерес народних депутатів України, працівників Апарату Верховної Ради України, відвідувачів парламенту. Представники Комітету беруть активну участь в проведенні заходів, які організує Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

В черговий раз, вихованці Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді надали роботи для виставки.


«Найспостережливі люди – діти. Потім – художники. А якщо їх об’єднати – вийде неповторний витвір істинного мистецтва»


В усі часи дорослі та діти бачили цей світ по різному. Дорослі – ніколи не помічають красу в дрібницях, а діти завжди находять привід для радощів. На малюнках представлена природа нашої рідної землі очима юних натуралістів, її безкрайня краса, велич та гармонія. Нажаль теперішнє покоління застало не найкращі часи розквіту природи. Постійні стихійні явища, катастрофи, війни, недбале ставлення людей до своєї Землі та інші чинники призвели до змін в природі та кліматі. Постійні пожежі в лісах, повені, торнадо, посуха, землетруси та інші сигнали природи до людини, які забрали у людей останнє, вигнали з домівок, залишили без їжі та води, лишили сім’ї… Люди піднімаючи очі до неба, питають: «За що нам така кара?». За кожне зрубане дерево; за кожну висушену річку; за кожне дитинча тварини, яке лишили матері; за кожну знищену рослину, яка так і не побачила сонця; за тихий океан, в якому замість риби – пластик; та звичайно за невдячність людей, які нехтують дарами природи і беруть більше, за їх жадібність.

Людина – єдина жива істота, яка платить за своє існування. Маючи все від природи, але не помічаючи цього, людина шукає нові шляхи досягнення власних бажань. І частіше за все, навіть не думаючи про наслідки для довкілля! Якби дорослі бачили цей світ, як бачать діти – життя на планеті стало б краще. Дітям не потрібні нафтові імперії; їм не потрібні гроші з виторгу вбитих тварин; тисячі забудов, які знищують парки та ліси; і навіть нові моделі автомобілів їм теж не потрібні! Їм потрібен світ, де батькам не доведеться пояснювати дітям, чому зимою немає снігу, чому в цьому році вони вже не підуть шукати проліски, тому що їх знищено. Їм потрібен світ, де люди поважають один одного та свою землю, місце де вони живуть. Земля це не просто планета, земля це всі ми! І хто як не ми можемо допомогти своєму дому?

Природа очима дітей намальована по різному. Хтось бачить її розкішною, а хтось розуміє її нинішній стан і малював реалії. У всякому випадку треба повернути природі її первозданний вигляд, тому що, без природи нас не стане.

Великі дії, починаються з малих! То ж для початку, наведіть лад в своєму житті, а потім обов’язково беріться за порятунок планети! Вона чекає саме на тебе!

 

Сайт Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді: https://nenc.gov.ua/





























 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00