10 вересня 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Головував Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабак С.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Лукашев О.А., Колебошин С.В., Піпа Н.Р., Воронов В.А., Грищук Р.П., Кириленко І.Г., Коваль О.В., Колюх В.В., Лис О.Г., Павленко Р.М., Совсун І.Р., Гришина Ю.М.

Також на засіданні була присутня Байтемірова Наталя Георгіївна керівник експертної групи з питань забезпечення якості освіти Директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

 

На початку засідання Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій представив нового члена Комітету Гришину Юлію Миколаївну.

 

Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій було розглянуто такі питання:

 

1. Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних назв (реєстр. № 1065 від 29.08.2019, н.д.Р.Підласа, О.Оржель, Д.Малюська, П.Фролов, В.Криклій, О.Шуляк).

Згідно з Пояснювальною запискою метою законопроєкту є узгодження вимог чинного законодавства України щодо охорони прав на географічні зазначення із правом Європейського Союзу.

Проєктом Закону вносяться відповідні зміни до Господарського та Цивільного кодексів України, Закону України «Про охорону прав на зазначення походження товарів», Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито».

Розглянувши даний законопроєкт та враховуючи висновки Головного науково-експертного управління Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, народні депутати України – члени Комітету одноголосно прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу та направити рішення до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

 

2. Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію» (реєстр. № 1068 від 29.08.2019, н.д.Р.Підласа, О.Кубраков, Д.Малюська).

Згідно з Пояснювальною запискою метою законопроєкту є «приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики» та на «виконання пункту 6 розділу VI Закону України «Про стандартизацію», яким, зокрема, визначено Кабінету Міністрів України у шестимісячний строк з дня опублікування цього Закону подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям цього Закону».

Проєктом Закону вносяться зміни до 127 законодавчих актів.

Розглянувши даний законопроєкт та враховуючи висновки Головного науково-експертного управління Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом, народні депутати України – члени Комітету одноголосно прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу за умови врахування зауважень Головного науково-експертного управління при підготовці законопроєкту до другого читання та направити рішення до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

 

3. Різне:

Про затвердження складу робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій з підготовки проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр. № 0901 від 29.08.2019 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Заслухавши інформацію Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака члени Комітету – народні депутати України одноголосно прийняли рішення затвердити склад робочої групи з підготовки проєкту Закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр. № 0901 від.29.08.2019), внесений Кабінетом Міністрів України; вважати, що склад робочої групи може бути доповненим за поданням народних депутатів України – членів Комітету.

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17
23 січня 2024 09:00
22 січня 2024 09:00