Захід проведено на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. Учасниками конгресу стали представники освітянських закладів освіти України з усіх регіонів України, члени Громадської організації «Спілка освітян України», представники Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, Міністерства освіти і науки України, делегації громадських науково-освітніх організацій із Грузії («Спілка педагогів Грузії»), Казахстану (Галузева спілка працівників освіти і науки Казахстану), Польщі («Польсько-українське культурно-просвітницьке товариство «Криниця»).

Від Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти у засіданні конгресу взяв участь головний консультант секретаріату Комітету Красняков Є.В., який оголосив вітання Першого заступника Голови Комітету такого змісту: «Щиро вітаю високе представницьке зібрання, покликане привернути увагу світового суспільства до проблем та перспектив розвитку науково-освітянської галузі».

Передусім, хочу подякувати всім освітянам за їхню важку, але вкрай важливу та надихаючу працю. Професія педагога потребує неймовірних сил, наснаги та постійного самовдосконалення. а професійна діяльність освітянина, науковця завжди була та залишається визначальною для розвитку держави.

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти завжди підтримував і буде підтримувати заходи, які спрямовані на об’єднання українського освітянського товариства. Ви ставите перед собою мету виконання невичерпного спектру завдань, тож нехай ваша праця і соціальний статус педагогічного працівника стане саме таким, на який ви заслуговуєте.

Зичу всім великих успіхів на відповідальному шляху плекання майбутньої національно свідомої інтелектуальної еліти України. Творчої наснаги та успіхів! Нехай ваш досвід і професіоналізм, величезний творчий та інтелектуальний потенціал у справі навчання і виховання молоді й надалі слугуватимуть зміцненню України».

В процесі обговорення питань розвитку освіти, зокрема позашкільної, учасники конгресу зосередили свою увагу на питаннях співпраці освітянської спільноти на рівні громадських організацій, обмінялися набутим досвідом в процесі реформування вітчизняних освітніх систем. Особливу увагу було приділено вирішенню питань піднесення престижності педагогічної праці та соціально-економічного статусу педагога.

В рамках конгресу були представлені тематичні виставки «Нова українська освіта», «Освіта Грузії», «Європейські навики польської освіти», проведені майстер-класи, зокрема майстер-клас «Дитячі таланти».


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17