Інформація про засідання

Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

24 травня 2017 року

 

24 травня 2017 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Головував Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковський О.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Кириленко І.Г., Литвин В.М., Кремінь Т.Д., Скрипник О.О., Констанкевич І.М., народний депутат України Суслова І.М., народний депутат України Ричкова Т.Б.

У засіданні Комітету взяли участь Перший заступник Міністра освіти і науки України Ковтунець В.В., заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Титарчук М.І., заступник директора Департаменту інтелектуальної власності Міністра економічного розвитку і торгівлі України Падучак Б.М., начальник відділу науки Міністерства фінансів України Оверчук О.В., Віце-президент з публічного адміністрування Київської школи економіки Совсун І.Р., Перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Луговий В.І., Президент Національної академії правових наук України Петришин О.В., Віце-президент Національної академії мистецтв України Бітаєв В.А., начальник Науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України Минка А.П., заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи Національної академії наук України Макарова О.В., працівники секретаріату Комітету з питань науки і освіти, представники наукового та освітянського середовища, громадських організацій та експерти.

 

Під час засідання Комітету з питань науки і освіти було розглянуто такі питання:

 

1.             Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (реєстр. № 6393 від 18.04.2017, н.д.О.Співаковський, О.Порошенко, С.Хлань, А.Вадатурський, О.Недава, Б.Розенблат, А.Кузьменко, А.Немировський, І.Суслова, І.Спориш, Т.Ричкова, В.Денисенко, Б.Дубневич, Я.Дубневич, Р.Горват, Д.Андрієвський, І.Мельничук, Г.Чекіта, В.Вовк, М.Кобцев, В.Галасюк, А.Палатний, Г.Ткачук, І.Побер, Д.Макар’ян, М.Люшняк, О.Лівік, В.Іщенко, В.Мельниченко, А.Шинькович, Р.Мацола, В.Гудзенко, В. Давиденко).

Обговорення зазначеного проекту закону відбулося за участю народного депутата України Ірини Суслової, народного депутата України Ричкової Т.Б., Віце-президента з публічного адміністрування Київської школи економіки Інни Совсун, представника ГО «Точка росту. Освіта і наука» Світлани Благодєтєлєвої-Вовк, представників Міністерства освіти і науки України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Протягом обговорення народними депутатами України та іншими учасниками засідання Комітету було висловлено низку суттєвих пропозицій і доповнень до поданого законопроекту.

Народні депутати України – члени Комітету прийняли одноголосне рішення створити робочу групу з доопрацювання цього законопроекту, до якої залучити визнаних фахівців та експертів освітньої сфери, представників усіх зацікавлених сторін, включаючи представників вищих навчальних закладів, Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, роботодавців та інших. Протягом двох тижнів доопрацювати зміст законопроекту та винести на розгляд Верховної Ради України його остаточну редакцію, яка врахує всі надані пропозиції.

2.             Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень (реєстр. № 6023 від 03.02.2017, КМУ).

 Обговорення зазначеного проекту закону відбулося за участю представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

За результатами проведеного обговорення, члени Комітету одноголосно ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти цей законопроект за основу з урахуванням застереження та пропозиції, викладених у висновках Національної академії наук України, Національної академії правових наук України, Інституту законодавства Верховної Ради України.

 

3.             Розгляд проектів Законів за реєстр. №№ 5122, 5530, 2498, 4237, 3250, 1765, 1812, 1812-1, 2157а, 2352 перенесли через відсутність авторів законопроектів чи уповноважених ними осіб на засіданні Комітету.

 

 

Різне:

·                Про затвердження внесення до складу робочої групи з доопрацювання проекту Закону України «Про освіту» (реєстр. № 3491-д від 04.04.2016) до другого читання за пропозицією народного депутата України О.Марченка (щодо включення представників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації).

Заслухавши інформацію члена Комітету з питань науки і освіти Констанкевич І.М., Комітет ухвалив внесення пропозиції народного депутата України О.Марченка про включення 16 осіб з числа представників технікумів та коледжів до складу робочої групи з підготовки проекту Закону України «Про освіту» (реєстр. № 3491-д від 04.04.2016) до другого читання.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17
23 січня 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
19 січня 2024 09:00