Шановні колеги!

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти щиро вітає вас з професійним святом – Днем науки!

Україна та українці здобули у світі високий авторитет у сфері науки, збагативши галузь новими знаннями, великими відкриттями і здобутками.

Розуміючи виняткову важливість освіти, науки та інновацій у економічному розвитку держави, її обороноздатності, якісному забезпеченні життя людини і суспільства, Комітет з питань науки і освіти здійснює важливу законодавчу та організаційно-правову роботу у цьому напрямі.

Так, провадиться постійний моніторинг наріжних питань науки, зокрема: стану реалізації Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», імплементація якого затягується; проблеми фінансування науки, якій було присвячено низку засідань Комітету та проведено парламентські слухання: «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні»; розгляд ініціатив Уряду щодо аудиту науки, програми пріоритетних дій, актуальних законодавчих актів тощо.

Комітетом спільно з науковцями було здійснено низку заходів зі створення позитивного іміджу науки в українському суспільстві, зокрема успішно організовано та проведено виставку досягнень вітчизняної академічної науки у Верховній Раді України, на Парламентському телеканалі «Рада» започатковано цикл передач «Наука ХХІ», у рамках якого уже вийшло понад півтора десятка програм з провідними вітчизняними вченими, організовувались інші спільні заходи.

Приємно відзначити, що стали досить популярними та багатолюдними заходи, започатковані молодими вченими, з відзначення дня науки у вигляді Всеукраїнського фестивалю науки. Уже святкується ХІ фестиваль, який знайомить пересічних людей з наукою та науковцями, підвищує престиж знань і професію вченого.

За історичним досвідом саме наука може запропонувати реальні кроки виходу з політичної та економічної кризи, сприяти підвищенню обороноздатності та національної безпеки держави та найголовніше – забезпечити належне майбутнє для розвитку і процвітання українського народу та власне держави.

Тож бажаємо всім, хто працює у сфері науки, не зупинятися на досягнутому, створювати для наступних поколінь безцінний фонд знань, національного інтелектуального капіталу – основу духовного й матеріального розвитку людини і суспільства.

Міцного здоров’я вам, успіхів і натхнення для нових творчих здобутків і звершень в ім’я НАУКИ, СУСПІЛЬСТВА та УКРАЇНИ!

 

Перший заступник Голови Комітету Верховної

Ради України з питань науки і освіти                                                                                О.В. Співаковський

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17
23 січня 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
19 січня 2024 09:00