ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ!


У розпал осені ми відзначаємо День працівника освіти – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен з нас згадує свого найулюбленішого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, став старшим другом і порадником. Яким би не був життєвий шлях, яких би звершень не досягла людина, своїми професійними та моральними здобутками вона буде зобов’язана саме йому.

 

Ми шануємо мудрість і наполегливість, професіоналізм і самовідданість освітянина – учителя, вихователя, викладача, майстра, зусиллями якого твориться майбутнє України.

 

Від імені народних депутатів-членів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти прийміть щиру вдячність за високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, добро і щедрість душі. Впевнені, що ви й надалі докладатимете зусиль задля утвердження заможної, конкурентоспроможної та духовно багатої України. Вважаємо, що і влада, і суспільство заборгували своєму вчителеві. Системі освіти досі бракує належної державної уваги та громадської підтримки.

 

Верховна Рада України та її профільний Комітет намагаються робити все можливе, щоб законодавчо піднести авторитет учителя, забезпечити його добробут, створити умови для нормальної та продуктивної педагогічної праці.

 

Цього року вперше започатковано щорічну Премію Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. Лауреатами першої Премії стали 30 найкращих педагогічних працівників з усіх регіонів України. Комітет наполегливо працює над новою редакцією Закону України «Про вищу освіту», над внесенням змін і доповнень до законів України «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про позашкільну» та «Про наукову та науково-технічну діяльність».  Ми виходимо з того, щоб будь які пропоновані на шляхи модернізації вітчизняної системи  освіти мають бути спрямовані реалізацію стратегічних задавань – кардинального підвищення якості освіти та удосконалення її змісту, докорінного переоснащення матеріально-технічної бази навчальних закладів, підвищення соціального й матеріального статусу працівника освіти.

 

Сподіваємося, що народні депутати України, представники всіх парламентських блоків і фракцій підтримають ініціативи Комітету та ухвалять проекти законів, які внесені на розгляд вищого законодавчого органу, в тому числі «Про внесення змін та доповнень до статті 57 Закону «Про освіту» (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічних працівників)».

 

Щиро бажаємо Вам, дорогі колеги, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, вагомих творчих успіхів і невичерпної наснаги.

 

 

З повагою та

найкращими

побажаннями,                              Голова Комітету

                                                       Верховної Ради України

                                                       з питань науки і освіти  

                                                       Володимир Полохало

                                           

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17
23 січня 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
19 січня 2024 09:00