Ініціативу Комітету з питань науки і освіти  щодо проведення восени 2010 року парламентських слухань на тему «Про проблеми розбудови інформаційного суспільства в Україні в контексті забезпечення сталого розвитку» було схвалено на спільному засіданні Комітету та Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України, яке відбулось 17 травня 2010 року – у Всесвітній день інформаційного суспільства.

 

Голова Комітету Володимир Полохало поінформував, що «попередні парламентські слухання з питань розвитку інформаційного суспільства в  країні відбулися п’ять років тому – 21 вересня 2005 року, Рекомендації цих слухань схвалено парламентом, а у 2007 році прийнято Закон України «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки», на виконання якого урядом було затверджено відповідний план заходів».

 

Він підкреслив, що «в цьому напрямку зроблено багато, але окрім аналізу зробленого, досягнень та недоліків, настав час ставити нові завдання, зокрема, тому, що глобальний інформаційний простір розвивається стрімко, що надає Україні нові можливості».

 

Комітетом спільно з Консультативною радою буде підготовлено проект відповідної постанови Верховної Ради України про проведення слухань, а також буде створено робочу групу з підготовки та узагальнення рекомендацій до слухань та інформаційно-аналітичних матеріалів.

 

Також, враховуючи високу значимість питання, було рекомендовано робочій групі, створеною за рішенням Комітету, допрацювати за результатами широкого обговорення законопроект про Основні засади сталого розвитку України.

 

Наголошувалось, що Основні засади є концептуальною основою цілісної системи завдань щодо сталого розвитку України за умов, які мають на меті економічний розвиток, охорону навколишнього середовища, ефективне використання природних ресурсів, досягнення добробуту та справедливості у суспільств, стабілізація чисельності населення, освіти, міжнародного співробітництва.

 

Також,  на засіданні було ухвалено рішення рекомендовати Уряду прискорити підготовку Концепції та Стратегії розвитку електронного урядування в Україні.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Спільні засідання”

15 червня 2010 16:06
27 квітня 2009 17:18
08 липня 2008 15:07
08 липня 2008 15:06