КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

 

 

 До протоколу № 52

                                                                                            від 16 листопада 2011 року

 

 

Про проект Закону про внесення змін до статті 157 Податкового кодексу України (щодо Національної академії наук України)

(реєстр. № 9090 від 02.09.2011р., Кабінет Міністрів України)

_________________________________________________________________

 

 Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, заслухавши інформацію про проект Закону про внесення змін до статті 157 Податкового кодексу України (щодо Національної академії наук України) (реєстр. № 9090 від 02.09.2011р.), поданий Кабінетом Міністрів України, в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 157 Податкового кодексу України (щодо Національної академії наук України) (реєстр. № 9090 від 02.09.2011р.), поданий Кабінетом Міністрів України прийняти за основу та в цілому.

 

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                             М.Г.Луцький


 

 

 

Про проект Закону про визнання таким,

що втратив чинність, Закону України

Про Загальнодержавну комплексну програму розвитку

високих наукоємних технологій

(реєстр. № 9154 від 15.09.2011р.,

Кабінет Міністрів України)

______________________________________________________________

 

 

 Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, заслухавши інформацію про проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України Про Загальнодержавну комплексну програму розвитку високих наукоємних технологій” (реєстр. № 9154 від 15.09.2011р.), поданий Кабінетом Міністрів України, в и р і ш и в:

 

 

Повернутися до розгляду даного питання після надання Кабінетом Міністрів України звіту про реалізацію Закону України “Про Загальнодержавну комплексну програму розвитку високих наукоємних технологій”.

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                             М.Г.Луцький


 

Про проект Закону про внесення змін до статті

85 Бюджетного кодексу України

(щодо фінансування вищих медичних навчальних закладів,

закладів післядипломної освіти)

(реєстр. № 8793 від 14.07.2011р., н.д.П.Писарчук, Г.Самофалов)

_________________________________________________________________

 

 

 Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 85 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування вищих медичних навчальних закладів, закладів післядипломної освіти) (реєстр. № 8793 від 14.07.2011р.), внесений народними депутатами України П.Писарчуком, Г.Самофаловим, Комітет відзначає, що законопроектом пропонується дозволити Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям, виконавчим органам відповідних місцевих рад, сільським головам здійснювати впродовж бюджетного періоду видатки одночасно з різних бюджетів на забезпечення розташування у закладах охорони здоров’я комунальної форми власності структурних підрозділів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації; закладів післядипломної освіти; науково-дослідних установ державної форми власності, що провадять освітню діяльність у галузі охорони здоров’я, яка включає навчальну, наукову та лікувальну діяльність.

Враховуючи висновок Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України № 16/3-1030/8793 від 07.10.2011 р., висновок Кабінету Міністрів України № 10619/0/2-11 від 03.10.11р.; висновок Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 1545-0-11-92 від 28.09.2011р.; висновок Національної Академії педагогічних наук України № 16/296 від 12.10.2011 р., висновок Національної Академії правових наук України № 1312 від 05.10.2011р., Комітет в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України “Про Регламент Верховної Ради України” проект Закону про внесення змін до статті 85 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування вищих медичних навчальних закладів, закладів післядипломної освіти) (реєстр. № 8793 від 14.07.2011р.), внесений народними депутатами України П.Писарчуком, Г.Самофаловим, прийняти за основу та доручити Комітету Верховної Ради України з питань бюджету підготувати його до другого читання.

 

 2. Направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, визначеного головним з підготовки цього законопроекту.

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                             М.Г.Луцький


 

 

Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України

(щодо експертизи  навчальних  програм, підручників

для системи загальної середньої освіти)

(реєстр. № 9086 від 01.09.2011р., н.д.А.Яценюк)

__________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо експертизи  навчальних  програм, підручників для системи загальної середньої освіти) (реєстр. № 9086 від 01.09.2011р.), поданий народним депутатом А.Яценюком, за наслідками розгляду у першому читанні відхилити.

 

2. Визначити доповідачем на сесії Верховної Ради України із зазначеного питання народного депутата України, члена підкомітету з питань базової освіти В.Личука.

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                             М.Г.Луцький

 


 

 

 

Про звернення Ради Західного наукового центру НАН України і

Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо збереження назви “Ужгородський національний університет” новому університету, утвореному відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України

 № 760-р від 10 серпня 2011 року “Деякі питання реорганізації

вищих навчальних закладів”

_________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, заслухавши інформацію  заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуки С.А. в и-р і ш и в:

 

Підготувати лист до Кабінету Міністрів України, підтримавши звернення Ради Західного наукового центру НАН України і Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо збереження назви “Ужгородський національний університет” новому університету, утвореному відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України № 760-р від 10 серпня 2011 року “Деякі питання реорганізації вищих навчальних закладів”.

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                             М.Г.Луцький

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку