ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

Про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України

Про вищу освіту (щодо надання права вдруге безкоштовно

здобувати вищу освіту за важливими для держави напрямками)

(реєстр. № 3173 від 17.09.2008 р., н.д.В.Олійник)

______________________________________________________________

 

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України Про вищу освіту (щодо надання права вдруге безкоштовно здобувати вищу освіту за важливими для держави напрямками) (реєстр. № 3173 від від 17.09.2008 р.), внесений народним депутатом України В.Олійником, беручи до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України № 16/3-1406/3173 від 19.11.2008 року, Комітет відзначає, що законопроектом пропонується надати громадянам України право на безоплатне здобуття другої вищої освіти у державних і комунальних вищих навчальних закладах за важливими для держави напрямами, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.

 

Комітет з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України “Про вищу освіту” (щодо надання права вдруге безкоштовно здобувати вищу освіту за важливими для держави напрямками) (реєстр. № 3173 від 17.09.2008 р.), внесений народним депутатом України В.Олійником, відхилити.

 

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, голові підкомітету з питань фахової освіти В.Курилу.

 

Голова Комітету                                                         В.І.Полохало

 

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

Про проект Постанови про відзначення 75-річчя з часу заснування Національного Ботанічного саду ім.М.М.Гришка НБС НАН України

 (реєстр. № 4458 від 12.05.2009р., н.д.І.Геращенко, О.Третьяков)

_______________________________________________________________

 

 

Заслухавши інформацію про проект Постанови про відзначення 75-річчя з часу заснування Національного Ботанічного саду ім.М.М.Гришка НБС НАН України (реєстр. № 4458 від 12.05.2009р.), внесений народними депутатами України І.Геращенко, О.Третьяковим, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про відзначення 75-річчя з часу заснування Національного Ботанічного саду ім.М.М.Гришка НБС НАН України (реєстр. № 4458) прийняти за основу і в цілому.

 

2. Співдоповідачем із зазначеного питання визначити голову підкомітету з питань науки М.Зубця.

 

Голова Комітету                                                         В.І.Полохало

 


ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

Про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: Про Основні засади сталого розвитку України на 2010-2020 роки

 (9 грудня 2009 року)

(реєстр. № 5001 від 20.07.2009р., н.д.В.Полохало)

_____________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, заслухавши інформацію голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: Про Основні засади сталого розвитку України на 2010-2020 роки (9 грудня 2009 року) (реєстр. № 5001 від 20.07.2009р.), поданий народним депутатом України В.І.Полохало в и р і ш и в:

 

1. Затвердити склад робочої групи з підготовки проекту Основних засад сталого розвитку України на 2010-2020 роки (додається).

Доручити академіку НАН України Згуровському М.З. очолити робочу групу та організувати її роботу.

 

2. Враховуючи на високу соціально-політичну важливість питання, рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного, розглянути та прийняти в цілому проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: Про Основні засади сталого розвитку України на 2010-2020 роки (9 грудня 2009 року) (реєстр. № 5001 від 20.07.2009р.), поданий народним депутатом України В.І.Полохало.

3. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити голову Комітету Полохало В.І.

 

Голова Комітету                                                         В.І.Полохало

 


ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

Про проект Закону про внесення зміни до Закону України

“Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків” (щодо технологічного парку “Ресурс” (м.Харків))

(реєстр. № 4589 від 03.06.2009р., н.д.В.Потапов, І.Горіна, В.Камчатний)

__________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, заслухавши інформацію про проект Закону про внесення зміни до Закону України “Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків” (щодо технологічного парку “Ресурс” (м.Харків)) (реєстр. № 4589 від 03.06.2009р.),  внесений народними депутатами України В.Потаповим, І.Горіною, В.Камчатним, вважає його актуальним на шляху інноваційного розвитку економіки України, виробництва конкурентоспроможної продукції для вітчизняних енергогенеруючих підприємств та енергозберігаючих технологій у різні галузі виробництва України та враховуючи позитивний висновок Кабінету Міністрів України, в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до Закону України “Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків” (щодо технологічного парку “Ресурс” (м.Харків)) (реєстр. № 4589) прийняти за основу.

 

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

 

Голова Комітету                                                         В.І.Полохало

 


ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

Про план роботи Комітету з питань науки і освіти

на період  пятої сесії шостого скликання

_________________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про затвердження плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період п’ятої сесії шостого скликання взяти до відома.

 

2. Затвердити план роботи Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на період п’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання (вересень 2009 року – січень 2010 року) з врахуванням внесених народними депутатами України пропозицій та зауважень.

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на Голову Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І.

 

Голова Комітету                                                         В.І.Полохало


 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Рішення VI скликання 5 сесія”