КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              До протоколу № 58

                                                                                                      від 16 травня 2012 року

 

 

 

Про пропозиції Президента України до Закону України

“Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності

імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат,

назв і дат історичних подій”

(реєстр. № 2447 від 15.03.2012р., Президент України)

_______________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти розглянувши пропозиції Президента України до Закону України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових  дат,  назв і дат історичних подій” (реєстр. № 2447 від 15.03.2012р.), в и р і –

ш и в:

 

1. Підтримати пропозиції Президента України до Закону України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій” (реєстр. № 2447).

 

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної ради України із зазначеного питання визначити Голову Комітету з питань науки і освіти М.Луцького.

 

 

Голова Комітету                                                          М.Г.Луцький


 

 

Про   друге читання проекту Закону  про економічний експеримент

щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні

індустрії програмної продукції 

(реєстр. № 8267 від 04 08.2011р.,

н.д.Є.Царьков, В.Янукович, О.Царьов, К.Ващук, П.Цибенко, С.Гриневецький, В.В’язівський, C.Аржевітін, С.Давимука, К.Самойлик)

____________________________________________________________

 

         Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, розглянувши пропозиції суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту закону України про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції (реєстр. № 8267 від 04. 08. 2011), у зв’язку з висновком Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, в и- р і ш и в:

 

1. Підтримати проект Закону України про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції (реєстр. № 8267 від 04. 08. 2011),  що підготовлений до другого читання з врахуванням пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, та рекомендувати  Верховній Раді України прийняти його у  цілому як закон.

 

         2. Доповідачем  від  Комітету на Верховній Раді України із зазначеного питання визначити  заступника  Голови Комітету Степана Давимуку. 

          

 

   Голова Комітету                                                         М.Г.Луцький

 

          

 


 

 

Про затвердження Рекомендацій парламентських слухань на тему:

“Освіта в сільській місцевості: кризові тенденції та шляхи їх подолання”

(14 березня 2012  року)

________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України ухвалити Постанову Верховної Ради України “Про Рекомендації парламентських слухань “Освіта в сільській місцевості: кризові тенденції та шляхи їх подолання”.

 

2. Визначити доповідачем від Комітету народного депутата України, секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С.

 

 

 

Голова Комітету                                                            М.Г.Луцький


 

 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України

“Про дошкільну освіту”

 (щодо безоплатного харчування дітей, які досягли п’ятирічного віку)

(реєстр. № 9640 від 23.12.2011р., н.д.В.Курило )

__________________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України “Про дошкільну освіту” (щодо безоплатного харчування дітей, які досягли п’ятирічного віку) (реєстр. № 9640 від 23.12.2011р.),  внесений народним депутатом України В.Курилом прийняти за основу.

 

2. Визначити співдоповідачем від Комітету на сесії Верховної Ради України народного  депутата України, секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С.

 

 

Голова Комітету                                                         М.Г.Луцький

 


 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України

Про дошкільну освіту

 (щодо виплати компенсації у випадку нестачі місця у дитячому садку)

(реєстр. № 10083 від 20.02.2012р., н.д.О.Фельдман)

_________________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти розглянувши внесений народним депутатом України О.Фельдманом проект Закону про внесення змін до Закону України “Про дошкільну освіту” (щодо виплати компенсації у випадку нестачі місця у дитячому садку), в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України “Про дошкільну освіту” (щодо виплати компенсації у випадку нестачі місця у дитячому садку) (реєстр. № 10083), як такий, що порушує дію статей 24 та 53 Конституції України.

 

2. Співдоповідачем від Комітету із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань базової освіти Оробець Л.Ю.

 

 

 

Голова Комітету                                                              М.Г.Луцький


 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту”

 (щодо державних гарантій педагогічним

та науково-педагогічним працівникам)

 (реєстр. № 10173 від 13.03.2012р., н.д.А.Павловський, О.Дубовой)

_______________________________________________________________

 

 Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо державних гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам) (реєстр. № 10173 від 13.03.2012р.), внесений народними депутатами  України А.Павловським, О.Дубовим, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

 

2. Співдоповідачем від Комітету із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань базової освіти Оробець Л.Ю.

 

 

.

Голова Комітету                                                              М.Г.Луцький


Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України

(щодо участі роботодавців в освітньому процесі для підвищення якості

підготовки кваліфікованих кадрів)

(реєстр. № 9567 від 09.12.2011р.,

н.д.М.Луцький, О.Стоян, Ю.Колоцей, Е.Тедеєв)

_________________________________________________________________

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо участі роботодавців в освітньому процесі для підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів) (реєстр. № 9567 від 09.12.2011р.) внесений народними депутатами України М.Луцьким, О.Стояном, Ю.Колоцеєм, Е.Тадеєвим, висновки Головного науково-експертного управління Арарату Верховної Ради України від 15.05.2012 року; Комітету з питань соціальної політики та праці № 04-35/7-138(32125) від 22.02.2012 року; Комітету з питань європейської інтеграції № 04-18/10-442(78868) від 26.04.2012 року; Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України № 04-32/5-1380 від 29.12.2011 року; Комітету з питань бюджету № 04-14/7-27 від 12.01.2012 року; Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 1/10-19 від 04.01.2012 року; висновок Національної академії педагогічних наук України № 2-6/7 від 06.01.2012 року; Федерації професійних спілок України № 03/01-07/2538 від 30.12.2011 року; Центрального Комітету профспілки працівників освіти і науки України № 02-5/114 від 01.03.2012 року; Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні № 47 від 23 січня 2012 року, Комітет відзначає, що законопроектом пропонується шляхом внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” та Закону України “Про організації роботодавців” створити систему якісної підготовки високопрофесійних кадрів і працевлаштування випускників вищих навчальних закладів за допомогою залучення роботодавців до участі в освітньому процесі.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно відправити на доопрацювання.

 

Враховуючи викладене, Комітет в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України “Регламент Верховної Ради України” проект Закону про внесення змін до деяких Законів України (щодо участі роботодавців в освітньому процесі для підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів) (реєстр. № 9567 від 09.12.2011р.) внесений народними депутатами України М.Луцьким, О.Стояном, Ю.Колоцеєм, Е.Тадеєвим, прийняти за основу та доручити Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти підготувати його до другого читання.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти М.Луцькому.

 

 

Голова Комітету                                                            М.Г.Луцький

 


 

 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України

“Про загальну середню освіту” (щодо наповнюваності класів

та реорганізації загальноосвітніх навчальних закладів)

 (реєстр. № 9062 від 20.03.2012р., н.д.М.Томенко, С.Давимука)

__________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту” (щодо наповнюваності класів та реорганізації загальноосвітніх навчальних закладів) (доопрацьований) (реєстр. № 9062 від 20.03.2012 року), внесений народними депутатами України М.Томенком, С.Давимукою прийняти за основу.

 

2. Визначити доповідачем на сесії Верховної Ради України із зазначеного питання народного депутата України, заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуку С.А.   

 

 

Голова Комітету                                                          М.Г.Луцький


 

 

Про проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України

“Про підвищення престижності шахтарської праці”

(щодо особливості здобуття освіти)

(реєстр. № 10233 від 21.03.2012р., н.д.В.Турманов)

___________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці” (щодо особливості здобуття освіти) (реєстр. № 10233 від 21.03.2012р.), внесений народним депутатом України В.Турмановим, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

 

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

 

 

Голова Комітету                                                             М.Г.Луцький


 

Про проект  Закону  про  внесення  змін 

до  статей 89, 90 Бюджетного кодексу України

 (щодо правомірності здійснення видатків на утримання загальноосвітніх спеціалізованих шкіл-інтернатів)

(реєстр. № 9327 від 21.10.2011р., н.д.О.Черпіцький )

______________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект  Закону  про  внесення  змін  до  статей 89, 90 Бюджетного кодексу України (щодо правомірності здійснення видатків на утримання загальноосвітніх спеціалізованих шкіл-інтернатів) (реєстр. № 9327 від 21.10.2011р.), внесений народним депутатом України О.Черпіцьким прийняти за основу і в цілому.

 

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань бюджету, який визначено головним при розгляді зазначеного проекту закону.

 

 

 

Голова Комітету                                                         М.Г.Луцький


 

 

Про проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України

 щодо участі батьків у додаткових витратах на повнолітніх дітей

які продовжують навчання

 (реєстр. № 9480 від 18.11.2011р., н.д.Ю.Ковалевська)

___________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо участі батьків у додаткових витратах на повнолітніх дітей які продовжують навчання (реєстр. № 9480 від 18.11.2011р.), внесений народним депутатом України Ю.Ковалевською прийняти за основу.

 

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму, який визначено головним при розгляді зазначеного проекту закону.

 

 

Голова Комітету                                                        М.Г.Луцький


 

 

 

 

 

 

 

 

Про клопотання щодо присвоєння почесного звання

Заслужений працівник освіти України»

завідувачу секретаріату

Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

Чижевському Борису Григоровичу

______________________________________________________

 

 

Враховуючи особистий вагомий внесок у вдосконалення сучасної нормативно-законодавчої бази освіти, науки та інформатизації, значні досягнення в розвитку освіти, успіхи у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 55-ти річчя від дня народження Комітет в и р і ш и в:

 

просити керівництво Верховної Ради України порушити клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” завідувачу секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Чижевському Борису Григоровичу. 

 

 

 

Голова Комітету                                                          М.Г.Луцький

 


 

Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України

завідувача кафедри біотехніки та інженерії

Національного технічного університету України

“Київський політехнічний інститут”

Карачуна Володимира Володимировича

_________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

Підтримати клопотання Міжнародної дипломатичної місії народної дипломатії “Європейська Україна”, Вченої ради Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут” та нагородити відзнакою Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної вищої освіти, підготовку висококваліфікованих кадрів, плідну науково-педагогічну діяльність, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм:

 

Почесною грамотою Верховної Ради України

 

Карачуна

Володимира

Володимировича

-

завідувача кафедри біотехніки та інженерії Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”, заступника Голови науково-експертної ради Міжнародної дипломатичної місії народної дипломатії “Європейська України”, доктора технічних наук, професора

 

 

Голова Комітету                                                         М.Г.Луцький    
 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Рішення VI скликання 10 сесія”