КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                                  

                                                                                      33

 

                                                                                   16           вересня           14

                                                                        

                                                                          м.Київ

                                                                  вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 14.30

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ:  члени  Комітету  -  Сорока М.П.,  Дорохов  А.М.,  Ревен-ко А.Д., Чубатенко О.М.; працівники секретаріату Комітету - заступник завідувача секретаріату Комітету Шевченко М.М., головні консультанти: Гарбуза С.А., Головінов В.П., Красняков Є.В., Семенюк С.В.

 

ВІДСУТНІ: Фаріон І.Д., Зубчевський О.П., Дзоз В.О.

 

ЗАПРОШЕНІ: Полянський Павло Броніславович - заступник Міністра освіти і науки України, Стріха Максим Віталійович - заступник Міністра освіти і науки України, Романюк Сергій Михайлович – заступник голови ЦК профспілки працівників освіти і науки України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави.

2. Про внесення змін до плану роботи Комітету та затвердження  плану заходів, складу робочої групи з підготовки та проведення комітетських слухань на тему: Інтелектуальна власність в Україні. Стан та концептуальні засади розвитку.

3. Про проект Закону про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні.

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Міністра освіти і науки України Стріхи М.В. про проект Постанови про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави.

 

В   обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сорока М.П.,  Дорохов А.М., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Схвалити проект  Рекомендацій  парламентських слухань Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави, що відбулися 2 липня 2014 року (проект додається).

2.  Підтримати відповідний проект Постанови Верховної Ради України  (додається) і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу і у цілому.

3. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити Голову Комітету з питань науки і освіти Л.М.Гриневич

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань вищої освіти та інтелектуальної власності Ревенка А.Д. про внесення змін до плану роботи Комітету та затвердження  плану заходів, складу робочої групи з підготовки та проведення комітетських слухань на тему: “Інтелектуальна власність в Україні. Стан та концептуальні засади розвитку.

 

В   обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сорока М.П.,  Дорохов А.М., Чубатенко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Перенести дату проведення комітетських слухань на тему: Інтелектуальна власність в Україні. Стан та концептуальні засади розвитку з 05 листопада 2014 року на 15 жовтня 2014 року. Відповідні зміни внести до плану роботи Комітету.

2. Затвердити План заходів з підготовки та проведення 15 жовтня 2014 року Комітетських слухань на тему: Інтелектуальна власність в Україні. Стан та концептуальні засади розвитку  (додаток 1).

3. Затвердити склад робочої групи з підготовки та проведення Комітетських слухань на тему: Інтелектуальна власність в Україні. Стан та концептуальні засади розвитку” (додаток 2).

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

3. СЛУХАЛИ: доповіді  заступника Міністра освіти і науки України Полянського П.Б. та заступника голови ЦК профспілки працівників освіти і науки України Романюка С.М. про проект Закону про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні.

 

В   обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сорока М.П.,  Дорохов А.М., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Міністерства освіти і науки України та Центрального Комітету профспілки працівників освіти і науки України взяти до відома.

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією не вносити на розгляд Верховної Ради України проект Закону України “Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні”, як такий, що звужує трудові та соціально-економічні права педагогічних, науково-педагогічних працівників та інших працівників навчальних закладів та установ освіти та взагалі всіх громадян України, які користуються конституційними правами щодо освіти.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

Голова Комітету                                                                                                                                                      Л.ГРИНЕВИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                                 О.ЗУБЧЕВСЬКИЙ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку