КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

 

 

 

                                                                                                             До протоколу № 6

                                                                                                     від 17 квітня  2013 року

 

 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України

“Про загальну середню освіту”

(стосовно мінімальної кількості учнів у класах

загальноосвітніх навчальних закладів,

розташованих у сільській місцевості)

(реєстр. № 2768 від 09.04.2013р., н.д.В.Журавський)

_______________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту” (стосовно мінімальної кількості учнів у класах загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих у сільській місцевості) (реєстр. № 2768 від 09.04.2013 року), внесений народним депутатом України Журавським В.С. прийняти за основу.

 

2. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. представити висновки Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

     Голова Комітету                                                              Л.М.Гриневич

 

 


 

 

Проект Постанови про впровадження мораторію на закриття

навчальних закладів системи загальної середньої освіти,

розташованих у сільській місцевості

(реєстр. № 2367 від 21.02.2013р., н.д.О.Доній)

__________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови Верховної Ради України про впровадження мораторію на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості (реєстр. № 2367 від 21.02.2013 року),  поданий  народним  депутатом  України  Донієм О.С. та прийняти його за основу і в цілому.

 

2. Визначити доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання народного депутата України, Голову Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

 

 

Голова Комітету                                                              Л.М.Гриневич

 

 

Про проект Закону про встановлення мораторію

на закриття загальноосвітніх навчальних закладів

(реєстр. № 2352 від 20.02.2013р., н.д.С.Лабазюк,  С.Івахів, С.Мартиняк)

__________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів (реєстр. № 2352 від 20.02.2013 року), внесений народними депутатами України Лабазюком С.П., Івахівим С.П., Мартиняком С.В. повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

2. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. доповісти зазначений проект закону на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

 

 

    Голова Комітету                                                              Л.М.Гриневич


 

 

 

Про проект Закону України  “Про інноваційну діяльність” 

(реєстр № 2003 від 14.01.2013р.)

_________________________________________________________

 

 

 Розглянувши проект Закону України “Про інноваційну діяльність” (реєстр. № 2003 від 14.01.2013 року), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти  в и р і ш и в:

 

          1.  Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України “Про інноваційну діяльність” (реєстр. №2003 від 14. 01. 2013 року), поданий Кабінетом Міністрів України, відправити на доопрацювання до головного Комітету з метою його доповнення положеннями щодо розвитку інноваційної інфраструктури, уточнення та розширення механізмів державної підтримки та венчурного фінансування інноваційної діяльності, формування системи публічно-приватного партнерства у сфері інноваційної діяльності. 

 

2. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. виступити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з   цього  питання.  

 

 

Голова Комітету                                                       Л.М.Гриневич

 

 


 

 

 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України

“Про місцеве самоврядування в Україні”

(щодо безкоштовного підвезення дітей та педагогічних працівників

у сільській місцевості)

(реєстр. № 2244 від 07.02.2013р., н.д.В.Дзоз)

___________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України  з питань науки і освіти в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування” (щодо безкоштовного підвезення дітей та педагогічних працівників у сільській місцевості) (реєстр. № 2244 від 07.02.2013 року), внесений народним депутатом України Дзоз В.О. прийняти за основу.

 

2. Рішення та пропозиції Комітету направити до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який визначено головним при розгляді зазначеного проекту закону.

 

 

 

Голова Комітету                                                              Л.М.Гриневич

 

 

Про проект Закону про внесення зміни до статі 26.1 Закону України

“Про видавничу справу” щодо формування державного замовлення

(реєстр. № 2232 від 07.02.2013р., Кабінет Міністрів України)

___________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статі 26.1 Закону України “Про видавничу справу” щодо формування державного замовлення (реєстр. № 2232 від 07.02.2013р.), поданий Кабінетом Міністрів України, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

 

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

 

 

 

Голова Комітету                                                     Л.М.Гриневич

 


 

 

Про затвердження Рекомендацій  слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему: “Про стан та законодавче забезпечення

фінансування наукової і науково-технічної діяльності”

(13 березня 2013 року)

_________________________________________________________________

 

Заслухавши  інформацію  Голови Комітету щодо   Рекомендацій  слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему: “Про стан та законодавче забезпечення фінансування наукової і науково-технічної діяльності” (13 березня 2013 року),  Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти   в и- р і ш и в:

      1. Затвердити   Рекомендації  слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему: “Про стан та законодавче забезпечення фінансування наукової і науково-технічної діяльності” (додаються).

      2.  Підтримати проект Постанови Верховної Ради України  щодо створення при Верховній Раді України Комісії майбутнього як дорадчо-консультативного органу при Верховній Раді України.

       3.  Доручити підкомітету з питань науки і інноваційної діяльності (народний депутат України Павленко Р.М.) підготувати:

план  заходів щодо реалізації положень Рекомендацій;

матеріали до видання збірнику з проведення слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему: “Про стан та законодавче забезпечення фінансування наукової і науково-технічної діяльності”. 

       4. Надіслати рішення та рекомендації слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему “Про стан та законодавче забезпечення фінансування наукової і науково-технічної діяльності” Президенту України, Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України, Міністерству доходів і зборів України, Міністерству економічного розвитку та торгівлі України, Міністерству освіти  і науки України, Державному агентству України з питань науки, інновацій та інформатизації України, Національній академії наук України, національним галузевим академіям наук України для організації роботи з їх виконання відповідно до статті 24  Закону України “Про комітети Верховної Ради України”.

Про результати розгляду та вжиті заходи просимо поінформувати Комітет до 1 липня 2013 року та 1 грудня 2013 року.

5. Контроль за реалізацією цього рішення покласти на голову підкомітету з питань науки і інноваційної діяльності Павленка Р.М.

 

Голова Комітету                                                     Л.М.Гриневич

 


 

 

 

Про проект закону України про державну підтримку

наукоємних виробництв в Україні

(реєстр № 1044 від 12.12.2012р.)

__________________________________________________________________

 

     Розглянувши проект Закону України про державну підтримку наукоємних виробництв в Україні (реєстр. № 1044 від 12.12.2012р.), поданий  народними депутатами України П.М.Симоненком, О.П.Зубчевським, М.С.Дзардановим, С.В.Баландіним,  Р.В.Скарбовійчуком, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1.  Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону України  про державну підтримку наукоємних виробництв в Україні (реєстр. № 1044 від 12.12.2012р.),   поданий   народними   депутатами   України   П.М.Симоненком,   О.П.Зубчевським,  М.С.Дзардановим,  С.В.Баландіним,  Р.В.Скарбовійчуком, як такий що не має самостійного предмета законодавчого регулювання,  оскільки переважна більшість суспільних відносин, які пропонується врегулювати цим Законом, вже врегульовані у чинному законодавстві.

 

2. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України  з питань науки і освіти врахувати положення цього законопроекту при  опрацюванні законопроекту  “Про інноваційну діяльність”  (реєстр. № 2003).

 

3. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Л.М.Гриневич виступити  співдоповідачем на пленарному засіданні Верховній Раді України з  цього питання.

 

  Голова Комітету                                                              Л.М.Гриневич


 

 

 

 

Про проект Постанови про впровадження мораторію

на закриття навчальних закладів системи позашкільної освіти,

у тому числі закладів освіти у сфері культури,

державної та комунальної форми власності

(реєстр. № 2792 від 12.04.2013р., н.д.Л.Гриневич, В.Кириленко)

______________________________________________________________

 

Комітет Верховної ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови про впровадження мораторію на закриття навчальних закладів системи позашкільної освіти, у тому числі закладів освіти у сфері культури, державної та комунальної форми власності. (реєстр. № 2792 від 12.04.2013р.), поданий народними депутатами України Л.Гриневич, В.Кириленком та прийняти його за основу і в цілому.

 

2. Визначити доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання Голову Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

 

Голова Комітету                                                   Л.М.Гриневич


 

 

 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України Про освіту

(щодо використання будівель, споруд, приміщень навчальних закладів

та установ системи освіти)

(реєстр. № 2167 від 04.02.2013р, н.д.Л.Гриневич)

________________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України Про освіту (щодо використання будівель, споруд, приміщень навчальних закладів та установ системи освіти) (реєстр. № 2167 від 04.02.2013р.), внесений  народним  депутатом  Л.Гриневич  розглянути  в першому читанні і прийняти за основу.

 

2. Визначити доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання Голову Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

 

Голова Комітету                                                   Л.М.Гриневич


 

 

 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України

“Про загальну середню освіту” щодо наповнюваності класів

та реорганізації загальноосвітніх навчальних закладів

(реєстр. № 0906 від 12.12.2012р., н.д.М.Луцький, друге читання)

________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути у другому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту” щодо реорганізації та ліквідації загальноосвітнього навчального закладу та наповнюваності класів, розташованих у селах, селищах (реєстр. № 0906 від 12.12.2012 року) та прийняти його в цілому.

 

2. Доручити Голові Комітету Гриневич Л. М. доповісти зазначений проект закону на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

 

     Голова Комітету                                                              Л.М.Гриневич

 


 

 

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України

(щодо введення мораторію на обмеження або припинення

постачання електричної та теплової енергії установам

охорони здоровя та закладам освіти)

(реєстр. № 2544 від 14.03.2013р., н.д.В.Пазиняк)

_____________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо введення мораторію на обмеження або припинення постачання електричної та теплової енергії установам охорони здоров’я та закладам освіти) (реєстр. № 2544 від 14.03.2013р.), внесений народним депутатом України В.Пазиняком, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

 

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

 

 

Голова Комітету                                                        Л.М.Гриневич


 

 

 

 

Про затвердження складу Конкурсної комісії з призначення премій

Верховної Ради України та присудження іменних стипендій

Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим 

_________________________________________________________________

 

 

Заслухавши  інформацію  Голови Комітету щодо  складу Конкурсної комісії з призначення премій Верховної Ради України та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти  в и р і ш и в: 

 

Затвердити  склад Конкурсної комісії з призначення премій Верховної Ради України та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим  ученим (додаються), з врахуванням висловлених пропозицій за їх погодженням з Головою Комітету.

         

 

       Голова Комітету                                                             Л.М.Гриневич

 


 

 

 

 

Про проект Закону про внесення змін до Закону України

“Про здійснення державних закупівель”

(щодо особливостей здійснення закупівлі продуктів харчування

для дошкільних навчальних закладів)

(реєстр. № 2055 від 21.01.2013р., н.д.Г.Зубко)

__________________________________________________________________

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про здійснення державних закупівель” (щодо особливостей здійснення закупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів) (реєстр. № 2055 від 21.01.2013 року), внесений народним депутатом України Зубком Г.Г. прийняти за основу.

 

2. Рішення та пропозиції Комітету направити Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, який визначено головним при розгляді зазначеного проекту закону.

 

 

 

  Голова Комітету                                                              Л.М.Гриневич


 

 

Про проект Закону про внесення змін

до деяких законодавчих актів України

(щодо надання статусу державного службовця медичним

та педагогічним працівникам)

(реєстр. №  1019 від 12.12.2012р., н.д.С.Міщенко)

___________________________________________________________________

 

Комітет Верховної ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання статусу державного службовця медичним та педагогічним працівникам) (реєстр. №  1019 від 12.12.2012р.), внесений народним депутатом України С.Міщенком за підсумками розгляду в першому читанні відхилити.

 

2. Рішення Комітету направити Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

 

 

 

Голова Комітету                                                   Л.М.Гриневич


 

 

Про проект Закону про внесення змін

до деяких законодавчих актів України

(щодо діяльності Міністерства соціальної політики України)

(реєстр. № 1129 від 19.12.2012р., н.д.Ю.Мірошниченко, В.Сушкевич)

_______________________________________________________________

 

Комітет Верховної ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Міністерства соціальної політики України) (реєстр. № 1129 від 19.12.2012р.), внесений народними депутатами України Ю.Мірошниченком, В.Сушкевичем розглянути в першому читанні і прийняти за основу.

 

2. Рішення Комітету направити Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

 

 

Голова Комітету                                                   Л.М.Гриневич

 

 


 

 

 

Про проект Закону про внесення змін до статті 13 Закону України

“Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо надання пільг на отримання освіти особами,

батьки яких є військовослужбовцями

(реєстр. № 2246 від 07.02.2013р., н.д.А.Шипко, О.Кузьмук)

______________________________________________________________

 

Комітет Верховної ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 13 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо надання пільг на отримання освіти особами, батьки яких є військовослужбовцями (реєстр. № 2246 від 07.02.2013р.), внесений народними депутатами України А.Шипком, О.Кузьмуком розглянути в першому читанні і прийняти за основу.

 

2. Рішення Комітету направити Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

 

 

Голова Комітету                                                   Л.М.Гриневич


 

 

 

Про проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до

постанов Верховної Ради України щодо збільшення розміру щорічної

Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам України та

Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим

________________________________________________________________

 

 

Комітет Верховної ради України з питань науки і освіти в и р і ш и в:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до постанов Верховної Ради України щодо збільшення розміру щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам України та Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим прийняти за основу та в цілому.

 

2. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л. М. доповісти проект Постанови на пленарному засідання Верховної Ради України.

 

 

 

Голова Комітету                                                           Л.М.Гриневич

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку