КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                     № 50

 

                                                                                  05  жовтня  2011

                                                                            

                                                                              

                                                                              м.Київ

                                                                      вуладова, 3-а,  кімн.1316, о 15.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Луцький М.Г.

 

ПРИСУТНІ:   члени  Комітету  -   Давимука С.А.,    Самойлик К.С.,  Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.;  завідувач  секретаріату Комітету Чижевський Б.Г.,  заступник  завідувача  секретаріату   Домаранський О.О.,   головні   консультанти:   Гарбуза С.А.,   Головінов В.П.,  Козієвська О.І., Красняков Є.В., Шевченко М.М.,  спеціаліст  І категорії  Шаламай М.І.

 

ВІДСУТНІ:  Курило В.С.,  Доній О.С.,  Жванія Д.В.,  Личук В.І.

 

ЗАПРОШЕНІ: Куліков Петро Мусійович - заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України, Янов Олексій Володимирович – Перший заступник Голови Державної служби інтелектуальної власності, Гарбуз Михайло Юркович - заступник директора Департаменту Рахункової палати України, Загоруля Олена Анатоліївна - заступник начальника відділу діяльності місцевих органів виконавчої влади Міністерства юстиції України, Шаламай Лариса Петрівна - начальник відділу організації наукового супроводу та трансферу інновацій Міністерства аграрної політики та продовольства України, Башинський Віталій Володимирович - директор Департаменту  Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Котенко Василь Вікторович - начальник відділу зайнятості сільської молоді Міністерства аграрної політики та продовольства України, Серебрянський Станіслав Миколайович - Перший заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, голова Комітету з конкурсних торгів,  Маєвський  Олександр Леонтійович - начальник відділення сертифікації і стандартизації Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів” (щодо механізму контролю продукції, яка містить ГМО) (друге читання) (реєстр. № 8494 від 12.05.2011р., Кабінет Міністрів України).

2. Про проект Закону про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб (реєстр. № 2447 від 05.05.2008р., Кабінет Міністрів України.

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про авторське право та суміжні права” (щодо порядку збору авторської винагороди організаціями колективного управління) (реєстр. №  6528 від 15.06.2010р., н.д.В.Ландік).

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері інтелектуальної власності (реєстр. № 7526 від 30.12.2010р., Кабінет Міністрів України).

5. Про затвердження плану заходів з підготовки та проведення парламентських слухань на тему: “Створення в Україні сприятливих умов розвитку індустрії програмного забезпечення (14 грудня 2011 року) (реєстр. № 8376 від 11.04.2011р., н.д.Є.Царьков, В.Янукович, С.Гриневецький, М.Луцький, С.Аржевітін).

6. Про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему Освіта в сільській місцевості: кризові тенденції та шляхи їх подолання (21 березня 2012 року) (реєстр. № 9179 від 19.09.2011р., н.д.К.Самойлик).

7. Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях (реєстр. № 0223 від 15.09.2011р., Кабінет Міністрів України).

8. Про проект Закону про національну систему кваліфікацій (реєстр. № 8726 від 30.06.2011р., н.д.О.Шевчук, Я.Сухий, В.Курило).

9. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування питання адміністративних послуг (реєстр. № 8671 від 15.06.2011р., Кабінет Міністрів України).

10. Про затвердження кандидатур на здобуття щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

11. Про результати проведення Рахунковою палатою України аудиту державної системи біобезпеки.

12. Про депутатський запит групи народних депутатів щодо призупинення наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 907 від 29.07.2011р. “Про затвердження технічних специфікацій навчального компютерного комплексу для кабінету інформатики, навчального  компютерного комплексу (мобільного) та інтерактивного комплексу (інтерактивної дошки, мультимедійного проектора) для загальноосвітніх навчальних закладів.

13. Про призначення Семенюка С.В. на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

14. Про внесення змін до штатного розпису секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуки С.А. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів” (щодо механізму контролю продукції, яка містить ГМО) (друге читання) (р. № 8494).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Волков І.А., Загоруля О.А., Шаламай Л.П., Башинський В.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів” (щодо механізму контролю продукції, яка містить ГМО) (реєстр. № 8494), що підготовлений до другого читання, внести його на розгляд Верховної Ради України і рекомендувати прийняти у цілому як закон.

2. Доповідачем від Комітету на засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуку С.А.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуки С.А. про проект Закону про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб (р. № 2447).

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Загоруля О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозиції Міністерства юстиції України до проекту Закону про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб (реєстр. № 2447) та опрацювати їх в робочому порядку.

2. Розглянути вищезазначений законопроект на наступному засіданні Комітету.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуки С.А. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про авторське право та суміжні права” (щодо порядку збору авторської винагороди організаціями колективного управління) (р. № 6528).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Янов О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Погодитися з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України і рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України “Про авторське право та суміжні права” (щодо порядку збору авторської винагороди організаціями колективного управління) (реєстр. №  6528 від 15.06.2010р.), поданий народним депутатом України В.Ландіком.

2. Співдоповідачем від Комітету із зазначеного питання на засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуку С.А.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуки С.А. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері інтелектуальної власності (р. № 7526).

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Янов О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері інтелектуальної власності (реєстр. № 7526 від 30.12.2010р.), поданий Кабінетом Міністрів України прийняти за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету із зазначеного питання на засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуку С.А.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г. про затвердження плану заходів з підготовки та проведення парламентських слухань на тему: “Створення в Україні сприятливих умов розвитку індустрії програмного забезпечення” (14 грудня 2011 року) (р. № 8376).

 

В обговоренні взяли участь: Давимука С.А., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити склад робочої групи з підготовки парламентських слухань на тему “Створення в Україні сприятливих умов для розвитку індустрії програмного забезпечення” (додається).

2. Затвердити план заходів з підготовки та проведення 14 грудня 2011 року парламентських слухань на тему “Створення в Україні сприятливих умов для розвитку індустрії програмного забезпечення” (додається).

3. Контроль за виконанням плану заходів з підготовки та проведення парламентських слухань покласти на Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г.

Під час обговорення проекту рішення Комітету голова підкомітету з питань базової освіти Оробець Л.Ю. внесла пропозицію включити її кандидатуру до складу робочої групи з підготовки парламентських слухань.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

6. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Освіта в сільській місцевості: кризові тенденції та шляхи їх подолання” (14 березня 2012 року) (р. № 9179).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Котенко В.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Освіта в сільській місцевості: кризові тенденції та шляхи їх подолання” (14 березня 2012 року) (реєстр. № 9179 від 19.09.2011 року), поданий народним депутатом України К.Самойлик та прийняти його за основу і в цілому.

2. Визначити співдоповідачем від Комітету на сесії Верховної Ради України із зазначеного питання народного депутата України, члена підкомітету з питань базової освіти Личука В.І.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г. про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях (р. № 0223).

 

В обговоренні взяли участь: Давимука С.А., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати Угоду між Урядом України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях, підписану 3 листопада 2010 року в м.Ер-Ріяді (реєстр. № 0223).

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Закону про національну систему кваліфікацій (р. № 8726).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Загоруля О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про національну систему кваліфікацій, внесений народними депутатами України О.Шевчуком, Я.Сухим, В.Курилом, за результатами розгляду в першому читанні повернути субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України питань соціальної політики та праці.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

9. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування питання адміністративних послуг (р. № 8671).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Загоруля О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування питання адміністративних послуг реєстр. № 8671 від 15.06.2011р., внесений Кабінетом Міністрів України, за результатами розгляду у першому читанні повернути субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

10. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про затвердження кандидатур на здобуття щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

 

В обговоренні взяли участь:  Луцький М.Г., Давимука С.А., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення Комітету з питань науки і освіти додається.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

11. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г. про результати проведення Рахунковою палатою України аудиту державної системи біобезпеки.

 

В обговоренні взяли участь:  Давимука С.А., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е., Гарбуз М.Ю.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Провести 16 листопада 2011 року засідання Комітету на якому розглянути питання “Про реалізацію та вдосконалення Закону України “Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів”.

2. Просити Кабінет Міністрів України до 1 листопада 2011 року визначити доповідача від Уряду, надати довідкові матеріали та пропозиції до проекту рішення із зазначеного питання.

3. Контроль за реалізацією цього рішення покласти на заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Давимуку С.А.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

12. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, Серебрянського С.М. та заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Кулікова П.М. про депутатський запит групи народних депутатів щодо призупинення наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 907 від 29.07.2011р. “Про затвердження технічних специфікацій навчального комп’ютерного комплексу для кабінету інформатики, навчального  комп’ютерного комплексу (мобільного) та інтерактивного комплексу (інтерактивної дошки, мультимедійного проектора) для загальноосвітніх навчальних закладів.

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Луцький М.Г.,  Давимука С.А.,  Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України взяти до відома.

2. Доручити Першому заступнику Голови Комітету з питань науки і освіти Луцькому М.Г. підготувати відповідь на депутатський запит та направити її на імя народних депутатів України – авторів депутатського запиту.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

13. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г. про призначення Семенюка С.В. на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

 

В обговоренні взяли участь:  Давимука С.А., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Порушити клопотання перед Головою Верховної Ради України про призначення Семенюка Сергія Володимировича на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань науки і освіти, який працює на державній службі помічником-консультантом народного депутата України та знаходиться у кадровому резерві на посаду головного консультанта секретаріату Комітету.

Встановити Семенюку С.В. посадовий оклад, надбавки, доплати та ранг державної служби відповідно до штатного розпису.

2. Контроль за виконанням рішення Комітету покласти на Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г.

Голосували:

 за”  6 чол. (Луцький М.Г., Давимука С.А., Самойлик К.С., Курило В.С., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.);

проти” – 1 чол. (Оробець Л.Ю.);

утрималось” – 0.

Рішення прийнято.

 

 

14. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г. про внесення змін до штатного розпису секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

 

В обговоренні взяли участь:  Давимука С.А., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Баранов-Мохорт С.М., Киричок О.Е.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Порушити клопотання перед Головою Верховної Ради України про внесення змін до штатного розпису секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, перетворивши посади старшого консультанта на посаду головного консультанта та спеціаліста І категорії на посаду старшого консультанта.

 2. Контроль за виконанням рішення Комітету покласти на Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Луцького М.Г.

Голосували:

за”  одноголосно;

проти” – 0;

утрималось” – 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                       М.ЛУЦЬКИЙ

 

 

Секретар Комітету                                             К.САМОЙЛИК

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VI скликання 9 сесія”

23 січня 2012 13:27
23 січня 2012 13:25
17 листопада 2011 13:48
04 листопада 2011 14:53
10 жовтня 2011 11:29
09 вересня 2011 11:53