КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                     № 37

 

                                                                                 14 квітня 2010

                                                                            

                                                                               м.Київ

                                                                       вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Полохало В.І.

 

ПРИСУТНІ:   члени   Комітету   -   Луцький М.Г., Давимука С.А.,  Самойлик К.С.,  Курило В.С., Оробець Л.Ю., Доній О.С., Личук В.І.; завідувач секретаріату  Комітету  Чижевський Б.Г.,  заступники завідувача секретаріату  Жиляєв І.Б., Домаранський О.О., головні консультанти: Андрощук Г.О., Гарбуза С.А.,  Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В.,    Шевченко М.М., Шумар Н.Л., спеціаліст І категорії Бродзянська А.Л.

 

ВІДСУТНІ:  Зубець М.В., Жванія Д.В.

 

ЗАПРОШЕНІ: Суліма Євген Миколайович - заступник Міністра освіти і науки  України, Лутковська Валерія Володимирівна - заступник Міністра юстиції України, Балюк Віталій Віталійович - заступник Голови Державного комітету інформатизації України, Онищенко Павло Олександрович - директор Департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економіки України, Корендович Віктор Сисойович - директор Департаменту військової політики та стратегічного планування Міністерства оборони України, Товстенко Олександр Павлович - директор Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці Міністерства праці та соціальної політики України, Смоляр Тетяна Іванівна  - заступник директора Департаменту фінансів органів державного управління Міністерства фінансів України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про захист персональних даних (реєстр. № 2273 від 25.03.2008р., н.д.О.Шевчук, В.Литвин, В.Полохало, К.Самойлик).

2. Про затвердження плану заходів з підготовки та проведення парламентських слухань з порядком денним “Запровадження 12-річної загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання” (9 червня 2010) (реєстр. № 6075-д від 12.03.2010р., н.д.В.Полохало, С.Давимука, В.Курило).

3. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порушення законодавства про захист інформації про особу (персональних даних) (реєстр. № 5438 від 15.12.2009р., н.д.Р.Зварич).

4. Про проект Закону про державне прогнозування та стратегічне планування в Україні (реєстр. № 6198 від 16.03.2010р., н.д.В.Коновалюк).

5. Про проекти Законів про внесення змін до деяких законів України (щодо надання статусу державного службовця медичним, педагогічним і науково-педагогічним працівникам) (реєстр.  № 3155 від 16.09.2008р., н.д.В.Литвин, О.Зарубінський, С.Павленко) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розширення соціальних гарантій працівників закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та установ освіти державної форми власності) (реєстр. № 3155-1 від 03.02.2010р., н.д.В.Швець, Ю.Прокопчук).

6. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо надання статусу державного службовця педагогічним працівникам державних загальноосвітніх навчальних закладів)” (до № 3155 від 22.12.2009р., н.д.А.Павловський).

7. Різне.

про клопотання щодо присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Краснякову Є.В.

про звернення Національного комітету кампанії “Молодіжна варта”  щодо розгляду питання житлового будівництва  для педагогів та науковців.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Закону про захист персональних даних (р. № 2273).

 

В обговоренні взяли участь: Полохало В.І., Луцький М.Г., Давимука С.А.,    Курило В.С.,   Оробець Л.Ю.,   Доній О.С.,  Личук В.І.,  Суліма Є.М., Лутковська В.В., Балюк В.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про захист персональних даних (реєстр. № 2273 від 25.03.2008р.), внесений народними депутатами України О.Шевчуком, В.Литвиним, В.Полохалом, К.Самойлик прийняти у другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити секретаря Комітету Самойлик К.С.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про затвердження плану заходів з підготовки та проведення парламентських слухань з порядком денним “Запровадження 12-річної загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання” (9 червня 2010) (р. № 6075-д).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А., Самойлик К.С., Курило В.С., Оробець Л.Ю., Доній О.С., Личук В.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити План заходів з підготовки та проведення 9 червня 2010 року парламентських слухань на тему “Запровадження 12-річної загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання” (додається).

2. Контроль за виконанням Плану заходів з підготовки та проведення парламентських слухань покласти на Голову підкомітету з питань базової освіти Оробець Л.Ю.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань гуманітарної освіти, науки та інформатизації Донія О.С.  про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порушення законодавства про захист інформації про особу (персональних даних) (р. № 5438).

 

В обговоренні взяли участь: Полохало В.І., Луцький М.Г., Давимука С.А.,  Самойлик К.С., Курило В.С., Оробець Л.Ю., Личук В.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порушення законодавства про захист інформації про особу (персональних даних) (реєстр. № 5438 від 15.12.2009р.), внесений н.д.Р.Зваричем, за результатами розгляду у першому читанні повернути субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення надіслати Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект Закону про державне прогнозування та стратегічне планування в Україні (р. № 6198).

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А., Самойлик К.С., Курило В.С., Оробець Л.Ю., Доній О.С., Личук В.І., Онищенко П.О., Корендович В.С.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про державне прогнозування та стратегічне планування в Україні (реєстр. № 6198 від 16.03.2010р.),  внесений н.д.В.Коновалюком, за результатами розгляду у першому читанні повернути субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики. 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проекти Законів про внесення змін до деяких законів України (щодо надання статусу державного службовця медичним, педагогічним і науково-педагогічним працівникам) (р.  № 3155 від 16.09.2008р., н.д.В.Литвин, О.Зарубінський, С.Павленко) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розширення соціальних гарантій працівників закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та установ освіти державної форми власності) (р. № 3155-1 від 03.02.2010р., н.д.В.Швець, Ю.Прокопчук).

 

В обговоренні взяли участь: Полохало В.І., Луцький М.Г., Давимука С.А.,  Курило В.С.,   Оробець Л.Ю.,   Доній О.С.,   Личук В.І.,  Суліма Є.М.,  Товстенко О.П., Смоляр Т.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Проекти Законів про внесення змін до деяких законів України (щодо надання статусу державного службовця медичним, педагогічним і науково-педагогічним працівникам) (реєстр.  № 3155 від 16.09.2008р.), внесений народними депутатами України В.Литвином, О.Зарубінським, С.Павленком та про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розширення соціальних гарантій працівників закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та установ освіти державної форми власності) (реєстр. № 3155-1 від 03.02.2010р.),  внесений народними депутатами України В.Швецем, Ю.Прокопчуком, які були направлені до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування для підготовки на повторне перше читання (Постанова Верховної Ради України № 1922-IV від 19.02.2010р.) відхилити, як такі, що в основному погіршують соціально-економічне становище педагогічних та медичних працівників та звужує їх права.

2. Рішення направити до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який є головним при розгляді зазначеного законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо надання статусу державного службовця педагогічним працівникам державних загальноосвітніх навчальних закладів) (до № 3155 від 22.12.2009р., н.д.А.Павловський).

 

В обговоренні взяли участь: Полохало В.І., Луцький М.Г., Давимука С.А.,  Курило В.С.,   Оробець Л.Ю.,   Доній О.С.,   Личук В.І.,  Суліма Є.М.,  Товстенко О.П., Смоляр Т.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо надання статусу державного службовця педагогічним працівникам державних загальноосвітніх навчальних закладів)” (до реєстр. № 3155 від 22.12.2009р.), внесений народним депутатом України А.Павловським відхилити, як такий, що в основному погіршує соціально-економічне становище педагогічних та медичних працівників та звужує їх права.

2. Рішення направити до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який є головним при розгляді зазначеного законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

7. Різне:

про клопотання щодо присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Краснякову Євгену Васильовичу.

про участь членів Комітету з питань науки і освіти у круглому столі, організованому національним комітетом кампанії “Молодіжна варта”  з метою розгляду питання житлового будівництва для педагогів та науковців.

 

 

 

СЛУХАЛИ:  інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Краснякову Євгену Васильовичу.

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А.,  Самойлик К.С., Курило В.С., Оробець Л.Ю., Доній О.С., Личук В.І.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати клопотання Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. щодо присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Краснякову Євгену Васильовичу.

2. Просити керівництво Верховної Ради України порушити клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник освіти України” головному консультанту секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти  Краснякову Євгену Васильовичу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:  інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про звернення Національного комітету кампанії “Молодіжна варта”  щодо розгляду питання житлового будівництва  для педагогів та науковців.

 

В обговоренні взяли участь: Луцький М.Г., Давимука С.А.,  Самойлик К.С., Курило В.С., Оробець Л.Ю., Доній О.С., Личук В.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про звернення Національного комітету кампанії “Молодіжна варта”  щодо розгляду питання житлового будівництва  для педагогів та науковців взяти до відома.

2. Підтримати пропозицію Голови Комітету Полохала В.І. рекомендувати народним депутатам України, членам Комітету з питань науки і освіти взяти участь в круглому столі, організованому національним комітетом кампанії “Молодіжна варта”, з метою розгляду питання  житлового будівництва для педагогів та науковців.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                        В.ПОЛОХАЛО

 

 

Секретар Комітету                                                К.САМОЙЛИК

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VI скликання 6 сесія”

24 червня 2011 11:39
24 червня 2011 11:34
24 червня 2011 11:32
24 червня 2011 11:27
24 червня 2011 11:23
24 червня 2011 11:20