КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                     17

 

                                                                                  17 вересня 2008

                                                                           

                                                                               м.Київ

                                                                       вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Полохало В.І.

 

ПРИСУТНІ:   члени   Комітету    Табачник Д.В.,   Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В., Доній О.С., Литвин В.М.; завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступник завідувача секретаріату Комітету Домаранський  О.О., головні консультанти: Андрощук Г.О., Гарбуза С.А., Козієвська О.І., Красняков Є.В.,   Шевченко М.М.,  спеціаліст  І  категорії Бродзянська А.Л.

 

ВІДСУТНІ:  Жванія Д.В.

 

ЗАПРОШЕНІ: Стріха Максим Віталійович - заступник Міністра освіти і науки України, Іващенко Валерій Володимирович – заступник Міністра оборони України, Машкін Владислав Геннадійович - директор Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України,  Шамбір Микола Іванович - директор Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства праці та соціальної політики України, Щепель Валентина Михайлівна – завідуюча відділом освіти і науки Рахункової палати України, Рєпік Володимир Федорович - начальник відділу фінансів науки Міністерства фінансів України.

 

 

 ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період третьої сесії шостого скликання.

2. Про затвердження рекомендацій слухань у Комітеті з питань науки і освіти “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону  України “Про вищу освіту”.

3. Про проект Закону про внесення змін до законів України щодо автономії національних вищих навчальних закладів (р. № 2364 від 11.04.2008р., н.д.В.Курило, Д.Табачник, Л.Оробець). 

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” (щодо оптимізації структури та напрямів державного фінансування наукової сфери) (р. № 3015 від 25.07.2008р., КМУ).

5. Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 774-V від 16 березня 2007 року “Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених” (р. № 3117 від 05.09.2008р., н.д.В.Полохало, К.Самойлик, М.Зубець).

6. Про хід виконання рішень Комітету  від 2 квітня 2008 року (протокол № 12) “Про  роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Сумської області щодо виконання Законів України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” і “Про стан забезпечення навчальних закладів України сучасними технічними засобами навчання і приладами та заходи щодо створення національної індустрії їх виробництва” (протокол № 12).

7. Про проект Закону про внесення змін до статті 57 Закону України “Про освіту” (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічних працівників) (р. № 2476 від 14.05.2008р., н.д.К.Самойлик).

8. Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про заснування соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей” (р. № 3103 від 02.09.2008р., н.д.В.Полохало, К.Самойлик).

9. Про затвердження списку студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей, яким у 2008-2009 навчальному році виплачується соціальна стипендія Верховної Ради України.

10. Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво в галузях військової підготовки, технологій та науки (р. № 0042 від 10.04.2008р., Кабінет Міністрів України).

11. Про проект Закону про ратифікацію Заяви про членство України в Міжнародній європейській інноваційній науково-технічній програмі “EUREKA”(р. № 0056 від 22.05.2008р., Кабінет Міністрів України).

12. Про проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою про скасування постанови Кабінету Міністрів України “Про невідкладні заходи щодо зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти” (від 31.12.2005 №1312) (р. № 2395, н.д.Д.Табачник, І.Богословська, В.Горбаль).

13. Про проект Закону про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року (р. № 2564 від 23.05.2008р., Президент України В.Ющенко).

14. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про імміграцію” (щодо зняття квот на імміграцію для окремих категорій) (р. № 2190, н.д.О.Зарубінський).

15. Про нагородження відзнаками Верховної Ради України працівників наукових установ Національної академії наук України, членів Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України, науково-педагогічних працівників Мелітопольського державного педагогічного університету та голови Київської регіональної організації Профспілки працівників НАН України Столярова В.М.

16. Різне:

· про пропозиції Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (р. № 0854 від 23.11.2007 р., Кабінет Міністрів України);

· про проект Закону про Державний бюджет України на 2009 рік (р. № 3000 від 15.09.2008р., Кабінет Міністрів України).

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект плану роботи Комітету на період третьої сесії шостого скликання.

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В., Доній О.С., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект плану роботи Комітету на період третьої сесії шостого скликання взяти до відома.

2. План роботи Комітету з питань науки і освіти на період третьої сесії шостого скликання затвердити з врахуванням висловлених народними депутатами України пропозицій.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на Голову Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань фахової освіти Курила В.С. про затвердження рекомендацій слухань у Комітеті з питань науки і освіти “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону  України “Про вищу освіту”.

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Зубець М.В., Доній О.С., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендації слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти “Про удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України “Про вищу освіту” затвердити (додаються).

2. Кабінету Міністрів України доопрацювати проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” з урахуванням цих рекомендацій і внести його на розгляд Верховної Ради України до 1 листопада 2008 року.

3. За результатами слухань підкомітету з питань фахової освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти підготувати, а видавництву Верховної Ради України видати збірник матеріалів. Рекомендувати Управлінню справами апарату Верховної Ради України в установленому порядку профінансувати витрати, пов’язанні з виданням матеріалів.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань фахової освіти Курила В.С. про проект Закону про внесення змін до законів України щодо автономії національних вищих навчальних закладів (р. № 2364). 

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Зубець М.В., Доній О.С., Литвин В.М., Стріха М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Верховій Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до законів України щодо автономії національних вищих навчальних закладів (реєстр. № 2364 від 11.04.2008 р.), внесений  народними  депутатами України В.Курилом, Д.Табачником, Л.Оробець, прийняти за основу та рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету підготувати його до другого читання.   

2. Направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, визначеного головним з підготовки даного законопроекту.

 

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань науки Зубця М.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” (щодо оптимізації структури та напрямів державного фінансування наукової сфери) (р. № 3015).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Доній О.С., Литвин В.М., Стріха М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” (щодо оптимізації структури та напрямів державного фінансування наукової сфери) (реєстр. № 3015) за основу.

2. Затвердити склад робочої групи з підготовки пропозицій щодо доопрацювання зазначеного законопроекту з врахуванням висловлених зауважень та пропозицій академій наук, вищих навчальних закладів, наукових установ і організацій (додається).

3. Доручити робочій групі до 1 жовтня 2008 року підготувати узагальнений проект закону щодо внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” і внести його на розгляд Комітету.

4. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання  визначити голову підкомітету з питань науки Зубця М.В.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань науки Зубця М.В. про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 774-V від 16 березня 2007 року “Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених” (р. № 3117).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Доній О.С., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 774-V від 16 березня 2007 року “Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених” в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання  визначити Голову Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І.

Голосували:

“за” – 8 чол. (Полохало В.І., Давимука С.А., Самойлик К.С., Зубець М.В., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Доній О.С., Литвин В.М.);

“утримався” – 1 чол. (Табачник Д.В.).

Рішення прийнято.

 

6. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про хід виконання рішень Комітету  від 2 квітня 2008 року (протокол № 12) “Про  роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Сумської області щодо виконання Законів України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” і “Про стан забезпечення навчальних закладів України сучасними технічними засобами навчання і приладами та заходи щодо створення національної індустрії їх виробництва” (протокол № 12)

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В., Доній О.С., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Полохала В.І.  про хід виконання рішень Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти “Про роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Сумської області щодо виконання Законів України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” і “Про стан забезпечення навчальних закладів України  сучасними технічними засобами навчання і приладами та заходи щодо створення національної індустрії їх виробництва” (пр. № 12 від 2 квітня 2008 року) взяти до відома.

2. Рекомендувати МОН України взяти під особливий контроль стан дотримання законів України про освіту, звернувши увагу на вирішення таких завдань: забезпечення функціонування повноцінної мережі закладів освіти і відновлення роботи тимчасово закритих дошкільних навчальних закладів; збільшення показників охоплення дітей дошкільною освітою, запровадження альтернативних форм дошкільного виховання; оновлення технологічного, холодильного обладнання, забезпечення дитячих установ ігровим  і дидактичним матеріалом.  Вжиття заходів щодо формування гнучкої мережі загальноосвітніх закладів у сільській місцевості на основі аналізу демографічної ситуації, не допущення необґрунтованої ліквідації і закриття навчальних закладів, забезпечення функціонування у кожному населеному пункті, де є діти шкільного віку, початкової школи; поліпшення підвезення дітей до місць навчання,  комплектування шкіл підручниками і навчальним обладнанням, проведення капітальних і поточних ремонтів шкільних приміщень і будівель, забезпечення шкіл паливом, належним водо- та газопостачанням, впровадження енергозберігаючих технологій, оснащення лічильниками води, природного газу, теплової енергії та приладами регулювання електроспоживання, модернізації технологічного обладнання шкільних їдалень; комплектування навчальних закладів керівними і педагогічними кадрами, забезпечення житлом молодих вчителів тощо. Звернути особливу увагу  на  роботу закладів освіти у районах, що постраждали від стихійного лиха 23-27 липня 2008 року.

3. На основі пропозицій, які надійшли з місць щодо удосконалення освітянського законодавства  підготувати проект Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поліпшення умов навчання учнів загальноосвітніх шкіл.

4. Заслухати у вересні- жовтні 2008 року питання про роботу органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування  щодо виконання законів України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” в частині створення належних умов для навчання і виховання учнів на початок 2008/2009 навчального року.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

7. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Закону про внесення змін до статті 57 Закону України “Про освіту” (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічних працівників) (р. № 2476).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В., Литвин В.М., Шамбір М.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1.  Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 57 Закону України Про освіту (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічних працівників) (реєстр. № 2476 від 14.05.2008р.), внесений народним депутатом України Самойлик К.С. прийняти за основу.

2. Визначити співдоповідачем від Комітету Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Табачника Д.В.

3. Рекомендувати автору законодавчої ініціативи – секретарю Комітету Самойлик К.С. підготувати на внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо пенсійного забезпечення педагогічних працівників системи освіти України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

8. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про заснування соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей” (р. № 3103).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Верховній Раді України відповідно до пункті 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про заснування соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей” (реєстр. № 3103 від 02.09.2008р.), внесений народними депутатами України В.Полохало, К.Самойлик, прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, секретарю Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти К.Самойлик.

Рішення прийнято одноголосно.

 

9. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про затвердження списку студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей, яким у 2008-2009 навчальному році виплачується соціальна стипендія Верховної Ради України.

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити список студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей, яким у 2008-2009 навчальному році виплачується соціальна стипендія Верховної Ради України (список додається).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

10. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Міністра оборони України Іваненка В.В. про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво в галузях військової підготовки, технологій та науки (р. № 0042).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво в галузях військової підготовки, технологій та науки (реєстр. № 0042).

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

11. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Міністра освіти і науки України Стріхи М.В. про проект Закону про ратифікацію Заяви про членство України в Міжнародній європейській інноваційній науково-технічній програмі “EUREKA”(р. № 0056).  

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати проект Закону про ратифікацію Заяви про членство України в Міжнародній європейській інноваційній науково-технічній програмі “EUREKA” (реєстр. № 0056).

 2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

12. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Табачника Д.В. про проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою про скасування постанови Кабінету Міністрів України “Про невідкладні заходи щодо зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти” (від 31.12.2005 №1312) (р. № 2395).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Табачника Д.В. про проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою про скасування Постанови Кабінету Міністрів України “Про невідкладні заходи щодо зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти” (від 31.12.2005 №1312) (р. № 2395) взяти до відома.

2. Заслухати у жовтні на засіданні Комітету інформацію Міністерства освіти і науки України про результати зовнішнього незалежного оцінювання у 2008 році.

Рішення Комітету щодо проекту Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою про скасування Постанови Кабінету Міністрів України “Про невідкладні заходи щодо зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти” (від 31.12.2005 №1312) (р. № 2395) не прийнято.

 

 

13. СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету з питань науки і освіти Самойлик К.С. про проект Закону про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року (реєстр. № 2564).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За результатами розгляду у першому читанні проект Закону про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року (реєстр. № 2564 від 23.05.2008р.), внесений Президентом України прийняти за основу за умови врахування зауважень та пропозицій (додаються).

2. Рішення, зауваження та пропозиції Комітету направити до Комітету Верховної Ради України з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму, який є головним при розгляді зазначеного законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

14. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань базової освіти Оробець Л.Ю. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про імміграцію” (щодо зняття квот на імміграцію для окремих категорій) (р. № 2190).

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Курило В.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про імміграцію” (щодо зняття квот на імміграцію для окремих категорій), внесений народним депутатом України Зарубінським О.О., розглянути в першому читанні і направити на доопрацювання.

 2. Довести дане рішення до відома Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

15. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про нагородження відзнаками Верховної Ради України працівників наукових установ Національної академії наук України, членів Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України, науково-педагогічних працівників Мелітопольського державного педагогічного університету та голови Київської регіональної організації Профспілки працівників НАН України Столярова В.М.

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Оробець Л.Ю., Курило В.С., Зубець М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати клопотання Національної академії наук України, Консультативної Ради з питань інформатизації при Верховній Раді України, Запорізької обласної ради та профспілки працівників Національної академії наук України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України науково-педагогічних працівників.

2. Представити Голові Верховної Ради України подання про нагородження відзнаками Верховної Ради України працівників наукових установ Національної академії наук України, членів Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України, науково-педагогічних працівників Мелітопольського державного університету та голови Київської регіональної організації Профспілки працівників НАН України Столярова В.М.

Рішення прийнято одноголосно.

 

16. Різне:

· про пропозиції Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (КМУ, р. № 0854 від 23.11.2007 р.);

· про проект Закону про Державний бюджет України на 2009 рік (р. № 3000).

 

· СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань фахової освіти Курила В.С. про пропозиції Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (р. № 0854).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Полохало В.І.,  Табачник Д.В.,  Давимука С.А., Самойлик К.С., Зубець М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Не погодитись з Пропозиціями Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” і повторно прийняти Закон в цілому (подолати вето).

2. Доручити виступити на засіданні Верховної Ради України з даного питання народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Полохалу Володимиру Івановичу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

· СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект Закону про Державний бюджет України на 2009 рік (р. № 3000).

 

В   обговоренні  взяли  участь:  Табачник Д.В.,  Давимука С.А.,  Самойлик К.С., Зубець М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект Закону про Державний бюджет України на 2009 рік взяти до відома.

2. Народним депутатам України – членам Комітету з питань науки і освіти до 25 вересня 2008 року подати до секретаріату Комітету пропозиції до проекту Закону про Державний бюджет України на 2009 рік.  

3. Секретаріату Комітету до 29 вересня 2008 року узагальнити подані народними депутатами України пропозиції та 30 вересня внести їх на розгляд Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету                                                        В.ПОЛОХАЛО

 

 

Секретар Комітету                                                К.САМОЙЛИК

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VI скликання 3 сесія”

24 червня 2011 10:12
24 червня 2011 10:10
24 червня 2011 10:07
24 червня 2011 10:04
23 червня 2011 17:36
23 червня 2011 17:08
23 червня 2011 17:06