КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                  № 11

 

                                                                                19 березня 2008

 

                                                                          

                                                                          м.Київ

                                                                  вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Полохало В.І.

 

ПРИСУТНІ:  члени Комітету    Табачник Д.В.,   Давимука С.А., Оробець Л.Ю., Жванія Д.В., Доній О.С.; завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступник завідувача секретаріату Комітету Домаранський О.О., головні   консультанти: Гарбуза С.А., Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В., Шевченко М.М., спеціаліст І категорії Бродзянська А.Л.

 

ВІДСУТНІ: Самойлик К.С., Курило В.С., Зубець М.В., Литвин В.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Гриневецький Сергій Рафаїлович – народний депутат України, Стріха Максим Віталійович - заступник Міністра освіти і науки України, Болюбаш Ярослав Якович - директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект  Постанови  про  відзначення  100-річчя  від  дня народження Гаркавого П.Х. (р. № 2196, н.д.В.Литвин, С.Гриневецький).

2. Про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України “Про вищу освіту” (р. № 1387, н.д.В.Полохало).

3. Різне:

· про організацію консультації експертів з інших країн щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів.

 1. СЛУХАЛИ: інформацію  народного депутата України  Гриневецького С.Р. про проект Постанови про відзначення  100-річчя  від  дня народження Гаркавого П.Х. (р. № 2196).

 

В обговоренні  взяли участь:   Полохало В.І., Табачник Д.В.,   Давимука С.А.,   Оробець Л.Ю.,   Жванія Д.В., Доній О.С.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про відзначення  100-річчя  від  дня народження Гаркавого П.Х. (реєстр. № 2196 від 07.03.2008р.), внесений народними депутатами України В.Литвиним, С.Гриневецьким прийняти в цілому.

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України “Про вищу освіту” (р. № 1387).

 

В  обговоренні  взяли  участь: Табачник Д.В.,  Давимука С.А.,  Оробець Л.Ю.,  Жванія Д.В., Доній О.С., Стріха М.В., Болюбаш Я.Я.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему “Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції Закону України “Про вищу освіту” (реєстр. № 1387 від 21.01.2008р.), внесений народним депутатом України В.Полохало, прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти В.Полохалу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. Різне:

 

· СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань інтелектуальної власності та інноваційної діяльності Жванії Д.В. про організацію консультації експертів з інших країн щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів.

В  обговоренні  взяли  участь:  Полохало В.І., Табачник Д.В.,  Давимука С.А.,  Оробець Л.Ю.,  Доній О.С.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію голови підкомітету з питань інтелектуальної власності та інноваційної діяльності Жванії Д.В. про організацію консультації експертів з інших країн щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів взяти до відома.

2. Заслухати в середині квітня 2008 року на засіданні Комітету інформацію Міністерства освіти і науки України щодо проведення  атестації та оцінювання знань учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                        В.ПОЛОХАЛО

 

 

Секретар Комітету                                                 К.САМОЙЛИК              

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VI скликання 2 сесія”

23 червня 2011 16:31
23 червня 2011 16:28
23 червня 2011 16:23
23 червня 2011 16:22
22 червня 2011 15:06
15 червня 2011 18:23
15 червня 2011 18:22
15 червня 2011 18:19
15 червня 2011 18:15
15 червня 2011 18:13