КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                                  

                                                                                      27

 

                                                                                   20           травня          14

                                                                        

                                                                        

                                                           м.Київ

                                                   вул.Грушевського, 5, третій поверх, о 14.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.; працівники секретаріату Комітету - завідувач секретаріату Комітету Чижев­ський Б.Г., заступник завідувача секретаріату Комітету  Домаранський О.О.,  головні консультанти: Гарбуза С.А., Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В.

 

ВІДСУТНІ: Зубчевський О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Кононенко Юрій Григорович - директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Сич Олександр Володимирович - радник Міністра освіти і науки України, Таланова Жаннета Василівна - менеджер з аналітичної роботи Національного Темпус-офісу в Україні, Міщенко Андрій Михайлович - помічник-консультант народного депутата України Ю.Мірошниченка.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про хід підготовки до парламентських слухань на тему: Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення” (4 червня 2014 року).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання (реєстр. № 2878 від 18.04.2013р., н.д.Л.Гриневич, В.Сушкевич) (друге читання).

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо освітніх гарантій для студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів та педагогічних, науково-педагогічних працівників на період проходження ними військової служби у зв’язку із мобілізацією (реєстр. № 4889 від 15.05.2014р., н.д.Л.Гриневич).

4. Додаткове обговорення проекту Закону про вищу освіту (нова редакція) (друге читання) (реєстр. № 1187-2 від 21.01.2013р., н.д.В.Балога).

5. Різне:

• про меморандум щодо співпраці між Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, Фундацією Сід Форум Норвегія та Міжнародним благодійним фондом Сід Форум Україна.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про хід підготовки до парламентських слухань на тему: “Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення” (4 червня 2014 року).

 

В обговоренні  взяли  участь: Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про хід підготовки до проведення парламентських слухань Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушенням психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення взяти до відома.

2. Рекомендувати членам Комітету ознайомитися з Інформаційно-аналітичними матеріалами Кабінету Міністрів України та проектом Рекомендацій парламентських слухань “Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушенням психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення” і до 26 травня 2014 року внести свої пропозиції.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання (р. № 2878).

 

В обговоренні взяли участь: Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання (реєстр. № 2878), що підготовлений до другого читання, внести його на розгляд Верховної Ради України і рекомендувати прийняти в цілому як закон.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити Голову Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо освітніх гарантій для студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів та педагогічних, науково-педагогічних працівників на період проходження ними військової служби у зв’язку із мобілізацією (р. № 4889).

 

В обговоренні взяли участь: Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо освітніх гарантій для студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів та педагогічних, науково-педагогічних працівників на період проходження ними військової служби у зв’язку із мобілізацією (реєстр. № 4889 від 15.05.2014р.), поданий народним депутатом України Гриневич Л.М., прийняти за основу і в цілому.

2. Доручити доповісти даний законопроект на пленарному засіданні Верховної  Ради  України  Голові  Комітету   з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про додаткове обговорення проекту Закону про вищу освіту (нова редакція) (друге читання) (р. № 1187-2).

 

В обговоренні взяли участь: Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д., Сич О.В., Таланова Ж.В.

 

Розглянувши підготовлену до другого читання порівняльну таблицю до проекту Закону про вищу освіту (нова редакція), члени Комітету вирішили  врахувати поправки народних депутатів України:

- поправку 945 народного депутата України Л.Гриневич;

- поправки 680, 831 народного депутата України В.Сушкевича;

- поправку 80 народного депутата України В.Яворівського;

- поправку 633 народних депутатів України Л.Гриневич, М.Сороки, Р.Павленка, І.Фаріон.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозиції н.д.Л.Гриневич, В.Сушкевича, В.Яворівського, М.Сороки, Р.Павленка, І.Фаріон до проекту Закону про вищу освіту (нова редакція) (друге читання) (р. № 1187-2).

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

5. Різне:

про меморандум щодо співпраці між Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, Фундацією Сід Форум Норвегія та Міжнародним благодійним фондом Сід Форум Україна.

 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про меморандум щодо співпраці між Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, Фундацією Сід Форум Норвегія та Міжнародним благодійним фондом Сід Форум Україна.

 

В обговоренні взяли участь: Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити текст меморандуму в частині повноважень Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

2. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. представляти українську сторону під час розробки і реалізації меморандуму.

3. Контроль за реалізацією меморандуму покласти на Голову Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

Голова Комітету                                                                Л.ГРИНЕВИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                                 О.ЗУБЧЕВСЬКИЙ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку