КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                                  

                                                                                      30

 

                                                                                  03           липня            14

                                                                        

                                                                        

                                                                          м.Київ

                                                                  вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 14.30

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету -  Фаріон І.Д., Сорока М.П., Дорохов А.М., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.; працівники секретаріату Комітету - завідувач секретаріату Комітету Чижев­ський Б.Г., заступники завідувача секретаріату Комітету  Домаранський О.О., Шевченко М.М., головні  консультанти:  Гарбуза С.А.,  Головінов В.П., Красняков Є.В., Семенюк С.В.

 

ВІДСУТНІ: Зубчевський О.П., Дзоз В.О.

 

ЗАПРОШЕНІ: Кононенко Юрій Григорович - директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Андрощук Геннадій Олександрович - позаштатний консультант Комітету з питань науки і освіти.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про план  роботи Комітету з питань науки і освіти на період п’ятої  сесії сьомого скликання.

2. Про проект Постанови про захист прав педагогічних працівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування та працівників бібліотек  (реєстр. № 4102а від 18.06.2014р., н.д.М.Томенко).

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про громадянство Українищодо спрощення порядку прийняття до громадянства України (реєстр. № 4569 від 26.03.12014р., н.д.В.Полочанінов, І.Геращенко, Б.Тарасюк).

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” (щодо допризовної підготовки у навчальних закладах) (реєстр. № 4620 від 01.04.2014р., н.д.О.Ляшко).

5. Різне:

про доопрацьований проект Закону про внесення змін до законів України “Про освіту” та “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників (реєстр. № 4889 від 15.05.2014р., н.д.Л.Гриневич).

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про план  роботи Комітету з питань науки і освіти на період п’ятої  сесії сьомого скликання.

 

В обговоренні взяли участь: Фаріон І.Д., Сорока М.П., Дорохов А.М., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М. 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про план роботи Комітету з питань науки і освіти на період п’ятої сесії сьомого скликання взяти до відома.

2. План роботи Комітету з питань науки і освіти на період  п’ятої сесії сьомого скликання прийняти за основу.

3. Врахувати пропозиції народних депутатів України – членів Комітету до плану роботи Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Постанови про захист прав педагогічних працівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування та працівників бібліотек  (р. № 4102а).

 

В обговоренні взяли участь: Фаріон І.Д., Сорока М.П., Дорохов А.М., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України  проект Постанови про захист прав педагогічних працівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування та працівників бібліотек (реєстр. № 4102а від 18.06.2014 р.),  внесений народним депутатом України Томенком М.В. розглянути в першому читанні і прийняти в цілому.

2.  Доручити доповісти проект Постанови на засіданні Верховної Ради  України народному депутату України, Голові Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Фаріон І.Д. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про громадянство України” щодо спрощення порядку прийняття до громадянства України (р. № 4569).

 

В   обговоренні   взяли   участь:   Гриневич Л.М.,  Сорока М.П.,  Ревен-

ко А.Д., Чубатенко О.М.

 

Під час обговорення питання члени Комітету внесли дві пропозиції щодо прийняття рішення:

Першу пропозицію внесла Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М., яка запропонувала:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про громадянство України” щодо спрощення порядку прийняття до громадянства України (реєстр. № 4569 від 26.03.2014р.), внесений   народними  депутатами  України  Полочаніновим В.Г.,  Геращенко І.В., Тарасюком Б.І., за результатами розгляду у першому читанні повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання. 

За першу пропозицію голосували:

“за” –  2  (Гриневич Л.М., Дорохов А.М.);

проти” – 4  (Фаріон І.Д., Сорока М.П., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.).

Рішення не прийнято.

 

Другу пропозицію  внесла  Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Фаріон І.Д., яка запропонувала:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про громадянство України” щодо спрощення порядку прийняття до громадянства України (реєстр. № 4569 від 26.03.2014р.), внесений народними депутатами України Полочаніновим В.Г., Геращенко І.В., Тарасюком Б.І., за результатами розгляду у першому читанні відхилити.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

 

За другу пропозицію голосували:

за” – 4  (Фаріон І.Д., Сорока М.П., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.);

проти” –2 (Гриневич Л.М., Дорохов А.М.).

Рішення прийнято більшістю голосів.   

 

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про  проект Закону про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” (щодо допризовної підготовки у навчальних закладах) (р. № 4620).

 

В обговоренні взяли участь: Фаріон І.Д., Сорока М.П., Дорохов А.М., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” з питань освіти (щодо допризовної підготовки у навчальних закладах) (реєстр. № 4820 від 01.04.2014 р.), внесений народним депутатом України Ляшком О.В., повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення Комітету направити до Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, який відповідно до предметів відання комітетів  визначено головним з підготовки і попереднього розгляду законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

5. Різне:

про доопрацьований проект Закону про внесення змін до законів України “Про освіту” та “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників (р. № 4889).

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про доопрацьований проект Закону про внесення змін до законів України “Про освіту” та “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників (р. № 4889).

 

В обговоренні взяли участь: Фаріон І.Д., Сорока М.П., Дорохов А.М., Ревенко А.Д., Чубатенко О.М.

 


УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований проект Закону про внесення змін до законів України “Про освіту” та “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників (реєстр. № 4889 від 15.05.2014р.), внесений народним депутатом України Гриневич Л.М., розглянути у першому читанні та прийняти за основу і в цілому.

2. Доручити доповісти даний законопроект на пленарному засіданні Верховної  Ради  України  Голові  Комітету  з  питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

 

Голова Комітету                                                                Л.ГРИНЕВИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                                 О.ЗУБЧЕВСЬКИЙ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку