КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

Протокол № 25

від 16 квітня 2014 року

м.Київ

вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ:  члени  Комітету -  Сорока М.П.,  Дорохов А.М.,  Павлен-ко Р.М., Фаріон І.Д.; працівники секретаріату Комітету - завідувач секретаріату Комітету Чижев­ський Б.Г., заступник завідувача секретаріату Комітету  Шевченко М.М.,  головні  консультанти:  Гарбуза С.А.,  Красня-ков Є.В., Семенюк С.В.

 

ВІДСУТНІ: Зубчевський О.П., Дзоз В.О.

 

ЗАПРОШЕНІ: Полянський Павло Броніславович - заступник Міністра освіти і науки України, Матвійчук Володимир Макарович - заступник Міністра – керівник апарату Міністерства фінансів України, Товстенко Олександр Павлович - директор Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України, Музиченко Віталій Володимирович - директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України, Широков Анатолій Іванович - голова ЦК профспілки працівників НАН України, Труханов Георгій Федорович - голова ЦК профспілки працівників освіти і науки, Яцунь Олександр Михайлович - голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки, Фундовний Володимир Васильович - голова Вільної профспілки працівників освіти і науки, Шатова Інна Олексіївна - заступник начальника управління правового забезпечення та захисту прав Державної служби інтелектуальної власності України, Андрощук Геннадій Олександрович – позаштатний консультант Комітету.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики) (реєстр. № 4648 від 07.04.2014р., Кабінет Міністрів України).

2. Про проект Закону про внесення змін до статті 430 Цивільного кодексу України (щодо унеможливлення зловживання стосовно об’єктів інтелектуальної власності створених державним коштом) (реєстр. № 3462 від 22.10.2013р., н.д.О.Фельдман).

3. Про проект Закону про внесення змін до статті 26 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа (реєстр. № 2534а від 24.02.2014р., н.д.Ю.Шаповалов, В.Пазиняк).

4. Різне:

про виїзне засідання Комітету 23 квітня 2014р. до Херсонської області.;

щодо надання пропозицій до проекту Закону про вищу освіту (нова редакція)(друге читання) (реєстр. № 1187-2 від 21.01.2013 р., н.д.В.Балога).

 

 

1. СЛУХАЛИ: доповіді заступника Міністра фінансів України Матвійчука В.М. та заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Сороки М.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики) (р. № 4648).

 

В обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М., Полянський П.Б., Труханов Г.Ф., Широков А.І., Яцунь О.І., Фундовний В.В., Товстенко О.П., Музиченко В.В., Фаріон І.Д.

 

Під час обговорення питання члени Комітету внесли дві пропозиції щодо прийняття рішення:

Першу пропозицію вніс голова підкомітету з питань професійної освітиДорохов А.М., який запропонував:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики) (реєстр. № 4648 від 07.04.2014р.), поданий Кабінетом Міністрів України, відхилити.

За першу пропозицію голосували:

“за” –  1  (Дорохов А.М.);

проти” – 4  (Гриневич Л.М., Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.).

Рішення не прийнято.

Другу пропозицію  внесли  члени Комітету Гриневич Л.М., Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д., які запропонували:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики) (реєстр. № 4648 від 07.04.2014р.), поданий Кабінетом Міністрів України, повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань соціальної політики.

За другу пропозицію голосували:

за” – 4  (Гриневич Л.М., Сорока М.П., Павленко Р.М., Фаріон І.Д.).

проти” – 1 (Дорохов А.М.).

Рішення прийнято більшістю голосів.    

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Павленка Р.М. про проект Закону про внесення змін до статті 430 Цивільного кодексу України (щодо унеможливлення зловживання стосовно об’єктів інтелектуальної власності створених державним коштом) (р. № 3462).

 

В обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М., Полянський П.Б., Матвійчук В.М., Шатова І.О., Андрощук Г.О.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 430 Цивільного кодексу України (щодо унеможливлення зловживання стосовно об’єктів інтелектуальної власності, створених державним коштом) (реєстр. № 3462 від 22.10.2013р.), внесений народним депутатом України Фельдманом О.Б., за результатами розгляду в першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

 

3. СЛУХАЛИ:   інформацію  голови підкомітету з питань професійної освіти Дорохова А.М. про проект Закону про внесення змін до статті 26 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа (р. № 2534а).

 

В обговоренні взяли участь: Гриневич Л.М., Полянський П.Б., Матвійчук В.М.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 26 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа (реєстр. № 2534а від 25.02.2014 року) (доопрацьований),  поданий  народними  депутатами  України  Шаповало-вим Ю.А., Пазиняком В.С. прийняти за основу з урахуванням пропозицій та зауважень Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, який визначено головним при розгляді зазначеного проекту закону.

Рішення прийнято одноголосно.  

 

4. Різне:

про виїзне засідання Комітету 23 квітня 2014р. до Херсонської області;

щодо надання пропозицій до проекту Закону про вищу освіту (нова редакція) (друге читання) (реєстр. № 1187-2 від 21.01.2013р, н.д.В.Балога).

 

 

• СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про виїзне засідання Комітету 23 квітня поточного року до м.Херсонської області.  

 

В   обговоренні    взяли   участь:  Сорока  М.П., Дорохов А.М., Павлен-ко Р.М., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати народним депутатам України, членам Комітету з питань науки і освіти особисто взяти участь у виїзному засіданні Комітету 23 квітня  2014р. до Херсонської області.   

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. щодо надання пропозицій до проекту Закону про вищу освіту (нова редакція)(друге читання) (реєстр. № 1187-2 від 21.01.2013р, н.д.В.Балога).

 

В   обговоренні  взяли  участь:  Сорока  М.П.,  Дорохов  А.М.,  Павлен-

ко Р.М., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати членам Комітету з питань науки і освіти до 22 квітня надати пропозиції до проекту Закону про вищу освіту (нова редакція) (друге читання) (реєстр. № 1187-2 від 21.01.2013р, н.д.В.Балога).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                               Л.ГРИНЕВИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                                 О.ЗУБЧЕВСЬКИЙ

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку