КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                   12

 

                                                                                03           липня             13

 

                                                                          м.Київ

                                                                  вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 14.30

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету -   Сич О.М.,  Зубчевський О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.; працівники секретаріату Комітету - завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступники завідувача секретаріату Комітету Домаранський О.О., Шевченко М.М.,  головні  консультанти:  Гарбуза С.А., Козієвська О.І., Красняков Є.В., Семенюк С.В.

 

ВІДСУТНІ:  члени  Комітету  -  Сорока М.П.

 

ЗАПРОШЕНІ: Буткевич Андрій Андрійович  - помічник народного депутата України, Поворозник Роман Романович - помічник народного депутата України, Суліма Євген Миколайович - Перший заступник Міністра освіти і науки України, Кравченко Ольга Олександрівна - начальник юридичного відділу Міністерства освіти і науки України, Жуковська Галина Григорівна - директор Департаменту гендерної політики та оздоровлення дітей Міністерства соціальної політики України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів післядипломної освіти (реєстр. № 2614 від 22.03.2013р., н.д.Л.Миримський).

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо скасування примусового відпрацювання випускниками вищих навчальних закладів) (реєстр. № 2678 від 02.04.2013р., н.д.В.Балога).

3. Про проект Постанови про впровадження мораторію на скорочення кількості викладачів вищих навчальних закладів (реєстр. № 2958 від 08.05.2013р., н.д.М.Томенко).

4. Про проект Постанови про передачу будівлі Гостинного двору у місті Києві Національному університету “Києво-Могилянська академія” (реєстр. № 2860 від 18.04.2013р., н.д.В.Яворівський).

5. Про проект Закону про внесення змін до статті 24-1 Бюджетного кодексу України (щодо спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку на виконання будівництва, реконструкції, капітального ремонту загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів позашкільної освіти, спортивних майданчиків) (реєстр. № 2157а від 28.05.2013р., н.д.Л.Гриневич).

6. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо визнання документів про освіту та наукові ступені, що видаються духовними навчальними  закладами) (реєстр. № 2380а від 20.06.2013р., н.д.Л.Гриневич, Ю.Мірошниченко, О.Калетник, Р.Павленко, О.Сич).

7. Про проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України “Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” (щодо можливості розміщення навчальних закладів) (реєстр. № 2284 від 13.02.2013р., н.д.В.Дзоз).

8. Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про проведення парламентських слухань на тему: “Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення”.

9.  Про затвердження плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період третьої сесії сьомого скликання.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію помічника народного депутата України Буткевича А.А. та голови підкомітету з питань вищої освіти Фаріон І.Д. про проект Закону про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів післядипломної освіти (р. № 2614).

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сич О.М.,  Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В., Суліма Є.М.

 

Під час обговорення питання голова підкомітету з питань вищої освіти Фаріон І.Д. запропонувала вищезазначений законопроект відхилити.

Голосували:

за - 5 (Сич О.М., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.);

проти - 1 (Гриневич Л.М.);

утримались - 0.

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

 

Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. внесла пропозицію даний проект Закону повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Голосували:

“за” - 1 (Гриневич Л.М.);

“проти” - 5 (Сич О.М., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.);

утримались - 0.

Рішення не прийнято.

 

За результатами обговорення проекту Закону члени Комітету з питань науки і освіти остаточно

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Закону України “Про Регламент Верховної Ради України” проект Закону про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів післядипломної освіти (реєстр. № 2614 від 22.03.2013р.), внесений народним депутатом України Л.Миримським, відхилити.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Л.Гриневич.

Голосували:

за - 5 (Сич О.М., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.);

проти - 1 (Гриневич Л.М.);

утримались - 0.

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію помічника народного депутата України Поворозника Р.Р. та голови підкомітету з питань вищої освіти Фаріон І.Д. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо скасування примусового відпрацювання випускниками вищих навчальних закладів) (р. № 2678).

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сич О.М.,  Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В., Суліма Є.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України “Про Регламент Верховної Ради України” проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо скасування примусового відпрацювання випускниками вищих навчальних закладів) (реєстр. № 2678 від 02.04.2013р.), внесений народним депутатом України В.Балогою, прийняти за основу.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Л.Гриневич.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань вищої освіти Фаріон І.Д. про проект Постанови про впровадження мораторію на скорочення кількості викладачів вищих навчальних закладів (р. № 2958).

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сич О.М.,  Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Парубій А.В., Суліма Є.М.

 

Голова підкомітету з питань вищої освіти Фаріон І.Д. запропонувала вищезазначений проект Постанови повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Голосували:

за - 4 (Сич О.М., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Фаріон І.Д.);

проти - 3 (Гриневич Л.М., Павленко Р.М., Парубій А.В.);

“утримались” – 0.

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. запропонувала прийняти проект Постанови за основу в першому читанні та доопрацювати.

Голосували:

за - 3 (Гриневич Л.М., Павленко Р.М., Парубій А.В.);

проти” - (Сич О.М., Зубчевський О.П., Дорохов А.М., Фаріон І.Д.);

“утримались” – 0.

Рішення не прийнято.

 

За результатами обговорення проекту Постанови члени Комітету з питань науки і освіти остаточно

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Закону України “Про Регламент Верховної Ради України” проект Постанови про впровадження мораторію на скорочення кількості викладачів вищих навчальних закладів (реєстр. № 2958 від 08.05.2013р.), внесений народним депутатом України М.Томенком, повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Голові Комітету з питань науки і освіти Л.Гриневич.

 Рішення прийнято більшістю голосів.

 

4. СЛУХАЛИ:  інформацію  Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Постанови про передачу будівлі Гостинного двору у місті Києві Національному університету “Києво-Могилянська академія” (р. № 2860).

 

В   обговоренні   взяли   участь:  Сич О.М.,  Зубчевський О.П.,  Дорохов А.М.,  Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Суліма Є.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про передачу будівлі Гостинного двору у місті Києві Національному університету “Києво-Могилянська академія” (реєстр. № 2860 від 18.04.2013р.), внесений народним депутатом України Яворівським В.О.,  розглянути у першому читанні та прийняти за основу і в цілому.

2. Дане рішення довести до відома Комітету з питань культури і духовності.

Голосували:

за - 5  (Гриневич Л.М.,  Сич О.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.);

проти” – 0;

“утримались” – 2 (Зубчевський О.П., Дорохов А.М.).

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до статті 24-1 Бюджетного кодексу України (щодо спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку на виконання будівництва, реконструкції, капітального ремонту загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів позашкільної освіти, спортивних майданчиків) (2157а).

 

В   обговоренні  взяли  участь:  Сич О.М.,   Зубчевський О.П.,   Дорохов А.М.,  Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Суліма Є.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 24-1 Бюджетного кодексу України (щодо спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку на виконання будівництва, реконструкції, капітального ремонту загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів позашкільної освіти, спортивних майданчиків) (2157а від 28.05.2013р.), внесений народним депутатом України Л.Гриневич, розглянути у першому читанні та прийняти за основу і в цілому.

2. Дане рішення довести до відома Комітету з питань бюджету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо визнання документів про освіту та наукові ступені, що видаються духовними навчальними  закладами) (р. № 2380а).

 

В обговоренні взяли участь: Сич О.М.,   Зубчевський О.П.,  Дзоз В.О., Дорохов А.М.,  Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д., Суліма Є.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо визнання документів про освіту та наукові ступені, що видаються духовними навчальними  закладами) (реєстр. № 2380а від 20.06.2013р.), внесений народними депутатами України Л.Гриневич, Ю.Мірошниченком, О.Калетником, Р.Павленком, О.Сичем, розглянути у першому читанні і прийняти за основу.

2. Визначити доповідачем під час розгляду даного законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Голову  Комітету  Верховної  Ради  України  з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Голосували:

за - 5  (Гриневич Л.М.,  Сич О.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.);

проти” – 3 (Зубчевський О.П., Дзоз В.О., Дорохов А.М.).;

“утримались” – 0.

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

7. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Дзоз В.О. про проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України “Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” (щодо можливості розміщення навчальних закладів) (р. № 2284).

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сич О.М.,  Зубчевський О.П.,   Дзоз В.О.,   Дорохов А.М.,    Павленко Р.М.,  Парубій А.В.,  Фаріон І.Д., Суліма Є.М., Жуковська Г.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України “Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” (щодо можливості розміщення навчальних закладів) (реєстр. № 2284 від 13.02.2013р.), поданий народним депутатом України В.Дзоз прийняти за основу.

 

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, який визначено головним при розгляді зазначеного законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

8. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про проведення парламентських слухань на тему: “Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення”.

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сич О.М.,  Зубчевський О.П., Дзоз В.О.,  Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. З метою встановлення дати проведення парламентських слухань доручити Голові Комітету Гриневич Л.М. подати на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про проведення парламентських слухань на тему: “Доступність та якість загальної середньої освіти: стан та шляхи поліпшення№ 190-VII від 16 квітня 2013 року та доповісти зазначений проект на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про проведення парламентських слухань на тему: “Доступність та якість загальної середньої освіти: стан та шляхи поліпшенняприйняти за основу та в цілому.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

9. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період третьої сесії сьомого скликання.

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Гриневич Л.М.,  Сич О.М.,  Зубчевський О.П., Дзоз В.О.,  Дорохов А.М., Павленко Р.М., Парубій А.В., Фаріон І.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження плану роботи Комітету з питань науки і освіти на період третьої сесії сьомого скликання взяти до відома.

2. План роботи Комітету з питань науки і освіти на період третьої сесії сьомого скликання з врахуванням висловлених народними депутатами України пропозицій прийняти за основу.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на Голову Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Л.ГРИНЕВИЧ

 

 

 

Секретар Комітету                                                 О.ЗУБЧЕВСЬКИЙ                 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VII скликання 2 сесія”

06 жовтня 2014 13:31
06 жовтня 2014 13:29
06 жовтня 2014 13:23
05 жовтня 2014 13:23
04 жовтня 2014 13:27
20 вересня 2013 11:10
19 вересня 2013 11:10
18 вересня 2013 11:22
17 вересня 2013 11:23
16 вересня 2013 13:22